Έκανε… 400άρια μετά τον τελικό των 1.500μ. η Sifan Hassan

Η προπόνηση που έκανε η Ολλανδέζα λίγο μετά τον τελικό

Share

Λίγο μετά τον τελικό των 1.500μ. όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, κι ενώ είχε ήδη τρέξει τρεις κούρσες σε τρεις ημέρες στη διοργάνωση, η Sifan Hassan έκανε μία “χαλαρή” προπόνηση.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις της, έκανε μερικά “400αράκια”, πέντε συγκεκριμένα στα 65” με 40” διάλειμμα, λίγα μόλις λεπτά μετά τον τελικό.

“Δεν είναι και κάτι σπουδαίο, λίγα 400άρια είναι. Τα μέσα το έκαναν μεγάλο θέμα” είπε συγκεκριμένα. Κι όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε: “Σε έξι εβδομάδες έχω τον Μαραθώνιο του Σικάγο, πρέπει να βάλω μερικά εύκολα χιλιόμετρα”.

Αυτό που κάνει όλη αυτήν την ιστορία ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι το γεγονός ότι σε λιγότερο από 24 ώρες έτρεξε και στα προκριματικά των 5.000μ. όπου μάλιστα φάνηκε αρκετά καλά αφού κέρδισε τη μία σειρά σχετικά άνετα σε 14:32.29 που ήταν και η καλύτερη επίδοση των προκριματικών.

Και δεν ήταν η μόνη…

Πάντως η Hassan δεν ήταν η μόνη που έκανε προπόνηση λίγο μετά τον τελικό. Μία πιο χαλαρή προπόνηση τύπου “threshold”, δηλαδή σε ρυθμούς κατωφλιού, δήλωσε ότι θα έκανε και ο Νορβηγός Narve Nordas αμέσως μετά τον τελικό των 1.500μ. όπου ήταν κι αυτός τρίτος.

Μάλιστα και ο Νορβηγός έτρεξε μετά από μερικές ώρες στα προκριματικά των 5.000μ. με αρκετή επιτυχία αφού πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, πιο πιεσμένα συγκριτικά με την Hassan, είναι η αλήθεια.

Λέτε να είναι “σύμπτωση” ή κάτι νέο μας “κρύβουν” οι κορυφαίοι δρομείς και προπονητές;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΟΝ πρωτοπορεί με την τεχνολογία LightSpray™!
Πολύ… μπροστά τα νέα μοντέλα της εταιρείας
ZMR 2024: Σταμούλης και Κοτσαχείλη στον Ημί, Σελέτης και Ξάνθη στον TERA
Δείτε τι έγινε στους πρώτους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο