4ετής αποκλεισμός για τον Alberto Salazar

O γνωστός Αμερικανοκουβανός προπονητής τιμωρήθηκε με 4ετη αποκλεισμό από την προπονητική

Share

Η εθνική υπηρεασία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ, USADA, τιμώρησε με τετραετή αποκλεισμό τον γνωστό προπονητή δρόμων αντοχής Alberto Salazar. Ο Salazar βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες των Mo Farah, Matt Centrowitz, αλλά και πιο πρόσφατα της Hassan Sifan και της Γερμανίδας Kostanze Klossterhalfen, ή του Αιθίοπα Jomif Kejelcha καθώς και πολλών ακόμα δρομέων.

Η USADA ερενούσε εδώ και χρόνια τον Salazar και τελικά οδηγήθηκε σε αυτήν την τιμωρία, κυρίως μετά από τις δηλώσεις και καταθέσεις διάφορων αθλητών που βρισκόντουσαν υπό την επίβλεψή τους στο γνωστό “Oregon project”, στο οποίο ήταν ο υπέυθυνος.

Μάλιστα, μαζί με τον κουβανικής καταγωγής προπονητή, τιμωρήθηκε και ο ενδοκρινολόγος Jeffry Brown, ως άμεσος συνεργάτης του ότι από κοινού ανάγκαζαν αθλητές να λαμβάνουν παράνομες ουσίες.

O ίδιος ο Salazar δηλώνει αθώος και πως θα επιδιώξει να ανακαλύψει την αλήθεια τη στιγμή που το… παράδοξο της υπόθεσης είναι πως δεν αναφέρεται πουθενά – ούτε τιμωρείται – κάποιος από τους πρωταθλητές που είχε συνεργαστεί ή συνεργάζεται μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακάθεκτη η Shalane Flanagan - 2:35:14 στο Oregon!
Κοντά στο στόχο της η Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος
Ultra Tihiorace 2021
Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης
Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας αποχαιρετά τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου
Back to Top