Ανόπαια Ατραπός 2023: Το μετάλλιο του αγώνα

Δείτε περισσότερα

Share

Ο Σύλλογος δρομέων Φθιώτιδος Τραχίνα σας παρουσιάζει την νέα συλλεκτική σειρά μεταλλίων για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος “ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ”. Η συλλεκτική σειρά θα αποτελείται από 3 μετάλλια για τις επόμενες 3 διαδοχικές χρονιές: 2023, 2024, 2025.

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο VTria Architects εμπνεύστηκε και σχεδίασε μία σειρά αφιερωμένη στο ιστορικό γεγονός της Μάχης των Θερμοπυλών του 480π.Χ. προσδίδοντας έτσι μεγαλύτερη αξία στο πολυπόθητο μετάλλιο του τερματισμού!

Τα 3 μετάλλια αποτελούν τμήμα ενός κύκλου, ενώ το καθένα από αυτά θα είναι αφιερωμένο σε κάποιο στοιχείο της μάχης. Με την ολοκλήρωση της συλλογής, τα 3 μετάλλια θα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο το οποίο θα αναπαριστά την ασπίδα του Σπαρτιάτη πολεμιστή με το χαρακτηριστικό “Λ” των Λακεδαιμονίων.

Οι 3 θεματικές των συλλεκτικών μεταλλιών θα είναι η εξής:

2023: Η Σύγκρουση στα Στενά

2024: Το Πεδίο της Μάχης

2025: Ο Βασιλιάς Λεωνίδας

Το μετάλλιο του 2023: Η Σύγκρουση στα Στενά

Το πρώτο μετάλλιο της συλλεκτικής σειράς έχει σαν θέμα την σύγκρουση του ελληνικού στρατού ενάντια στην Περσική εισβολή στο στρατηγικής σημασίας Στενό των Θερμοπυλών. Οι ελληνικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες στα ανατολικά του στενού και με επικεφαλείς τους Σπαρτιάτες μάχονταν κατά μέτωπο. Στον αυστηρό σχηματισμό της φάλαγγας και με τα δόρατά τους προτεταμένα, δημιουργούσαν μια ενιαία και αδιαπέραστη μάζα άμυνας απέναντι στους Πέρσες.

Ο Περσικός στρατός παρατεταγμένος στα δυτικά των στενών, αδυνατούσε να αντιμετωπίσει τις ελληνικές δυνάμεις κατά μέτωπο, επομένως χρησιμοποιούσε τόξα και βέλη, κίνηση που οι Σπαρτιάτες θεωρούσαν ακραίως δειλή. Οι Πέρσες, πριν την μάχη, ζητώντας την παράδοση του ελληνικού στρατού, απειλούσαν πως τα βέλη τους είναι τόσα πολλά που θα κρύψουν τον ήλιο. Σε αυτήν την απειλή, ο Διοινέκης, ένας εκ των 300 Σπαρτιατών της Μάχης, απάντησε “καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό σκιάν.”

Σας περιμένουμε φέτος στις 7 Μαϊου στα καταπράσινα μονοπάτια του Καλλιδρόμου ώστε να μην χάσετε το πρώτο κομμάτι της συλλογής!

“Μια ιστορική διαδρομή στο μονοπάτι του Εφιάλτη, στο βουνό των Θερμοπυλών, στα χνάρια της Μάχης.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο