“Έφυγε”ο Νίκος Ψαρομιχαλάκης

Μία πολύ δυσάρεστη είδηση για τον ελληνικό στίβο

Share
Ο Nίκος Ψαρομιχαλάκης

Ο “κυρ-Νίκος” των δρόμων αντοχής στην Ελλάδα, ο Νίκος Ψαρομιχαλάκης, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Ψαρομιχαλάκης υπήρξε για πάνω από τρεις δεκαετίες προπονητής δρόμων αντοχής στη χώρα μας έχοντας αναδείξει δεκάδες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες σε αγωνίσματα από τα 800μ. έως και τον Μαραθώνιο.

Τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας τον είχαν κρατήσει μακριά από την αγαπημένη του προπονητική, αλλά και την ανακάλυψη νέων ταλέντων που αναμφίβολα ήταν και το δυνατό του σημείο.

Ο κυρ-Νίκος, όπως τον γνώριζαν άπαντες στο χώρο του στίβου και της αντοχής, είχε πολύ μεγάλη αγάπη για τους δρόμους των αποστάσεων και από τα χέρια του είχαν περάσει αμέτρητοι αθλητές και αθλήτριες.

Έχοντας αφιερώσει αμέτρητες ώρες στο Στάδιο Καραϊσκάκη, παλαιότερα, στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και, τα τελευταία χρόνια, στον Άγιο Κοσμά, αλλά και συνεργαστεί με κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους (Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Ολυμπιακό) είχε κατακτήσει πάμπολλα μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, τόσο στις μικρές κατηγορίες όσο και στις μεγαλύτερες, αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις.

Αθλητές όπως ο Μιχάλης Γελασάκης, ο Γιώργος Κομπογιάννης, ο Βαγγέλης Καρίμαλης, ο Παναγιώτης Φωτίου, ο Νίκος Τζουβελέκας, ο Ηλίας Τσακίρης, ο Παναγιώτης Καραχάλιος, ο Γιώργος Μάλλιαρης, ο Γιώργος Τσαλτάκης, ο Γρηγόρης Γεωργίτσας, ο Δήμος Μαγγίνας, ο Χρήστος Ζαρκάδας, ο Μανώλης Μουστάκας, ο Αλέξανδρος Λίτσης, ο Νίκος Τζαβολάκης, ο Κυπριανός Θεοφανόφ, ο Θανάσης Τσιγγέρογλου, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Βασίλης Πόλιος, η Θεώνη Κωστοπούλου, η Μαρία Παρδαλού, η Γεωργία Τσάφου, η Φιλίππα Πουλίδου και πάρα πολλοί ακόμα είχαν σημειώσει σπουδαίες επιδόσεις και αναδείχθηκαν στα “χέρια” του.

Ο Ψαρομιχαλάκης υπήρξε και ο ίδιος δρομέας αποστάσεων στον Παναθηναϊκό στα νεότερα του χρόνια με ρεκόρ στον Μαραθώνιο 2:37:22 το 1981, ενώ στα 10.000μ. είχε σημειώσει 33:04.

Ο Γιώργος Τσαλτάκης, προπονητής και για χρόνια αθλητής του Ψαρομιχαλάκη μας είπε: “Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε γι’ αυτό. Δαπανούσε αμέτρητες ώρες, στήριζε με κάθε τρόπο τους αθλητές του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τους φιλοξενούσε ή τους βοηθούσε όταν είχαν ανάγκη. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας φρόντιζε να ενημερώνεται για ό,τι γίνεται, και συχνά με καλούσε να με συμβουλέψει για τους αθλητές μου, κάτι που έκανε και σε άλλους παλαιότερους αθλητές του που πλέον είναι προπονητές”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο