Ρεκόρ Ευρώπης η Jemma Reekie στο μίλι

Σε αγώνα στο δρόμο στο Ντίσελντορφ

Share

H Βρετανίδα 800άρα Jemma Reekie σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης στο μίλι στο δρόμο σημειώνοντας 4:23.35 στον αγώνα New Balance Kö Meile 2026 στο Ντίσελντορφ την περασμένη Κυριακή!

Μάλιστα το προηγούμενο ρεκόρ έσπασαν και η Gracie Hyde που ήταν δεύτερη με 4:26.10 και η τρίτη η Gracie Morris με 4:27.34.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Reekie σημειώνει μία πολύ καλή επίδοση στο μίλι σε δρόμο, καθώς και στο παρελθόν είχε τρέξει πολύ γρήγορα στον κλασικό αγώνα Fifth Avenue Mile στην Νέα Υόρκη, ωστόσο, εκεί τα ρεκόρ δεν αναγνωρίζονται.

Θα πρέπει να πούμε πως τα ρεκόρ στη συγκεκριμένη απόσταση σε δρόμο αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου από το 2023 και σε λίγες μέρες αναμένεται να δούμε πολύ καλές επιδόσεις καθώς θα γίνει αγώνας στο πλαίσιο του World Athletics Road Running Championships που θα γίνει στην Κοπεγχάγη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι 5 μέθοδοι αποκατάστασης για δρομείς
Τρόποι για να επανέρχεσαι ταχύτερα μετά την προπόνηση ή τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο