1ος Ημιμαραθώνιος Πάτρας – Patras Half Marathon 2023: Ήρθε με ρεκόρ

Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη διοργάνωση

Share

Μία νέα διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Η πόλη της Πάτρας είχε τη χαρά να δει 2.500 δρομείς να ζουν μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία στους δρόμους της σε μία ημέρα γιορτής για την πόλη.

Οι νικητές

Ο Ημιμαραθώνιος ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος… πρωταγωνιστής, καθώς διέσχιζε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και “στέγασε” τις προσπάθειες σχεδόν 600 δρομέων.

Μεγάλοι νικητές ήταν ο Ivan Siuris από την Μολδαβία σε 1:06:23, ενώ πρώτη στις γυναίκες ήταν η Βρετανίδα Calli Thackery στην τρίτη θέση του συνόλου με 1:10:24.

Ρεκόρ με την πρώτη

Μάλιστα η επίδοση της Thackery συνιστά και ένα ξεχωριστό ρεκόρ για τη διοργάνωση του Ημιμαραθώνιου της Πάτρας με την… πρώτη, καθώς αποτελεί και την καλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ επί ελληνικού εδάφους στο αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου.

Tις τριάδες των νικητών έκλεισαν δύο πολύ καλοί Έλληνες δρομείς, στους άνδρες, ο Δήμος Μαγγίνας και ο Μιχάλης Παρμάκης, και στις γυναίκες, δεύτερη ήταν η Ρουμάνα Liliana Dragomir, ενώ είχαμε την επιστροφή στους αγώνες για την Πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, Γκλόρια Πριβιλέτζιο μετά τη γέννηση του παιδιού της, στην τρίτη θέση.

Περισσότεροι από 50 δρομείς κάλυψαν την απόσταση κάτω από τη 1,5 ώρα, ενώ τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν κάτι λιγότερο από 600.

Oι νικητές του 1ου Ημιμαραθωνίου Πάτρας

Μεγάλη συμμετοχή στα 5χλμ.

Παράλληλα, έγινε και ο αγώνας των 5χλμ. με μαζικότερη συμμετοχή, καθώς έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συστηματικούς δρομείς και μη, να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης.

Σχεδόν 1.000 δρομείς, λοιπόν, έτρεξαν στα 5.000μ. με τον Νικόδημο Νικολακέα να είναι ο νικητής σε 16:16 και να αφιερώνει τη νίκη του στον αδικοχαμένο φίλο του και πατρινό πρωταθλητή των αποστάσεων, Ντένις Γκιούρα.

Ακολούθησαν ο Παναγιώτης Διονυσακόπουλος και ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Αλεξία Λουλούδη σε 20:44 και το βάθρο συμπλήρωσαν η παλιά πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, Σπυριδούλα Σούμα και η Λυδία Καραμανλή.

Από τις πρωταγωνίστριες της ημέρας, βέβαια, ήταν και η 82χρονη Σπυριδούλα Χριστοπούλου, η οποία ήταν η γηραιότερη δρομέας που έλαβε μέρος στη διοργάνωση και τερμάτισε με επιτυχία τον αγώνα των 5χλμ.

Και φυσικά τα παιδιά

Τίποτα βέβαια σε μία τέτοια διοργάνωση, δεν ξεπερνά τον παιδικό αγώνα. Εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα ομόρφυναν το κέντρο της Πάτρας. Η συμμετοχή στον αγώνα του 1χλμ. ήταν αρκετά μεγάλη με τα παιδιά να ζουν τις πρώτες τους αγωνιστικές, δρομικές εμπειρίες με τον καλύτερο τρόπο.

Γέμισε η Πάτρα

Ο Ημιμαραθώνιος της Πάτρας ήρθε για να μείνει όπως φαίνεται, καθώς στην πρώτη του διοργάνωση τα πήγε περίφημα!

Έφερε χιλιάδες δρομείς στο κέντρο της πόλης, είχε υψηλό επίπεδο παροχών και διοργάνωσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και πολύ καλές επιδόσεις, τη στιγμή που ο κόσμος της πόλης αγκάλιασε την προσπάθεια.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Pink Together 2024: Είμαστε μαζί!
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο