Δέντρα αντί για… μπλουζάκια στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Μία διαφορετική πρωτοβουλία για το περιβάλλον από τον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Share

Μία διαφορετική πρωτοβουλία πήρε η διοργάνωση του Μαραθώνιου του Λονδίνου, TCS London Marathon με σκοπό να αλλάξει τις συνήθειες όλων προς όφελος του περιβάλλοντος.

Οι διοργανωτές ενός από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους του κόσμου αποφάσισαν, σε συνεργασία με την οργάνωση “Trees not tees” να προσφέρουν την επιλογή στους συμμετέχοντες να… υιοθετήσουν ένα δέντρο!

Πιο συγκεκριμένα, αντί για συλλεκτικό T-Shirt ο δρομέας θα μπορεί να επιλέξει να φυτευτεί ένα δέντρο που θα του “ανήκει”. Μάλιστα, οι διοργανωτές δεσμεύονται να στέλνουν στον κάθε δρομέα μία φωτογραφία του δέντρου του, αλλά και τις συντεταγμένες του ώστε να μπορεί να το επισκεφθεί ανά πάσα στιγμή.

Τα οφέλη για το περιβάλλον, σύμφωνα με τη διοργάνωση, θα είναι τεράστια, καθώς για την κατασκευή ενός κιλού υφάσματος χρειάζονται περίπου 20.000 λίτρα νερού, αλλά και δύο κιλά CO2!

Έτσι, και οικονομία θα γίνεται, αλλά ταυτόχρονα θα φυτεύεται κι ένα ακόμα δέντρο από τo πρόγραμμα Trees not Tees που φιλοδοξεί να φυτέψει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δέντρα στην Μ. Βρετανία.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία αυτή θα γίνει και σε άλλους αγώνες του οργανισμού του TCS London Marathon στην Μ. Βρετανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο