Ο Μάριος Αναγνώστου νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ.

Δείτε τους νικητές

Share

O Μάριος Αναγνώστου με 29:38.88 ήταν ο μεγάλος νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. πριν από λίγο στο Αίγιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του αποδεικνύοντας ότι είναι ο καλύτερος δρομέας στο αγώνισμα τα τελευταία χρόνια.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Κώστας Σταμούλης σε 29:57.49 και τρίτος ήταν ο μικρότερος του αδερφός, Νίκος Σταμούλης, με νέο ατομικό ρεκόρ, 30:01.74, μετά από μάχη στις τελευταίες στροφές με τον Παναγιώτη Πετρουλάκη που ήταν τέταρτος σε 30:13.46, ενώ πέμπτος ήταν ο Δημήτρης Τσάκαλος σε 30:52.51.

Την εξάδα έκλεισε ο Ορφέας Παναγιώτης Γιαννάτης σε 31:04.22, έβδομος ήταν ο 41χρονος Δήμος Μαγγίνας σε 31:06.69 και όγδοος ο Κωνσταντίνος Πασπαλιάρης σε 31:47.50.

Πώς εξελίχθηκε ο αγώνας

H κούρσα ξεκίνησε δυνατά με τα δύο αδέρφια Σταμούλη να μπαίνουν μπροστά και να δίνουν έναν γρήγορο ρυθμό με τον Μάριο Αναγνώστου, τον Παναγιώτη Πετρουλάκη και τον Δημήτρη Τσάκαλο να ακολουθούν και το πρώτο διχίλαρο να περνά κοντά στο 5:55.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός κάπως έπεσε, ενώ έμειναν μόνο τέσσερις δρομείς στο πρωτοπόρο γκρουπ, ο Κώστας και ο Νίκος Σταμούλης, ο Μάριος Αναγνώστου και ο Παναγιώτης Πετρουλάκης με τον Δημήτρη Τσάκαλο να ακολουθεί μερικά μέτρα πιο πίσω.

Λίγο μετά το 6ο χλμ. ο Μάριος Αναγνώστου έκανε την κίνησή του, και πήρε μερικά μέτρα από το υπόλοιπο γκρουπ με τους Πετρουλάκη και Κώστα Σταμούλη να ακολουθούν. Ο Νίκος Σταμούλης και ο Δημήτρης Τσάκαλος ακολουθούσαν πιο πίσω.

Τελικά ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κι έφτασε στον τερματισμό σε 29:38.88 πετυχαίνοντας μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά μάλιστα με έντονο συναγωνισμό, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της κούρσας.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Η Μαρία Κάσσου ήταν η μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες. Δείτε τι έγινε στην κούρσα των γυναικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο