adidas Ultraboost 19: Η ομορφιά της απλότητας

Ξεχάστε τα σκληρά εδάφη και ασχοληθείτε μόνο με το τρέξιμό σας!

Share

Ένα από τα προβλήματα που απασχολεί τους περισσότερος δρομείς είναι το έδαφος που τρέχουν. Και αυτό γιατί η σκληρότητα του εδάφους παίζει σημαντικό ρόλο στον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου τραυματισμού, αλλά και στην κούραση που νιώθει κανείς καθώς περνούν τα χιλιόμετρα.
Και για όλους εμάς που ζούμε σε μία πόλη σαν την Αθήνα, το να βρει κανείς μαλακό έδαφος όπως το χώμα ή το χόρτο (γκαζόν) ή ακόμα και ένα καλής ποιότητας ταρτάν, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, τουλάχιστον για τους περισσότερους.

Έχοντας δοκιμάσει τα σημαντικότερα μοντέλα της adidas με την τεχνολογία Boost από το 2013, τρέχοντας με το Ultraboost 19 ένιωσα περισσότερο από κάθε άλλη φορά το πρόβλημα αυτό να απομακρύνεται. Είναι τέτοια η άνεση σε κάθε πάτημα και η «εξουδετέρωση» της επίδρασης της σκληρότητας του εδάφους, που ειλικρινά δεν σε νοιάζει και πολύ για το που θα τρέξεις.

Η δομή του είναι απλή και οι λάτρεις του minimal σχεδιασμού θα το λατρέψουν. Με ακόμα περισσότερο υλικό Boost στην ενδιάμεση σόλα, μειώνει τις απώλειες ενέργειας, προσφέροντας μία ομοιόμορφη αίσθηση σε όλη τη διάρκεια της επαφής του πέλματος με το έδαφος.  Το μοναδικό, ίσως, τίμημα για τη συμπεριφορά αυτή είναι η μικρή δυσκολία που εμφανίζει το παπούτσι στους πολύ γρήγορους ρυθμούς και στις απότομες επιταχύνσεις, όπου εκεί άλλα μοντέλα όπως το νέο PulseBoost HD τα καταφέρνουν καλύτερα.

Αναπαυτική προσγείωση, σταθερή φάση στήριξης και ομαλή ώθηση, χωρίς να επιβαρύνεται περισσότερο κάποιο σημείο του ποδιού. Σε αυτό βοηθά και το Torsion, ένα στέλεχος από σκληρό πλαστικό ενσωματωμένο στην ενδιάμεση σόλα που φροντίζει για τη σταθερότητα του παπουτσιού και τον περιορισμό των στρεπτικών δυνάμεων που αναπτύσσονται, κυρίως στη φάση της πρόσκρουσης.
Τέλος το ελαστικό της Continental στην εξωτερική σόλα, φροντίζει για το καλό «κράτημα» σε όλα τα εδάφη αλλά και για την αντοχή στης φθορές.

Στο άλλο βασικό  χαρακτηριστικό που αναζητά κανείς σε ένα παπούτσι, την εφαρμογή δηλαδή και την άνεση, και εκεί το Ultraboost 19 μας κάλυψε σημαντικά, αφού η το Primeknit 360 ύφασμα, διαθέτει διαφορετικές πλέξεις ασκώντας την κατάλληλη πίεση ανά περιοχή – μεγαλύτερη στο κεντρικό πάνω μέρος του πέλματος (στο κουντεπιέ) και μικρότερη στην περιοχή των δαχτύλων. Στο σημείο αυτό δώστε προσοχή στο μέγεθος που θα επιλέξετε, καθώς αν έχετε φαρδύ πέλμα ή υψηλή ποδική καμάρα ίσως χρειαστείτε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος από το συνηθισμένο σας, έτσι ώστε η πίεση που θα δέχεστε να μην είναι ενοχλητική.

Στο άλλο νευραλγικό σημείο σε κάθε δρομικό παπούτσι, αυτό δηλ. στην περιοχή της φτέρνας, οι σχεδιαστές της adidas χρησιμοποίησαν ένα 3D printed πλαίσιο που σταθεροποιεί αποτελεσματικά την περιοχή και βοηθά στην περαιτέρω μείωση του βάρους.

Γενικά, θεωρώ ότι το Ultraboost 19, είναι ένα καθαρά προπονητικό μοντέλο για δρομείς που θέλουν να φορτώσουν χιλιόμετρα και να χαίρονται το τρέξιμο παντού. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση της απόδοσής μας.
Μην ξεχνάμε ότι ο στόχος της προπόνησης είναι η βελτίωση και αυτή για τους περισσότερους δρομείς μπορεί πολύ απλά να μετρηθεί με τον αν μπορούν να τρέξουν την ίδια απόσταση στον ίδιο χρόνο με λιγότερη προσπάθεια, πιο ξεκούραστα δηλαδή, ή αν καταβάλλοντας την ίδια προσπάθεια μπορούν να τρέξουν μεγαλύτερη απόσταση ή να τρέξουν σε μεγαλύτερη ταχύτητα.
Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία του Ultraboost 19, να συμμετέχει ενεργά στη βελτίωση κάθε μας προπόνησης.

Του Νίκου Πολιά, OLY, Διευθυντή του Runner Magazine, κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ στην κλασική διαδρομή.

Δείτε περισσότερα για το ξεχωριστό μοντέλο της adidas στο https://www.adidas.gr/feeltheboost

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο