Crippa και Grovdal στον Ημιμαραθώνιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Δείτε τι έγινε στην Ρώμη

Share

Crippa στους άνδρες

Ο Ιταλός Yemaneberhan Crippa ήταν ο μεγάλος νικητής στον Ημιμαραθώνιο των ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου με 1:01:03.

Ο Ιταλός κέρδισε στο νήμα τον συμπατριώτη του Pietro Riva με 1:01:04, ενώ πολύ κοντά ήταν και ο τρίτος, ο Γερμανός Amanal Petros με 1:01:07.

Οι οικοδεσπότες Ιταλοί με αυτόν τον τρόπο κατέκτησαν δύο ακόμα μετάλλια στη διοργάνωση και μάλιστα στις αποστάσεις.

O Παναγιώτης Καραΐσκος τερμάτισε στην 56η θέση σε 1:08:52. Ο Έλληνας αθλητής που πληροφορήθηκε πριν από λίγες μέρες ότι μπορεί να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα έμεινε μακριά από το προσωπικό του ρεκόρ και πλέον προετοιμάζεται για έναν Μαραθώνιό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στον αγώνα τερμάτισαν 57 αθλητές, ενώ εγκατέλειψαν επτά, ανάμεσα τους και ο Ελβετός Julien Wanders που ήταν στα φαβορί.

Grovdal στις γυναίκες

Στον αγώνα των γυναικών που πήρε εκκίνηση 30 λεπτά μετά από αυτόν των ανδρών η Karoline Grovdal αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης μόνο 1,5 μέρα μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στα 5.000μ.

Η Grovdal που είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες Ευρωπαίες δρομείς σε όλες τις αποστάσεις, ξέφυγε στα τελευταία περίπου 3χλμ. κι έφτασε σε μία σχετικά άνετη νίκη με 1:08:09.

Η Melly Chelimo Ρουμανία, ήταν δεύτερη με 1:08:55, αν και για μεγάλο μέρος της κούρσας βρισκόταν στην κορυφή της κούρσας.

H Βρετανίδα γνώριμη από τη συμμετοχή της στον Ημιμαραθώνιο Πάτρας, Calli Hauger Thackery πραγματοποίησε πολύ καλό αγώνα και κατέλαβε την τρίτη θέση με 1:08:58 πλησιάζοντας αρκετά το ασημένιο μετάλλιο προς το τέλος.

Η Γιώτα Βλαχάκη που εκπροσωπούσε τη χώρα μας κατέλαβε την 66η θέση με επίδοση 1:21:56. Συνολικά 66 αθλήτριες τερμάτισαν στον αγώνα, ενώ τρεις εγκατέλειψαν.

Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όταν συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες φιλοξενεί Ημιμαραθώνιο και όχι Μαραθώνιο, ενώ φέτος οι δρομείς είχαν την τύχη να τρέξουν σε μία γρήγορη και πολύ όμορφη διαδρομή στο κέντρο της Ρώμης και να τερματίσουν μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ZMR 2024: Σταμούλης και Κοτσαχείλη στον Ημί, Σελέτης και Ξάνθη στον TERA
Δείτε τι έγινε στους πρώτους αγώνες
Καλές παρουσίες οι μικροί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18
Δείτε τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών και αθλητριών
8th Kallithea Night Run
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο