Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

Με αλλαγές η φετινή διοργάνωση – Χρήσιμες πληροφορίες

Share
AMA 14
Από την εκκίνηση του ΑΜΑ του 2014 όπου ο FELIX KANDIE έχει το ρεκόρ διαδρομής.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου στις 14:00 άνοιξαν οι εγγραφές για τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024.

Λίγο νωρίτερα, στις 13:00, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα και θεσμικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της διαδικασίας.

Οι εγγραφές θα γίνονται από φέτος σε νέο περιβάλλον καθώς ο εθνικός μας Μαραθώνιος διαθέτει πλέον νέα ιστοσελίδα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφών ατομικών, για ανεξάρτητους δρομείς, ή ομαδικών εγγραφών, ενώ είναι καλό είναι να γνωρίζετε ότι συνήθως κλείνουν πολύ γρήγορα, ιδιαίτερα για τα παράλληλα αγωνίσματα των 5 και 10χλμ.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγές στους αγώνες 5 & 10χλμ.

Φέτος οι αγώνες των 5 & 10χλμ. θα πραγματοποιηθούν με αλλαγές. Συγκεκριμένα ο αγώνας των 10χλμ. μεταφέρεται για το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου με ώρα εκκίνησης στις 8:15 (και όχι το απόγευμα του Σαββάτου όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια). Ο αγώνας των 5χλμ. πηγαίνει για το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου με εκκίνηση στις 17:00, κάτι που θα χαροποιήσει πολύ τους φίλους που δεν το έχουν με το πρωινό ξύπνημα. Ο νυχτερινός αγώνας των Πανεπιστημίων παραμένει το βράδυ του Σαββάτου με ώρα εκκίνησης στις 19:15, αλλά αλλάζει απόσταση και γίνεται 5χλμ.

Φυσικά στη διοργάνωση πρωταγωνιστής είναι η απόσταση του Μαραθώνιου με ώρα εκκίνησης στις 9:00 την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Ανώτατα όρια συμμετοχών

Η διοργάνωση έχει ανακοινώνει τα ανώτατα όρια συμμετοχών που θα ισχύσουν για φέτος.

Στον Μαραθώνιο Δρόμο θα συμμετέχουν 20.000 δρομείς. Το όριο για τον αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ διαμορφώνεται στους 15.000 δρομείς, ενώ ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ. STOIXIMAN παραμένει ο πολυπληθέστερος με 25.000 δρομείς.
Έως 3.000 θα είναι οι φοιτητές που θα μπορούν να συμμετέχουν στον 5km Universities Night Run, ενώ στον Αγώνα Παιδιών 1,2χλμ. αναμένονται έως 1.200 μικροί φίλοι του τρεξίματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποκύψτε στον πειρασμό της σοκολάτας!
Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αγαπημένο γλύκισμα!
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 27-28 Απριλίου
Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο