Στην τελική ευθεία ο 1ος Ημιμαραθώνιος Πάτρας

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Share
patras half marathon

Ακολουθούν οι πληροφορίες της διοργάνωσης του 1ου Ημιμαραθώνιου Πάτρας σχετικά με την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Ημιμαραθώνιος Πάτρας: Χρήσιμες πληροφορίες

Λίγες ώρες μένουν πριν τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Ημιμαραθώνιου Πάτρας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα υποδεχθούμε χιλιάδες δρομείς στην όμορφη πόλη μας! 

Το σωματείο Α.Ο. ΠΕΛΟΠΑΣ Πατρών, η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σας καλωσορίζουν στον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω σημαντικές οδηγίες, έτσι ώστε να είστε ενήμεροι για τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του αγώνα, να χαρείτε την εμπειρία της συμμετοχής σας και να ολοκληρώσετε με ασφάλεια την προσπάθειά σας.

Οδηγίες Συμμετοχής

Παραλαβή πακέτων συμμετοχής

Το σημείο παράδοσης του πακέτου συμμετοχής (Race Kit) θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ επί της οδού Μαιζώνος 206 και Παπαφλέσσα στην Πάτρα.

Η περίοδος λειτουργίας θα είναι τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  •  Παρασκευή 7/4 : 16:00 – 20:00
  •  Σάββατο 8/4      : 10:00 – 18:00

Θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του πακέτου συμμετοχής και την ημέρα του αγώνα από τον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού στην πλατεία Γεωργίου Α από τις 7:30 αποκλειστικά και μόνο για δρομείς που έχουν ολοκληρωμένη εγγραφή και έχουν μαζί τους το επίσημο  email της διοργάνωσης (ηλεκτρονικά ή σε εκτύπωση) όπου αναγράφεται ο αριθμός συμμετοχής τους.

Η παραλαβή* του πακέτου συμμετοχής θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη του e-mail που έχει λάβει κάθε συμμετέχοντας, όπου αναγράφεται ο αριθμός συμμετοχής σας.

*Παραλαβή μπορεί να γίνει και από τρίτο πρόσωπο με την επίδειξη του αντίστοιχου e-mail επιβεβαίωσης σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Πρόγραμμα διοργάνωσης

7:50    Έναρξη λειτουργίας χώρου φύλαξης προσωπικών αντικειμένων δρομέων Ημιμαραθώνιου
8:45    Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων δρομέων Ημιμαραθώνιου
8:50    Ολοκλήρωση εισόδου των δρομέων του Ημιμαραθώνιου στα block εκκίνησης
9:00    Εκκίνηση Block 1 Hμιμαραθώνιου
9:02    Εκκίνηση Block 2 Ημιμαραθώνιου
10:50  Έναρξη απονομών Ημιμαραθώνιου
10:50  Έναρξη λειτουργίας χώρου φύλαξης προσωπικών αντικειμένων δρομέων 5χλμ.
11:50  Είσοδος των δρομέων των 5 χλμ. στα Block εκκίνησης
12:05  Εκκίνηση Block 1 Αγώνα 5χλμ.
12:08  Εκκίνηση Block 2 Αγώνα 5χλμ.
12:50  Είσοδος των παιδιών στα Block εκκίνησης
13:00  Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 1 χλμ
13:20  Ολοκλήρωση τερματισμών
13:05  Απονομές Αγώνα 5χλμ, – Παιδικού αγώνα και Ομαδικών επάθλων
13:30  Λήξη διοργάνωσης

Προσέλευση Δρομέων – Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 60 λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης του αγώνα τους.

Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων στην αφετηρία στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α.

Δεκτές θα γίνονται μόνο οι τσάντες φύλαξης/μεταφοράς που έχουν δοθεί από τη διοργάνωση και θα πρέπει να έχει κολληθεί το σχετικό αυτοκόλλητο που θα περιέχεται στο πακέτο συμμετοχής.

Στην πλατεία θα λειτουργούν δημόσιες τουαλέτες.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους θα διακοπεί από τις 8:00 και οι θέσεις στάθμευσης στην γύρω περιοχή είναι περιορισμένες. Σας παρακαλούμε να οργανώσετε έγκαιρα τον τρόπο προσέλευσή σας στον χώρο έτσι ώστε να φτάσετε έγκαιρα και να έχετε αρκετό χρόνο για την προετοιμασία σας πριν την έναρξη του αγώνα.

Υγειονομική Κάλυψη

Η οργανωτική επιτροπή έχει φροντίσει για την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη του αγώνα. Συνολικά θα υπάρχουν 7 σταθμοί υποστήριξης, κινητές μονάδες και πολυμελής ιατρική ομάδα, αλλά και ομάδα των Σαμαρειτών του ΕΕΣ.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους (δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις).
Συστήνεται να έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις που θα βεβαιώνουν την ικανότητά συμμετοχής σας σε αθλητική δραστηριότητα.

Σταθμοί Τροφοδοσίας

Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν 7 σταθμοί τροφοδοσίας των δρομέων, ξεκινώντας από το 5ο χλμ. ή και νωρίτερα σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών (υψηλή ζέστη και υγρασία)

  • Εμφιαλωμένο νερό σε μπουκάλι διατίθεται στους συμμετέχοντες στον Τερματισμό καθώς και ανά περίπου 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ.
  • Ενεργειακό ποτό σε ποτήρι θα διατίθεται στους σταθμούς κάθε 5 περίπου χιλιόμετρα
  • Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν ανά 5χλμ. στη διαδρομή.
  • Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ενεργειακά ποτά και μπανάνες για τους δρομείς του Ημιμαραθώνιου.

Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχει εμφανής σήμανση ανά χιλιόμετρο.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων

Το χρονικό όριο τερματισμού για το Ημιμαραθώνιο δρόμο είναι οι 3 ώρες από τη στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση. Για τα 5χλμ. το αντίστοιχο όριο είναι τα 55 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη.

Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων καθώς και τον υπολογισμό και δημοσίευση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο έχει αναλάβει η myrace.gr.

Σημεία χρονομέτρησης, για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν:

  • Ημιμαραθώνιος: στην εκκίνηση, στα σημεία αναστροφών, και στον τερματισμό.
  • Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.: στην εκκίνηση, στο σημείο αναστροφής και στον τερματισμό.
  • Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.

Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο από την σελίδα myrace.gr, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός πέντε εργάσιμων ημερών.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και είμαστε σίγουροι ότι εκκίνηση του 1ουΗμιμαραθώνιου Πάτρας, με τη δική σας συμμετοχή θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου αθλητικού θεσμού, όχι μόνο για την πόλη της Πάτρας,  αλλά και της χώρας μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση του αγώνα μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα https://patrashalfmarathon.gr/.

#fastertogether

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο