ΑΓΣ Νέας Ιωνίας «Ανατολή»: Κλείσιμο χρονιάς

Εκδήλωση για τη λήξη της αθλητικής χρονιάς για το σύλλογο

Share
ΑΓΣ Νέας Ιωνίας «Ανατολή»: Κλείσιμο χρονιάς 2023

Ο ΑΓΣ Νέας Ιωνίας «Ανατολή» μας ενημερώνει για την εκδήλωση κλεισίματος της φετινής χρονιάς. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο.

Κλείσιμο χρονιάς με ξεφάντωμα

Θετικότατο το πρόσημο και αυτής της περιόδου…

Άλλη μία αγωνιστική χρονιά (2022 – 2023) έκλεισε με θετικότατο πρόσημο. Όχι όμως μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά και στον κοινωνικό και στον πολιτιστικό. Αθλητές και αθλήτριες, μαζί με τους προπονητές και τα μέλη του Δ.Σ., με όλες τις καιρικές συνθήκες αγωνίστηκαν για το καλύτερο. Η χρονιά έκλεισε και ο απολογισμός κρίνει τα αποτελέσματα πολύ ικανοποιητικά. Με νέες ιδέες και πολλή όρεξη βλέπουν και πάλι με αισιοδοξία τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο Σύλλογός μας, ο ιστορικός Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», διατηρεί τις αξίες του αθλητισμού, στοχεύοντας όμως όλα τα παιδιά που περνούν από τα τμήματά του να πάρουν εφόδια για τη ζωή τους.

Αξίζει να θυμίσουμε τις δραστηριότητες του Συλλόγου, οι οποίες άφησαν και πάλι ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην πόλη μας και όχι μόνο.

Στην αρχή του Νέου Έτους έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του και βράβευσε τα παιδιά του που διακρίθηκαν στους αγώνες και είχαν επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ο Σύλλογος συμμετείχε σε όλες τις ημερίδες, τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα συλλέγοντας χρήσιμους βαθμούς. Τα παιδιά του Συλλόγου, ανάλογα και παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους στα μαθήματά τους, βοήθησαν, στο κατά δύναμη, σε αρκετά πρωταθλήματα.

Πέραν όμως αυτών των δράσεων του Συλλόγου, το Δ.Σ. και αυτή την αγνωστική χρονιά ανέλαβε και έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία, την τεχνική υποστήριξη της διοργάνωσης των ετήσιων αγώνων: 1) Αγώνα δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων», 2) Αγώνες δρόμου για τα παιδιά όλων των σχολείων, (όλων των βαθμίδων), του Δήμου και 3) Αγώνες δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας». Η τεχνογνωσία που κατέχουν τα μέλη του Δ.Σ. βοηθά και οι πιο πάνω αγώνες στέφονται πάντοτε με επιτυχία και τυγχάνουν ευμενέστατων σχολίων  σε τοπικό και υπερτοπικό περιβάλλον.

Το Δ.Σ., όμως, μετέχει κάθε χρόνο και στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, όπως στο θεσμό των Ιωνικών Ημερών, παρουσιάζοντας με άλλους τρεις συλλόγους, τα παραδοσιακά παιχνίδια. Τα παιχνίδια της παλαιάς εποχής τα παρουσιάσαμε και σε Τέσσερα δημοτικά σχολεία ( 11ο, 15ο, 4ο και 6ο) του Δήμου μας, δίνοντας χαρά στα παιδιά, αλλά και μηνύματα.

Παιδιά του Συλλόγου μας μετείχαν στο τριήμερο εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου και το μέλος μας Κώστας Τσαγκαράκης μετείχε στην παρουσίαση βιβλίου.

Με τη βοήθεια του ακούραστου κ. Τάκη Κωστιδάκη, (επίτιμου Προέδρου του Ιωνικού) και του κ. Τάκη Χατζηκυριάκου (της Ένωσης των Παλαιών Προσκόπων), το Δ.Σ. έδειξε κι εφέτος την κατασκευή χαρταετών. Τα παιδιά με τη βοήθεια που τους πρόσφεραν οι βασικοί «αετομάστορες» κατασκεύασαν τον χαρταετό τους και χάρηκαν διπλά, γιατί «γεύθηκαν» όλη τη διαδικασία.

Το μέλος μας κ. Στέργιος Σιούτης (τυφλός μαραθωνοδρόμος), διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστημίου, έλαβε μέρος ως ομιλητής στις εκδηλώσεις του Δήμου, για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία.,

Τα παιδιά και οι γονείς τους ανέπτυξαν μεταξύ τους γνωριμίες και κοινωνικές σχέσεις. Γιόρτασαν τα γενέθλια των παιδιών τους και είχαν προσκεκλημένα τα παιδιά από το Σύλλογο. Δημιούργησαν μια μεγάλη παρέα, με τα ίδια ενδιαφέροντα, έξω και μακριά από τη βία.

Και φτάνοντας προς το κλείσιμο της περιόδου, το Δ.Σ. και αρκετά παιδιά τού Συλλόγου μετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, που γιόρτασε στις 3 Ιουλίου, τα ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση της πόλης.

ΑΓΣ Νέας Ιωνίας «Ανατολή»: Κλείσιμο χρονιάς 2023

Το Δ.Σ. πρότεινε και συμπεριελήφθη στο μεγάλο πρόγραμμα της γιορτής και «Η λαμπαδηδρομία μνήμης», την οποία σχεδίασε και έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία. 48 λαμπαδηδρόμοι διέτρεξαν δώδεκα χιλιόμετρα. Πέρασαν από όλες τις συνοικίες και τις γειτονιές της πόλης μας, κρατώντας την αναμμένη δάδα, που είχε πολλούς συμβολισμούς. Υπήρξε εντυπωσιακή η είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο του τελευταίου λαμπαδηδρόμου κ. Λουκά Χριστοδούλου, συνοδευόμενου από την εθελόντρια Α. με Α. κ. Ουρανία Κουτούλα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Ευάγγελου Βασιλείου, καθώς  και τη μεγάλη ομάδα των λαμπαδηδρόμων. Το άναμμα του βωμού κήρυξε την έναρξη της μεγαλειώδους εκδήλωσης, την ευθύνη της οποίας είχε η γνωστή χορογράφος και σκηνοθέτρια κ. Σοφία Σπυράτου. Στη λαμπαδηδρομία μετείχαν τέσσερα μέλη του Δ.Σ., δύο απλά μέλη και το μέλος μας τυφλός Μαραθωνοδρόμος Στέργιος Σιούτης.

Η Παρασκευή 14 Ιουλίου ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για όλα τα παιδιά του Συλλόγου. Με τα πρωταθλήματα να έχουν τελειώσει, με τις προπονήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, με τα παιδιά να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις καλοκαιρινές διακοπές, δόθηκε η ευκαιρία, για όσα παιδιά είχαν απομείνει στην πόλη μας, εν μέσω καύσωνα (ΚΛΕΟΝΑ τον ονόμασαν) να «δροσιστούν» με τον τρόπο που μόνο τα παιδιά γνωρίζουν «άριστα».

Με τη βοήθεια του Γενικού Αρχηγού κ. Θεοδωρογιάννη, άφησαν τα όργανα προπόνησης στην άκρη και πήραν «τα όπλα» για το μεγάλο μπουγέλωμα. Νεροπίστολα, μπουκαλάκια νερού και πολλή διάθεση επιστρατεύθηκαν και για περισσότερο από 1.1/2 ώρα το Στάδιο πλημμύρισε νερά, αλλά, το κυριότερο, πλημμύρισε με τα πλατιά χαμόγελα ευχαρίστησης των παιδιών, που είχαν γίνει κυριολεκτικά πανέμορφα «παπάκια». Τι θεσπέσιο θέαμα!! Ανέξοδα χάρηκαν σαν να βρίσκονταν στο καλύτερο παραθεριστικό κέντρο. Αγόρια και κυρίως κορίτσια ρίχτηκαν στη μάχη. Από τις «βολές» των παιδιών δεν εξαιρέθηκε κανένας. Οι δύο προπονητές των παιδιών «μούσκεψαν μέχρι το κόκκαλο». Και εκείνοι, «αμυνόμενοι» χρησιμοποιώντας τις ειδικές τεχνικές τους, έλουσαν τους αθλητές τους και μερικούς τους «βάφτισαν» κυριολεκτικά μέσα στο βαρέλι, που είχε φροντίσει ο γενικός Αρχηγός να είναι γεμάτο συνεχώς με νερό.

Η μάχη, σε κάποια στιγμή, επεκτάθηκε και εκτός αγωνιστικού χώρου και τα «σκάγια» πήραν και τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι δεν περίμεναν ότι «τα καμάρια τους» θα τους έκαναν επίθεση. Έτσι δεν έμεινε κανένας στεγνός και «παραπονεμένος».    Η «τελετή» του μπουγελώματος έκλεισε με ευχές για καλό καλοκαίρι και «ραντεβού το Σεπτέμβρη».

Με  τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Ευάγγ. Βασιλείου

Ο Γενικός Γραμματέας
Νικ. Κοντουδάκης

ΑΓΣ Νέας Ιωνίας «Ανατολή»: Κλείσιμο χρονιάς 2023
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
"Καθάρισε" το 5άρι ο Jacob
Mε το γνωστό του τρόπο…
Μαγικός Καραλής - "Triple double" ο Jacob
Δείτε τι έγινε την τελευταία βραδιά των αγώνων
Συκάρειος Δρόμος 2024: Οι οδηγίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο