“Καθάρισε” το 5άρι ο Jacob

Mε το γνωστό του τρόπο…

Share
Ingebrigtsen
Φωτο: stivoz.gr

Σε μία υψηλού επιπέδου κούρσα με αθλητές με πολύ καλές επιδόσεις για ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Jacob Ingebrigtsen έδειξε και πάλι την ανωτερώτητά του κι έφτασε στην πέμπτη του νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στον τελικό των 5.000μ.

Ο Jacob ακολούθησε το ρυθμό που έδωσε αρχικά ο Ισπανός Mechaal, μαζί με τους 26 ακόμα δρομείς (!) που συμμετείχαν στον τελικό, και έκανε την κίνησή του μετά τα πρώτα 2χλμ. Ωστόσο, αντέδρασαν αρκετοί κι έτσι ο Νορβηγός ξανα… κούρνιασε στην 5η-6η θέση και περίμενε μέχρι το τελευταίο 600άρι για να μπει μπροστά και να καθαρίσει τον αγώνα τερματίζοντας σε 13:20.11.

Δεύτερος ήταν ο Βρετανός George Mills που κατάφερε να κρατηθεί ως το τέλος με επίδοση 13:21.68, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ελβετός Dominik Lobalu με 13:21.61.

Οι Ισπανοί Mechaal και Ndikumwenayo που ήταν στα φαβορί, αναλώθηκαν πολύ στα πρώτα χιλιόμετρα και τελικά έμειναν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η 6η θέση του Σέρβου Bibic.

Aυτή ήταν η τρίτη νίκη του Jacob στα 5.000μ. στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Μόναχο 2022, Βερολίνο 2018), ενώ έχει ακόμα δύο χρυσά στα 1.500μ.

Τα αποτελέσματα

Το απόγευμα του Σαββάτου είχαμε ακόμα τον τελικό των 100μ. των ανδρών που ανέδειξε νικητή τον Ιταλό χρυσό ολυμπιονίκη Jacobs με 10.03, καθώς και τον τον τελικό των 110μ. με εμπόδια με νικητή τον επίσης Ιταλό Simonelli.

Από ελληνικής πλευράς ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ συμμετείχε στον τελικό των 20χλμ. βάδην, ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του.

Θυμηθείτε τη σπουδαία εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ZMR 2024: Σταμούλης και Κοτσαχείλη στον Ημί, Σελέτης και Ξάνθη στον TERA
Δείτε τι έγινε στους πρώτους αγώνες
Νέος χώρος για το IRONMAN® 70.3® Greece 2024
Η μεγάλη τριαθλητική διοργάνωση πηγαίνει Μαραθώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο