O Στέφανος Αντωνάκης για τον ΑΜΑ 2024

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ μέσα από την ξεχωριστή γραφή του Αντωνάκη

Share

Ο Στέφανος Αντωνάκης μας δίνει τα προγνωστικά του για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2024. Διαβάστε αναλυτικά:


Α. Αντί προλόγου.

Το παρόν αφιερώνεται στη μνήμη του μεγάλου Μίμη Πλέσσα. Δεν γίνεται να μιλήσεις για τον πολιτισμό στην Ελλάδα και να μην σταθείς στο έργο του, και για όλες εκείνες τις μουσικές που άφησε πίσω του κληρονομιά και παρακαταθήκη. Σπουδαίος καλλιτέχνης, με σεμνότητα, ήθος κι αξιοπρέπεια, πέτυχε με τη μουσική του να «μπει» στις ζωές όλων μας. Ένα ελάχιστο προσωπικό «ευχαριστώ» λοιπόν στη μνήμη του ας είναι και το παρόν άρθρο – αφιερωμένο ωστόσο και σε όλους εκείνους που δεν χάνουν το χιούμορ, τον ενθουσιασμό, το πάθος και την αγάπη, μπρος στο παράλογο της ζωής.

Άλλωστε, αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί, και είναι στοιχεία απαραίτητα για την πρόοδο και την ευημερία μιας χώρας. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα, σε σκοτεινές μέρες, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αποτελούν το μόνο αντίβαρο στην ασχήμια και το σκοτάδι. Εκεί στρεφόμαστε, για να αντλήσουμε δύναμη και να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε τα υπόλοιπα. Η ομορφιά σώζει, ας το θυμόμαστε όλοι αυτό. Την προσεχή Κυριακή, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών, θα συγκεντρώσει χιλιάδες δρομείς απ’ όλον τον κόσμο σε μια γιορτή που θα υμνεί αυτές ακριβώς τις αξίες. Και, αντιγράφοντας τους φίλους από το Αρκαλοχώρι, «… είσαι στην εκκίνηση; Είσαι νικητής!».

Θεωρώ ότι οι περισσότεροι αναγνώστες του παρόντος ετοιμάζονται ήδη για την ημέρα του αγώνα, μαζί κι ο γράφοντας. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε, τα σχέδια έχουν γίνει, οι στόχοι έχουν τεθεί, η διαδρομή έχει μελετηθεί – δεν θέλω λοιπόν να μακρηγορήσω κουράζοντάς σας. Μια (ευγενική) μόνο υπενθύμιση. Το είναι μας είναι το μυαλό μας. Το μυαλό μας ως κέντρο νόησης, μπορεί να είναι πηγή απεριόριστης ισχύος. Το μυαλό μας είναι που συντονίζει κι ενεργοποιεί με ακρίβεια κάθε κύτταρο του του σωματικού μας μηχανισμού. Η προσοχή, η μνήμη, η σκέψη, η ισορροπία, αλλά κι η συγκέντρωση, κι η φαντασία είναι όλα πραγματικά απίστευτες λειτουργίες. Ας τις εκμεταλλευτούμε όλοι κατάλληλα εν όψει το αγώνα μας – μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Το μυαλό είναι που σώζει το δρομέα από τον ίδιο του τον εαυτό, βάζοντας «φρένο» όταν χρειάζεται στον εγωισμό, στην παρόρμηση και στην υπέρμετρη φιλοδοξία, χωρίς από την άλλη να φιμώνει την εσωτερική φλόγα που μας ωθεί προς την υπέρβαση, αυτή είναι η λεπτή ισορροπία που πρέπει ο καθένας μας να πετύχει. Φίλοι μου καλοί τρέξτε συνετά και μυαλωμένα, βρείτε τη δική σας ισορροπία, και εύχομαι να απολαύσετε με την καρδιά σας κάθε μέτρο της διαδρομής και κάθε δευτερόλεπτο της εμπειρίας. Καλό αγώνα!

Υγ: αφιερώστε λίγο χρόνο στο κολάζ που παρατίθεται στην αρχή του παρόντος. Ανθολογούνται εκεί 80 προσωπικότητες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ΑΜΑ. Δεν ξέρω πόσο επιτρέπει το «χειροποίητο» του πράγματος να δείτε τις λεπτομέρειες, εύχομαι ωστόσο η ιστορία αυτών των ανθρώπων να αποτελέσει έμπνευση για όλους σας.

Β. Ανάλυση των φαβορί. Καραϊσκος (2:21’30’’, συν/πλην 1’00’’) και Πριβιλέντζιο (2:41’30’’, συν/πλην 1’00’’) σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Τι θα κάνουν τα αουτσάιντερ.

Απόλυτο φαβορί στον αγώνα των ανδρών είναι για τον γράφοντα ο αριστούχος Παναγιώτης Καραϊσκος. Ναι, σε έναν αγώνα δεν υπάρχουν βεβαιότητες, και πάντα υπάρχει χώρος για το απρόοπτο – ακόμη κι έτσι ωστόσο, ο Παναγιώτης φαντάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί. Προέρχεται από μια μεγάλη εμφάνιση, που του έδωσε κι ένα εντυπωσιακό ατομικό ρεκόρ (Βερολίνο, 2:16’28’’), έχει πολύ ανεβασμένη ψυχολογία κι έχει δηλώσει επανειλημμένα την αγάπη του για την κλασσική διαδρομή – όλα τούτα δύσκολα θα αφήσουν περιθώριο αμφισβήτησης στους συναθλητές του. Καιρού επιτρέποντος, θεωρώ ότι έχει ένα 2:21’30’’ (συν/πλην 1’00’’). Όμορφο αγώνα θα δούμε για τις άλλες δυο θέσεις του βάθρου, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι Κώστας Σταμούλης, Γιώργος Μίνος και Χαράλαμπος Πιτσώλης. Εξ αυτών, ο Πιτσώλης είναι πάντα πολύ σταθερός, ξέρει να εκμεταλλεύεται κάθε φορά το 100% των δυνατοτήτων του και θα είναι ο ‘δυσκολότερος» αντίπαλος. Ο Κώστας Σταμούλης έχει μια εξαιρετική δυναμική, αλλά τις δυο προηγούμενες χρονιές (για λόγους απόλυτα δικαιολογημένους) δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Εφέτος έχει πραγματοποιήσει μεγάλες κούρσες, διανύει μια άριστη χρονιά και περιμένουμε πολλά – λέτε η τρίτη του εμφάνιση στον ΑΜΑ να είναι και η φαρμακερή; Από την άλλη, ο «Ζορμπάς» Μίνος είναι κι εκείνος στα καλύτερά του, θα ρισκάρει, και κάνοντας πράξη το «όλα ή τίποτα» θα κυνηγήσει την πρωτιά. Γιώργο, ξέρεις πολύ καλά τους κινδύνους (αλλά και τις απολαβές…) μιας τέτοιας προσέγγισης, δεν χρειάζεται να τα πω ξανά. Κι ωστόσο σε χαρακτηρίζω Ζορμπά, γιατί ξέρω ότι θα το κυνηγήσεις. Θα τους χορέψεις όλους συρτάκι, ή θα σε χορέψουν εκείνοι;! Θα το δούμε την Κυριακή.

Αουτσάιντερ για το βάθρο (κι ωστόσο σπουδαίοι αθλητές εγνωσμένης αξίας) φαντάζουν οι Γιώργος Σταμούλης, Δημήτρης Τσάκαλος, Φώτης Ζησιμόπουλος και Γιώγος Μένης. Ο Γιώργος Σταμούλης θα τρέξει πρώτη φορά, κι είναι ανερχόμενο αστέρι. Όπως και ο Τσάκαλος, θα πρέπει να τρέξουν συνετά και μυαλωμένα. Κυνηγήστε την ισορροπία, κι επίδοση θα έρθει σιγά σιγά, με το χρόνο. Ο Ράμπο Φώτης Ζησιμόπουλος (τα θερμά μου συγχαρητήρια και από εδώ!) είναι πάντα ικανός για σπουδαία πράγματα, ωστόσο θεωρώ ότι θα είναι λίγο πιο «βαρύς» και κουρασμένος από τους συναθλητές του. Κι ενώ τις ανηφόρες θα τις ανέβει μάλλον ταχύτερα απ’ όλους, το ερώτημα είναι τι θα κάνει μετά στις κατηφόρες απέναντι σε αθλητές που έχουν ειδικευτεί στις ταχύτερες κούρσες. Για να δούμε! Ο Γιώργος Μένης είναι για τον γράφοντα αδιάβαστο βιβλίο. Πέρυσι έκανε 2:29’38’’, επίδοση που δεν θεωρώ ότι αντιστοιχεί στην πραγματική του δυναμική. Στη Βιέννη εφέτος έκανε 2:19’50’’, κι ανυπομονώ να τον παρακολουθήσω ξανά στην Κλασσική.

Όσον αφορά στον αγώνα των γυναικών, φαβορί φαντάζει η καμικάζι Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Έμπειρη, ψυχωμένη, αθλήτρια παντός καιρού [θυμηθείτε μόνο την εμφάνισή της στο Παγκόσμιο στη Ντόχα (μαραθώνιος), όταν από τις 78 πρωταθλήτριες που πήραν εκκίνηση, εγκατέλειψαν λόγω συνθηκών οι 32…], έχει μια πολύ καλή χρονιά κι εφέτος. Εκτιμώ ότι «έχει» ένα 2:41’30’’ (συν/πλην 1’00’’), ανάλογα και με τις συνθήκες που θα επικρατούν. Το νέο αστέρι του Μαραθωνίου είναι η Νούλα Ματίνα, και το μέλλον της ανήκει. Αν θέλει να πάει καλά θα πρέπει να τρέξει ταπεινά κι έξυπνα. Θεωρώ ότι έχει το 2:42’30’’ (συν/πλην 1’00’’), θα πρότεινα ωστόσο να μείνει αρχικά πίσω από την έμπειρη Γκλόρια για όσο αντέξει, και στο τέλος μόνο να δει αν και πώς μπορεί να επιτεθεί. Αν επιδιώξει να οδηγήσει την κούρσα από την αρχή, θεωρώ ότι θα ρισκάρει αρκετά. Στο σημείο αυτό Γκλόρια και Ματίνα θέλω την καλοσύνή σας, μαζί με το χαμόγελό σας. Η υπεροχή δεν είναι κάτι που χαρίζεται – θα πρέπει να την κερδίσεις. Όποιος αρχίζει με βεβαιότητες τελειώνει με αμφιβολίες, ενώ όταν ξεκινάμε με αμφιβολίες φτάνουμε τελικά στη βεβαιότητα. Αν δεν πιστέψουμε το απίθανο, δεν θα συμβεί ποτέ. Ό,τι κι αν γίνει επομένως την Κυριακή, έχουμε δυο τινά. Αν κερδίσει η Γκλόρια, η Ματίνα θα έχει χάσει από την πρωταθλήτρια Ελλάδας και μια αθλήτρια ανώτερή της (2:35’28’’ ατ. ρεκόρ Ρότερνταμ η Γκλόρια, έναντι 2:45’00’’ στη Θεσσαλονίκη η Ματίνα). Αν νικήσει η Ματίνα, η Γκλόρια θα έχει χάσει από μια ανερχόμενη αθλήτρια, κατά πολύ νεότερή της (γεννημένες 1998 – 1988 αντίστοιχα) με όλο το μέλλον μπροστά της. Οπότε – όποια και αν κόψει το νήμα πρώτη, καμιά από τις δυο μεγάλες αθλήτριες δεν μπορεί να νιώθει πραγματικά πικραμένη. Εκτιμώ ότι νικήτρια θα είναι η Γκλόρια (με το γούρικο και συλλεκτικό δανεικό σορτσάκι του 2021;!) σε κάθε περίπτωση ωστόσο θα δούμε μια πολύ ωραία και ποιοτική κούρσα. Την αγάπη μου στους προπονητές σας κκ Γιάννη Περήφανο και Ιάσωνα Ιωαννίδη!

Την τρίτη θέση του βάθρου θα διεκδικήσουν οι Παναγιώτα Βλαχάκη, Ισμήνη Παναγιωτοπούλου και Ράνια Ρεμπούλη. Εξ αυτών, η Βλαχάκη είναι πολύ καλά, έχει την εμπειρία και τη λογική, τρέχει συνετά και κυνηγά πάντα τον εαυτό της, δεν επηρεάζεται στον αγώνα και τρέχει πάντα με το χαμόγελο! Η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου έχει μεν καλύτερους χρόνους από την Βλαχάκη, τρέχει ωστόσο πρώτη φορά Μαραθώνιο, και θα πρέπει να δείξει υπομονή και σύνεση. Θεωρώ ότι θα μείνει πίσω από την Παναγιώτα και στο τέλος μόνο θα δει αν μπορεί να φύγει μπροστά. Πιθανή άφιξη το 2:45’50’’ (συν/πλην 1’00’’). Η Ρεμπούλη είναι κι αυτή σε πολύ καλή κατάσταση, έχει πιθανότητες διάκρισης, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο που διαχειρίζεται τις κούρσες της. Συνηθίζει να φεύγει γρηγορότερα από το ιδανικό, κι αυτό της στοιχίζει – για να δούμε εφέτος…

Γ. Τι θα φέρει ο 41ος ΑΜΑ σε 124 δρομείς. Εκτιμώμενες επιδόσεις.

Ναι, η παλιά παροιμία λέει ότι «μετά Χριστόν, προφήτης γάιδαρος». Και πάλι όμως… Πριν από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, δεν μπαίνουμε όλοι στον πειρασμό να κάνουμε κάποιες προβλέψεις για το τι θα περιμένουμε; Κάποτε πέφτουμε μέσα, κάποτε το τελικό αποτέλεσμα μας διαψεύδει (ευχάριστα ή δυσάρεστα), σε κάθε περίπτωση ωστόσο μια τέτοια συζήτηση είναι ένας ωραίος τρόπος να ελαφρύνουμε από την προαγωνιστική πίεση. Παρακάτω παρατίθενται οι εκτιμήσεις του γράφοντα για την τελική επίδοση 124 δρομέων στον προσεχή 41ο ΑΜΑ. Δεν θα επικαλεστώ εδώ κάποιο κληρονομικό χάρισμα (προφανώς!), παρά θα στηριχτώ στην εμπειρία μου και στην εικόνα που παρουσίασαν τους τελευταίους μήνες οι αθλητές που αναφέρονται παρακάτω. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι τους αφ’ ενός να απολαύσουν τον αγώνα και να τερματίσουν υγιείς και χαρούμενοι, κι αφ’ ετέρου να επιτύχουν τους στόχους τους!

Δ. Το πριμ του αγώνα για 38 δρομείς.

Κι αν οι προβλέψεις για την αγωνιστική εμφάνιση των αθλητών είναι άτυπη παράδοση για τον γράφοντα, παράδοση εξίσου ισχυρή είναι κι η αθλοθέτηση του αντίστοιχου μετα-αγωνιστικού πριμ! Από ένα γαλακτομπούρεκο λοιπόν, φτιαγμένο με πολύ αγάπη και μεράκι, προκειμένου να το απολαύσουν με τους αγαπημένους τους, θα διεκδικήσουν εφέτος 38 αθλητές. Τι πρέπει να κάνουν;

Η καμικάζι Γκλόρια Πριβιλέντζιο θα πρέπει να σπάσει το 2:40’36’’ της Κωνσταντίνας Κεφαλά. Ο Καραϊσκος θα πρέπει να κατέβει το 2:21’00’’ ανεξαρτήτως τελικής θέσης. Ο «Ζορμπάς» Μίνος και η «Ράμπο» Ματίνα Νούλα θα πρέπει να κερδίσουν, ανεξαρτήτως επίδοσης. Ο αγαπημένος μου Χαράλαμπος Πιτσώλης το κερδίζει ό,τι κι αν κάνει! Του έχω αδυναμία, κι εύχομαι να είναι νικητής – έχει πιθανότητες, γιατί είναι «κομπιούτερ», ήρεμος και γαλήνιος. Το πιο σημαντικό – λόγω της άμεμπτης κι άδολης συμπεριφοράς του, έχει πανάξια κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των συναθλητών του, πράγμα που ποτέ δεν είναι δεδομένο όταν μιλάμε για πρωταθληματικό επίπεδο. Ο στόχος για τον Κώστα Σταμούλη είναι το 2:20’58’’. Το μεγάλο ταλέντο από το Αγρίνιο, είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα καλύτερα πουλέν που έχει η χώρα μας. Κώστα, ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου. Έχεις τη δυναμική, έχεις την επίδοση στα πόδια σου, βρίσκεσαι στην καλύτερή σου ηλικία, άνοιξε τα φτερά και πέτα! Οι Γιώργος Σταμούλης και Δημήτρης Τσάκαλος έχουν ως στόχο το 2:24’45’’. Αφήστε στην άκρη τους εγωισμούς, τρέξτε με σύνεση και υπομονή και θα δικαιωθείτε! Ο μεγάλος Φώτης Ζησιμόπουλος έχει κερδίσει το πριμ έτσι κι αλλιώς – οι τέσσερις σερί νίκες στο Σπάρταθλον και το ρεκόρ διαδρομής (εκτός όλων των άλλων «διαστημικών» επιτευγμάτων…), αλλά και μια συμπεριφορά – επίδειξη ήθους κι αθλητικού πνεύματος του δίνουν δικαιωματικά το πριμ. Αν δε κατέβει και το 2:23’00’’ το κερδίζει διπλό! Ο εντυπωσιακός Μένης θα πρέπει να πιάσει το 2:23’50’’, ο (πάντα συνεσταλμένος και εργατικός) Μπέης το 2:27’59’’, ο «αεράτος» Λινάρδος το 2:29’10’’, ο «ήρεμος» Κολιακούδης το 2:32’00’’, ο αθληταράς Γαλανόπουλος και η «χρυσή καρδιά» Ματζιάρ το 2:32’30’’, ο «φιλότιμος» Θωμαδάκης το 2:42’50’’, κι ο αγωνιστής της ζωής Κρέκας το 2:44’00’’. Ο Χρήστος Βώτσος με την χρυσή καρδιά μου είπε τηλεφωνικώς ότι μου έχει μια έκπληξη. Αν αυτή είναι η συμμετοχή στον αγώνα του ΑΜΑ, για να κερδίσει το πριμ θα πρέπει όχι μόνο να κάνει κάτω από 2:35’30’’, αλλά να περάσει και τον καλό του φίλο Αντωνόπουλο Κώστα, που εφέτος είναι στα καλύτερά του! Η αγαπητή Παναγιώτα Βλαχάκη κι ο ταπεινός Πετρογιάννης έχουν ως στόχο το 2:45’45’’, η αθόρυβη Ισμήνη Παναγιωτοπούλου το 2:46’00’’ και η μαχητική γιατρίνα μας Ιουλία Παναγιωτοπούλου το 2:50’30’’. Ο μεθοδικός Λατσίδης θα πρέπει να σπάσει το ρεκόρ του προπονητή του Δημήτρη Τζεφαλή (2:44’58’’) – το χεις Νίκο! O έντιμος κι αγαπητός Γιάννης Οικονομάκης πρέπει να πιάσει το 2:54’00’’, ο αγωνιστής Μηνάς Μανούσακας το 2:40’00’’, ο υπομονετικός Μάνος Ορφανός από τη μοναδική Μυτιλήνη το 2:44’30’’ κι ο διαχρονικός Γιώργος Σίκαλος το 2:48’00’’. Οι Μαρία Λουκίδου, Νατάσα Γαβριηλόγλου, Ξένια Κατσιμάνδου, Νίκος Κουβίδης και Σπύρος Σηφακάκης θα πρέπει να κάνουν sub3. Η ήρεμη και συναισθηματική Φιλία Καπέτη έχει ως στόχο το 3:05’00’’, ο απάτσι Σάββας Σπανούδης το 3:09’00’’, ο ερωτιάρης Δημήτρης Λαχνιδάκης το 3:40’00’’, η υπομονετική Μαρία Μονιώδη το 3:29’00’’ και η λεβέντισσα Αμάντα Λεμεντζόγλου το 3:14’00’’. Η αριστοκρατική Γιωργία Σιάκου – Πουρναρά θα πρέπει να κάνει sub4. Το χεις Γιωργία! Όλη μου την αγάπη και στον ευγενή σύζυγό σου Χρήστο. Ξεχωριστή αναφορά νιώθω ότι οφείλω στον εβδομηνταεννιάχρονο θρύλο Παύλο Μπασδέκη – αν κατέβει δε το 4:17’00’’ τον περιμένει ολόκληρη τούρτα. Κύριε Παύλο υποκλίνομαι! Στις πιο πίσω θέσεις, μαζί με τον γράφοντα, δυο αγαπημένοι φίλοι – οι Γιάννης Βλασσάκης και Γιάννης Βαρελάς. Με ελλειπή προετοιμασία (μεν) αλλά με εμπειρία, λέω ότι μπορούν να κάνουν με ασφάλεια γύρω στο 6:20’00’’ και 6:00’00’’ αντίστοιχα – κάπου ανάμεσά τους θα είμαι κι εγώ!

Φίλοι μου καλοί, ανεξαρτήτως στόχων και πριμ, ανεξαρτήτως επιδόσεων, ξέρετε ότι νίκη είναι πάντα ο τερματισμός. Ζήστε το, χαρείτε το, απολαύστε το ταξίδι. Καλή αντάμωση στο Καλλιμάρμαρο!

Ε. Πίνακες προτεινόμενων περασμάτων για 101 τελικές επιδόσεις σε 5 χλμ, 10 χλμ και Μαραθώνιο.

Οι πίνακες που ακολουθούν, αφορούν στους δρομείς που θα τρέξουν στους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Ζ. Αντί επιλόγου

Στη φωτογραφία, ο υπογράφοντας Στέφανος Αντωνάκης με τον άνθρωπο – σύμβολο του ΣΕΓΑΣ κύριο Μαρκο Καλούδη στον τερματισμό του ΑΜΑ το 2023. Γεννημένος στο Ρέθυμνο το 1956, αθλητής ταχύτητας από τους καλύτερους της γενιάς του και καθηγητής φυσικής αγωγής, είναι ο Μότσαρτ του κρητικού κλασσικού αθλητισμού! Να πω μόνο ότι είναι η αφανής κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε επίσημη διοργάνωση στίβου που γίνεται στην Κρήτη τα τελευταία 40 χρόνια (αλλά και πανελληνίως σε διασυλλογικά πρωταθλήματα). Με εντιμότητα, σεμνότητα κι αξιοπρέπεια, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην άνθιση του αθλητισμού στην Κρήτη και χαίρει πανάξια της εκτίμησης και του σεβασμού όλων των ανθρώπων του αθλητισμού. Κύριε Μάρκο, δεν θα ξεχάσω ποτέ την τιμή που μου κάνατε πέρυσι, εύχομαι να τα καταφέρω κι εφέτος (βαραίνουν τα χρόνια σιγά σιγά…) να σας δω στον τερματισμό. Ευχαριστούμε για όλα – και να ευχαριστήσω εδώ από καρδιάς τον κάτοχο του στοιχειωμένου πανελληνίου ρεκόρ των 5 χλμ (13’28’’) Νότη Παπούλια, ξέρει εκείνος.

ΥΓ: οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του κολλάζ προέρχονται από το εξαιρετικό βιβλίο «Μαραθώνιος και Μαραθώνας» του κ. Ηρακλή Αθανασόπουλου. Μιλώντας για βιβλία, μόλις κυκλοφόρησε η εξομολόγηση του μεγάλου Δημήτρη Θεοδωρακάκου «Διά βίου αθλητής» (εκδ. KeyBooks). Απολαυστικό ανάγνωσμα, πηγή έμπνευσης, κατάθεση ψυχής, από έναν άνθρωπο – διαφήμιση του ελληνικού δρομικού κινήματος. Δημήτρη, καλοτάξιδο!

Με τιμή, Στέφανος Αντωνάκης

Ηράκλειο, 05/11/2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ΣΕΓΑΣ στηρίζει τον TUI Rhodes Marathon 2024
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα: «Εντυπωσιάστηκα από το Μαραθώνιο Ρόδου»
SNF RUN: 2025 FIRST RUN - Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Ο αγώνας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει και φέτος
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο