Αθλητικά Μονοπάτια σε 11 νησιά του Αιγαίου

Για 9η συνεχόμενη χρονιά η δράση

Share

Για 9η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί η δράση Αθλητικά Μονοπάτια σε 11 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου: 

Άγιος Ευστράτιος, Αμοργός, Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Λειψοί, Νίσυρος, Τήλος, Φούρνοι και Ψαρά.

Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων ΑΜ2024 απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού, μόνιμους κατοίκους του νησιού και θα διεξαχθεί από

Δευτέρα 1 Ιουλίου έως Σάββατο 20 Ιουλίου 2024.

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικά  και κιναισθητικά παιχνίδια, παιχνίδια προσανατολισμού και συμπερίληψης, δημιουργικά εργαστήρια, κυνήγι θησαυρού καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων που αφορούν στην υγεία, τη διατροφή και το περιβάλλον.

Το τρίπτυχο των Αθλητικών Μονοπατιών:

Ομαδικά και δημιουργικά παιχνίδια

Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων

Κοινωνικοποίηση

Η 1η  εβδομάδα θα έχει ως θεματική την Υγεία και την Άσκηση, 

η 2η εβδομάδα τη Δημιουργικότητα και την Ηγεσία 

και 

η 3η εβδομάδα τις Τέχνες και την Ενσυναίσθηση

Θα υπάρξουν νέες μαθησιακές προσεγγίσεις, που στόχο θα έχουν την ανάπτυξη και βελτίωση των γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, με χαρακτηριστικό το Τουρνουά Ευστοχίας που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά στα Αθλητικά Μονοπάτια.

Θα υπάρξει για άλλη μια χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης μαθηματικών με τη χρήση της τεχνολογίας, σε συνεργασία με το εργαστήριο μαθηματικών WhyMath

Ο τρόπος διδασκαλίας θα στηρίζεται στο ομαδικό παιχνίδι με τη χρήση σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού καθώς και ψηφιακών εφαρμογών. 

Επίσης και φέτος θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το SafeWaterSports και θα εντάξουμε καθημερινά στο πρόγραμμα εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε σχέση με την ασφάλεια στη θάλασσα, την προστασία του περιβάλλοντος και τα θαλάσσια σπορ.

Για να κλείσουμε θεαματικά το θερινό μας πρόγραμμα, δεν θα μπορούσε να λείψει η τελετή λήξης, η οποία θα περιλαμβάνει αθλητισμό, μουσική, χορό και εορταστική διάθεση, ώστε να χαιρετήσουμε τα Καλοκαιρινά μας Αθλητικά Μονοπάτια όπως τους αρμόζει!!

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια | Sport Paths» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας και την «Αναγέννηση & Πρόοδος», διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Global Run 2024 «5χλμ. για την ελευθερία»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Ιουλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο