Aπογοήτευσαν οι επιδόσεις στα Enhanced Games

Ούτως ή άλλως δεν μετράνε…

Share

Οι πολυσυζητημένοι αγώνες Enhanced Games πραγματοποιήθηκαν στο Las Vegas χωρίς, όμως, να εντυπωσιάσουν με τις επιδόσεις που σημειώθηκαν.

Θυμίζουμε πως στους εν λόγω αγώνες επιτρέπεται (και ενίοτε επικροτείται) η συμμετοχή αθλητών που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών και τεχνολογιών, άλλωστε ξεκάθαρος σκοπός των διοργανωτών είναι η προώθηση και πώληση τέτοιων προϊόντων.

Τα περισσότερα ρεκόρ σημειώθηκαν στην κολύμβηση όπου οι αθλητές πέρα από χρήση ουσιών είχαν κάνει και χρήση μαγιό με τεχνολογίες που πλέον δεν επιτρέπονται σε “κανονικούς” αγώνες.

Στα σπριντ τώρα, όπου διοργανωτές και αθλητές είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, δεν σημειώθηκε κάποια πολύ μεγάλη επίδοση αφού στα 100μ. νικητής ήταν ο τιμωρημένος αθλητής Fred Kerley με το “μέτριο” για τα παγκόσμια δεδομένα 9.97, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Εvelyn Tristan με 11.25, η οποία – πρέπει να πούμε – ήταν από τους ελάχιστους αθλητές και αθλήτριες που δεν είχαν κάνει χρήση παράνομων ουσιών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεκόρ Ευρώπης η Jemma Reekie στο μίλι
Σε αγώνα στο δρόμο στο Ντίσελντορφ
Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2026: Πακέτο GOLD
150 συμμετοχές διαθέσιμες
19ο Alonissos Challenge 2026: Νέα εποχή
Ένα διήμερο γεμάτο δράση στην Αλόννησο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο