Back to back για Kiplimo – Chebet στο Παγκόσμιο ανωμάλου – Απόλυτη αφρικανική υπεροχή

Φωτογραφίες και αποτελέσματα

Share

Ένα ακόμα Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου ολοκληρώθηκε και για μία ακόμα φορά η αφρικανική υπεροχή στο αγώνισμα, αλλά και γενικά στους δρόμους αντοχής επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο.

Back to back για Kiplimo

To back to back έκανε ο Jacob Kiplimo στο Βελιγράδι επιβεβαιώνοντας ότι έχει έρθει από μικρός για να… μείνει στην ιστορία.

Ο 23χρονος Ουγκαντέζος έφτασε στη μεγάλη νίκη σε μία απαιτητική διαδρομή με λάσπη και “παγίδες” για τους δρομείς. Άφησε πίσω του μόλις τρία δευτερόλεπτα τον Αιθίοπα Berihu Aregawi, ενώ τρίτος ήταν ο Benson Kiplagat από την Κένυα.

Μέχρι και την 8η θέση τερμάτισαν δρομείς μόνο από Ουγκάντα, Κένυα και Αιθιοπία, ενώ ένατος και πρώτος μη Αφρικανός ήταν ο Ισπανός Thierry Ndikumwenayo (κι αυτός αφρικανικής καταγωγής βέβαια).

Όπως είναι λογικό στην ομαδική βαθμολογία Κένυα, Ουγκάντα και Αιθιοπία πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Τα αποτελέσματα των ανδρών

Back to back και για Chebet – Απόλυτη κυριαρχία Κένυας

Πάρτι έκανε η Κένυα στις γυναίκες αφού οι αθλήτριες της κατέλαβαν τις πέντε πρώτες θέσεις καθιστώντας σαφέστατη την υπεροχή της αφρικάνικης χώρας στο αγώνισμα – τουλάχιστον στις γυναίκες.

Νικήτρια ήταν η Beatrice Chebet, όπως και πέρυσι, με τις Rengeruk και Kipkemboi να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Ευρωπαϊκή εκπροσώπηση στην 7η θέση για την Jepkemei από το Καζακστάν, αθλήτρια που όμως προέρχεται από την Κένυα, ενώ η επόμενη Ευρωπαία και μη Αφρικανή ήταν η Karolin Grovdal από την Νορβηγία στην 14η θέση.

Και εδώ Κένυα, Αιθιοπία και Ουγκάντα (με την ίδια σειρά) κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην ομαδική βαθμολογία.

Τα αποτελέσματα των γυναικών

Στους μικρούς

Μία από τα ίδια και στις μικρότερες κατηγορίες, όπου στους άνδρες Κ20 οι 15 πρώτοι ήταν από την Αφρική με νικητή τον Κενυάτη Samuel Kibathu, όπως ακριβώς και στις γυναίκες.

Εκεί νικήτρια ήταν η Marta Alemayo από την Αιθιοπία με τις συμπατριώτισσές της Aycichew και Robe Dida να κάνουν το απόλυτο στο βάθρο.

Αξίζει να πούμε πως οι τρεις αφρικανικές χώρες πήραν και τα μετάλλια των ομαδικών βαθμολογιών και στις μικρές κατηγορίες.

Τα αποτελέσματα στους άνδρες Κ20 και στις γυναίκες Κ20

Τέλος, στο αγώνισμα της μεικτής σκυταλοδρομίας Κένυα και Αιθιοπία έκαναν το 1-2, ενώ η Μ. Βρετανία πήρε το μοναδικό ευρωπαϊκό μετάλλιο στη διοργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΙRONMAN® 70.3® Greece 2024: Όλα τα νέα
Στον Δήμο Μαραθώνα, σε νέο Venue και με νέες Διαδρομές
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο