Η ελονοσία έριξε την Ruth Chepngetich!

“Θα επανέλθω” δήλωσε η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ

Share

H κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Ruth Chepngetich κατέλαβε μόλις την τέταρτη θέση στον αγώνα ανωμάλου δρόμου 10K Athletics Kenya Prisons Cross Country Championships στην πατρίδα της.

Ωστόσο, λίγο αργότερα συνειδοτοποίησε ότι είχε προσβληθεί από ελονοσία καθώς υπέφερε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ από την προηγούμενη ημέρα δεν αισθανόταν καλά.

“Ευχαριστώ τον Θεό που ολοκλήρωσα αυτόν τον αγώνα. Δεν περίμενα καν να τερματίσω κατά τη διάρκειά του γιατί ήμουν πολύ άρρωστη. Την Παρασκευή πάλευα να σηκωθώ το πρωί, ωστόσο έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου να αγωνιστώ γιατί έπρεπε να το κάνω. Η ελονοσία με έριξε αλλά θα επανέλθω” δήλωση η 29χρονη Κενυάτισσα που τερμάτισε σε 33:51.

Η ελονοσία αν και είναι πολύ σοβαρή λοιμώδης ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια, αν διαγνωσθεί νωρίς αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
19ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin: «running team»
Με στόχο ένα νέο ρεκόρ δρομικών ομάδων
ΣΔΥ Πάτρας: Κοπή πίτας 2025
Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου
5th Chios HardStone Trail: Έναρξη εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο