Ο Στέφανος Αντωνάκης για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Share

Διαβάστε αναλυτικά τις “οδηγίες”, αλλά και τις προβλέψεις του γνωστού φιλάθλου των δρόμων αντοχής, Στέφανου Αντωνάκη:

12ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθηνών, 19/03/2023

Η Ρόζα, το σκυλάκι της φωτογραφίας, είναι θλιμμένη. Έχει το ένα μάτι κλειστό, για να βλέπει τα μισά μόνο απ’ όσα κάνουν οι άνθρωποι… Ας μην αγνοούμε τις αρετές που μας διδάσκουν οι τετράποδοι φίλοι μας καθημερινά – γενναιότητα, αφοσίωση, κι άνευ όρων αγάπη. Το μίσος είναι ένα (αυτο)καταστροφικό συναίσθημα. Η αγάπη αντίθετα, παρηγορεί και δίνει φως, κι επιτρέπει να αγωνιστούμε για μια καλύτερη κοινωνία.

Φίλοι μου καλοί, γνωρίζετε όλοι ότι ο αθλητισμός είναι γιορτή. Ειδικότερα ο μαζικός αθλητισμός κι οι λαϊκοί αγώνες δρόμου συγκεντρώνουν ό,τι καλύτερο έχει να δείξει μια κοινωνία – το πάθος, το μεράκι, το ευ αγωνίζεσθε, την ευγενή άμιλλα, και μύρια άλλα, στα οποία έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες κατά καιρούς. Συμμετέχεις σε μια τέτοια γιορτή όχι γιατί παύεις να βλέπεις τα κακώς κείμενα της επικαιρότητας (βαριά η σκιά των Τεμπών στις ψυχές όλων μας…), ούτε γιατί επιλέγεις να ξεφύγεις αυτών. Αντίθετα συμμετέχεις αναζητώντας άμυνες και αντίβαρα που θα σου επιτρέψουν να αναμετρηθείς με αυτά στη σωστή τους βάση. Συμμετέχεις φωνάζοντας «είμαστε ακόμη εδώ», γιορτάζοντας μαζί με φίλους, συσφίγγοντας δεσμούς και σχέσεις – γιατί έτσι αλλάζει ο κόσμος. Αγκαλιάζουμε τη ζωή χωρίς να ξεχνάμε.

Μια τέτοια μεγάλη γιορτή θα ναι κι εφέτος ο 12ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθηνών που θα λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή 19 Μαρτίου 2023. Ζηλεύω πραγματικά όλους όσους θα στηθούν στη γραμμή της εκκίνησης ενός από τους σημαντικότερους αγώνες της χώρας μας. Η διαδρομή που διατρέχει το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας (πανέμορφη και συνάμα απαιτητική), το πλήθος δρομέων και θεατών, τα μεγάλα ονόματα του χώρου, δίνουν κάθε φορά στη διοργάνωση έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Όπως κάθε φορά λοιπόν, έτσι κι εφέτος, θέλοντας να βοηθήσω με τον τρόπο μου τους συμμετέχοντες δρομείς, παρουσιάζω παρακάτω πίνακες προτεινόμενων περασμάτων, τόσο για τον ημιμαραθώνιο, όσο και για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Αναζητήστε την επίδοση / στόχο και προσαρμόστε αντίστοιχα τον ρυθμό σας. Θεωρώ ότι θα σας βοηθήσουν οι προτάσεις μου, και θα χαρώ πραγματικά να ακούσω παρατηρήσεις επ’ αυτού. Το παρόν αφιερώνεται σε δυο εξαιρετικούς δημοσιογράφους. Στον Περικλή Μακρή (η κάλυψη του περυσινού Ημμιμαραθωνίου, υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες θα μας μείνει αξέχαστη) και στον μεγάλο Φάνη Σκύφτα ο οποίος μόλις συνταξιοδοτήθηκε, κλείνοντας μια σπουδαία καριέρα. Τους ευχαριστώ για όλα.

Φίλοι μου καλοί, τι κάνει έναν αθλητή πρωταθλητή; Να μην βλέπει τίποτε άλλο από τον στόχο που θέτει. Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που δεν επιτρέπει στα εμπόδια να γίνονται ανυπέρβλητα; Η πειθαρχία. Το μαγικό συστατικό για να πετύχεις αυτό που αγαπάς είναι η αφοσίωση. Αυτός ο συνδυασμός (πειθαρχία / αφοσίωση / αγάπη) είναι η μαγική συνταγή για την επιτυχία. Καλό αγώνα σε όλους – και να θυμάστε, νίκη είναι κατ αρχάς η συμμετοχή και η προσπάθεια.

21 χλμ: Πίνακας 70 προτεινόμενων περασμάτων για επιδόσεις από 1:02’55’’ έως και 2:59’45’’

Τακτική αγώνα

  • Επιλέγουμε από τον πίνακα την επίδοση/στόχο, επιδεικνύοντας γνώθι σ΄αυτόν («την έχουμε;») ώστε να αποφύγουμε κακοτοπιές.
  • Βρίσκουμε τον μέσο ρυθμό που αντιστοιχεί σε αυτήν την επίδοση.
  • Για το πέρασμα στο δεκάρι, διπλασιάζουμε τον μ.ρυθμό αγώνα (ανά 5 χλμ), και προσθέτουμε από 10’’ (για τους πρώτους αθλητές) έως και 50’’ για εκείνους που θα κινηθούν στις πιο πίσω θέσεις. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Εάν κυνηγάμε το 1:10’00’’ (μ.ρυθμός το 16’35’’), περνάμε το δεκάρι στο 33’20’’.
  • Έως το 15ο χιλιόμετρο του αγώνα δεν κινούμαστε ταχύτερα από τον συνολικό μέσο ρυθμό – αυτή η αρχή είναι και το ήμισυ της επιτυχίας!
  • Στις ανηφόρες (και να θυμάστε, η διαδρομή στην Αθήνα έχει πολλές τέτοιες…) κόβουμε ρυθμό προστατεύοντας τις αποθήκες γλυκογόνου μας, και κινούμαστε αργότερα από το μέσο ρυθμό του αγώνα. Ό,τι χάσουμε έτσι σε χρόνο, θα το κερδίσουμε πολλαπλάσιο στις κατηφόρες όπου και κινούμαστε πολύ ταχύτερα από το μέσο ρυθμό. Φροντίζουμε ωστόσο αυτή η επιτάχυνση να είναι σταδιακή και βαθμιαία, ώστε να μην επιβαρύνουμε απότομα το μυοσκελετικό μας σύστημα. Στις ευθείες κινούμαστε ακριβώς πάνω στο μέσο ρυθμό, ώστε να φρεσκάρουμε το καρδιαναπνευστικό μας σύστημα.
  • 100% και «όλα μέσα» κινούμαστε μόνο στα τελευταία μέτρα του αγώνα, όπου και κρίνονται τελικά οι θέσεις.

Κάθε αθλητικό λάθος, είναι καρπός ανυπομονησίας και βιασύνης. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, καλύτερα να έχεις και να μη χρειάζεσαι δύναμη κι ενέργεια, παρά να χρειάζεσαι και να μην έχεις. Τότε είναι που υποφέρουμε! Στους αγώνες αντοχής (όπως τελικά και στη ζωή) η υπομονή είναι αρετή, και ανταμείβει πάντα!!!

5 χλμ: Πίνακας προτεινόμενων περασμάτων για επιδόσεις από13’30’’ έως και 1:00’00’’

ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΓΩΝΑ

Ο μέσος ρυθμός στους αγώνες αντοχές από “3χλμ έως 42,195χλμ” είναι το ήμισυ του παντός της επιτυχίας. Μη φεύγουμε γρηγορότερα από αυτόν έως τα 3/4 του εκάστοτε αγώνα ή έστω ισόποσα. Επιλέγουμε από τον πίνακα την επίδοση/στόχο, επιδεικνύουμε γνώθι σ’αυτόν (“την έχουμε;”) ώστε να αποφύγουμε κακοτοπιές. Έως τα 3/4 του αγώνα μας δε κινούμαστε γρηγορότερα από το συνολικό μέσο ρυθμό ή έστω ισόποσα- αυτή η αρχή είναι το ήμισυ της επιτυχίας. ΤΟ 100% και όλα μέσα κινούμαστε στο τελευταίο μέρος του αγώνα όπου κρίνονται οι θέσεις και οι επιδόσεις. Κάθε αθλητικό λάθος είναι καρπός ανυπομονησίας. Στο τελευταίο κομμάτι καλύτερα να έχεις και να μην χρειάζεσαι δύναμη, και ενέργεια παρά να χρειάζεσαι και να μην έχεις. Τότε είναι που υποφέρουμε. Στους αγώνες αντοχής (όπως τελικά και στη ζωή) η υπομονή είναι αρετή και ανταμείβεται πάντα!!!

Ποιοι θα είναι οι πρώτοι νικητές σε άνδρες και γυναίκες; Ποιοι δρομείς διεκδικούν το πριμ; Εκτιμήσεις για 58 δρομείς.

Οι εκτιμήσεις που παρουσιάζονται παρακάτω είναι καθαρά προσωπικές, και στηρίζονται στις παρατηρήσεις μου και μόνο. Το χω γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν – δεν είμαι προπονητής, δεν θεωρώ εαυτόν ειδήμονα, κι ο μόνος ρόλος που διεκδικώ είναι αυτός του (εξηνταοχτάχρονου πλέον…) απλού αθλούμενου. Ως τέτοιος λοιπόν, εντελώς καλοπροαίρετα και για να σας ανεβάσω τη διάθεση εν όψει του αγώνα σας, καταθέτω εδώ τις εκτιμήσεις μου για τις επιδόσεις των πρωταγωνιστών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί άλλωστε και το καθιερωμένο πλέον πριμ του γαλακτομπούρεκου!

Για κάθε μια από τις παραπάνω επιδόσεις, ισχύει μια απόκλιση συν/πλην 30 δευτερολέπτων, αναλόγως και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι (κατά το κοινώς ρηθέν…), και για να μπορούν οι αναγνώστες να συγκρίνουν τις παραπάνω εκτιμήσεις με τα ισχύοντα πανελλήνια ρεκόρ, παραθέτω παρακάτω τα επίσημα σχετικά στοιχεία από το αρχείο του ΣΕΓΑΣ.

Ρεκόρ Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου
ΆνδρεςΠαναγιώτης Καραϊσκος (Πανελλήνιος ΓΣ)20/03/2022, 10ος ΗΜΑ, 1:07’45’’
ΓυναίκεςΟυρανία Ρεμπούλη (ΓΣ Νέων Λέρου)20/03/2016, 5ος ΗΜΑ, 1:16’57’’
Καλύτερες επιδόσεις Ημιμαραθωνίου όλων των εποχών από Έλληνες αθλητές
ΆνδρεςΣπύρος Ανδριόπουλος18/12/19988, Παλέρμο, 1:03’04’’
ΓυναίκεςΟυρανία Ρεμπούλη10/07/2016, Άμστερνταμ, 1:11’52’’

Εφέτος, εκτιμώ ότι το αδιαφιλονίκητο φαβορί μεταξύ των ανδρών είναι ο επί 4 συνεχόμενες φορές νικητής Παναγιώτης Καραϊσκος [1:08’04’’ / 1:09’28’’ (Σχοινιάς) / 1:08’31’’ / 1:007’45’’ οι αντίστοιχες επιδόσεις]. Εάν ωστόσο αγωνιστεί ο Γιώργος Τάσσης, η πίεση προς τον Παναγιώτη θα ναι πολύ μεγάλη, κι όλα θα κριθούν στο τέλος της κούρσας. Μεγάλο φαβορί για το βάθρο και υποψήφιος για την τρίτη θέση είναι ο Τσάκαλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσουν (με μεγάλες πιθανότητες) τη θέση οι Πιτσώλης / Μίνος / Καλαπόδης / Ζερβάκης και Μαλτέζος. Μεταξύ των γυναικών, οι τρεις πρώτες θέσεις θα παιχτούν μεταξύ των Ρεμπούλη, Παναγιωτοπούλου και Κωνσταντινοπούλου. Η τελική κατάταξη θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αισθητές θα είναι οι απουσίες μεγάλων αθλητών (Κώστας και Νίκος Σταμούλης, Παναγιώτη Πετρουλάκη στους άνδρες και Ασημακοπούλου, Πριβιλέντζιο και Πετρουλάκη στις γυναίκες).

Όσον αφορά στο «θεσμοθετημένο» πριμ – μ’ αρέσει πάντα να σας βάζω δύσκολα, λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τη δυναμική του καθενός σας. Για να το πω αλλιώς – σαφώς και μπορείτε να πετύχετε τα όρια που (καλοπροαίρετα και χάριν παιγνιδιού) κάθε φορά θέτω! Και είναι πάντα χαρά μου να με «αναγκάζετε» να σας δώσω το πριμ. Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, μετά από την επίτευξη ενός στόχου, από το να γιορτάζεις με τους δικούς σου ανθρώπους; Δείτε λοιπόν αυτά τα πριμ ως τη δική μου συμβολή στη χαρά και τη γιορτή σας…

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν – ο Παναγιώτης Καραϊσκος θα πρέπει να πιάσει το 1:06’55’’, και του εύχομαι σε όποιον Μαραθώνιο κι αν αγωνιστεί την άνοιξη, να πιάσει το 2:18’45’’ (συν/πλην 1’00’’). Ο Τάσσης πρέπει να πιάσει το 1:07’00’’, ο Τσάκαλος το 1:08’00’’, και οι Πιτσώλης, Μίνος και Καλαπόδης να ανέβουν βάθρο, ανεξαρτήτως επίδοσης. Όσο για τον Πιτσώλη – εκτιμώ ότι στο Αμβούργο τον περιμένει το 2:21’30’’ (συν/πλην 1’00’’). Ο Καλαπόδης, όπου αγωνιστεί τελικά, θα χει ένα 2:24’30’’ (συν/πλην 1’00’’). Ο «Πρίγκηπας» Γιάννης Ζερβάκης θα πρέπει να σπάσει το ρεκόρ του (1:09’02’’) αν θέλει να παραμείνει πρίγκηπας! Ο Βότσος γλυκοκοιτάζει το 1:11’300’’, αλλά και τον θρόνο σου Γιάννη! Ο Μπέης θα χει ως στόχο το 1:09’20’’ (στη Θεσσαλονίκη τον περιμένει το 2:25’30’’ συν/πλην 1’00’΄). Οι Τοροσιάν και Σηφάκης θα πρέπει να πιάσουν το 1:13’20’’ και 1:15’35’’ αντίστοιχα. Ο Κονταράτος θα πρέπει να περάσει την 1η νικήτρια (Ελληνίδα) στην κατάταξη των γυναικών (ανεξαρτήτου επίδοσης), ο Μαστοράκης έχει ως όριο το 1:13’30’’, κι ο Γκορόγιας το 1:20’00’’. Τέλος, ο Μίλτος Μητσιάς θα πρέπει να πιάσει το 1:41’50’’. Τα υπέροχα τραγούδια του πατέρα σου έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, κι έχουν συνοδεύσει όμορφες και δύσκολες στιγμές στις ζωές όλων μας – ευχαριστούμε από καρδιάς Μίλτο! Όσον αφορά στις κυρίες της παρέας, θα πρέπει οι Ρεμπούλη και Ισμήνη Παναγιωτοπούλου να σπάσουν το 1:18’00’’, και η Κωνσταντινοπούλου αντίστοιχα το 1:19’00’. Η Ιουλία Παναγιωτοπούλου το 1:24’00’’, η Βλαχάκη το 1:24’30’’, η Παγκότο το 1:21’00’’, η Ψάλτη το 1:25’00’’, η Καλέντζη το 1:31’00’’, και οι Σπύρου και Πεπόνη το 1:43’00’’. Καλή επιτυχία σε όλους!

Αφιέρωμα στον έντιμο Φάνη Σκυφτα και στο σεμνό Περικλή Μακρή.

Φάνης Σκύφτας, ο έντιμος. Ο Φάνης Σκύφτας υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Σπορ, υπηρέτησε επάξια το χώρο του ειδικού τύπου και τίμησε στο έπακρο το λειτούργημά του. Τόσο μέσα από την εκπομπή «Αθλητικός Τουρισμός» όσο κι από αλλού, συνέβαλλε τα μέγιστα στην προβολή λαϊκών αγώνων δρόμου ανά την επικράτεια. Έδωσε βήμα σε αθλητές, προπονητές και διοργανωτές, πρόβαλλε δράσεις και διοργανώσεις βοηθώντας στην παραπέρα ανάπτυξή τους, και σε εποχές οπόταν το διαδίκτυο (πόσο μάλλον τα social media…) ήταν στα σπάργανα, ο κος Σκύφτας με τη γνώση και το μεράκι του συνέστησε στο ευρύ κοινό ιστορικές μορφές του αθλητισμού, ανέδειξε άγνωστες πτυχές του χώρου κι ενέπνευσε τελικά μύριους όσους νέους ανθρώπους να ενταχθούν στην αθλητική οικογένεια. Υπήρξε ακάματος εργάτης της δημοσιογραφίας, ονειροπόλος, δημιουργικότατος και πάνω απ’ όλα έντιμος, δίκαιος κι ειλικρινής. Αυτά του τα προσόντα, σε συνδυασμό με την έμφυτη σεμνότητα και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου, τον έκαναν πραγματικό στολίδι για την ΕΡΤ. Έπειτα από μια μακρά και υπερήφανη πορεία, η ώρα της συνταξιοδότησης έρχεται να κλείσει έναν κύκλο. Περίεργη στιγμή σίγουρα, συναισθηματικά φορτισμένη – κι όμως, ξέρεις αγαπητέ Φάνη ότι κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Κι άνθρωποι σαν κι εσένα δεν σταματούν ποτέ πραγματικά – είμαι σίγουρος ότι θα ξανακούσουμε την κρυστάλλινη φωνή σου (τι ωραίο δίδυμο με τον επίσης εξαιρετικό Μάκη Τσίλκο…), όπως είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να προσφέρεις εθελοντικά στο χώρο. Λένε ότι είναι «…μπελάς να σαι μέρος της κοινωνίας των αθλητών – αλλά αν είσαι αποκλεισμένος από αυτήν είναι τραγωδία». Δεν διατρέχεις τέτοιο κίνδυνο, να σαι σίγουρος! Απόλαυσε τη νέα σου καθημερινότητα, καμάρωσε τους διαδόχους που εσύ ενέπνευσες, κι όλοι εμείς χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για την προσφορά σου όλα αυτά τα χρόνια. Την αγάπη μου Φάνη. Καλοφάγωτη η σύνταξη!

Περικλής Μακρής, ο σεμνός. Ο Περικλής είναι ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Πέραν της προσωπικότητάς του (σεμνότητα, ηθική, αυτογνωσία) συνδυάζει εξαιρετικά δυο διαφορετικούς κόσμους. Από τη μία έχει υπάρξει κι ο ίδιος αθλητής επιπέδου, κι αυτό του παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία στο να κατανοήσει ως δημοσιογράφος πλέον τη φύση μιας διοργάνωσης που καλείται να καλύψει. Από την άλλη, ως δημοσιογράφος, διαθέτει την απαραίτητη θεωρητική επιστημονική κατάρτιση που θα του επιτρέψει να υποστηρίξει την εμπειρική του γνώση. Πράττει ως άνθρωπος της σκέψης και σκέφτεται ως άνθρωπος της πράξης, σε έναν συνδυασμό εξαιρετικό, αλλά ο Περικλής δε μένει εκεί. Μελετάει συνεχώς, παρατηρεί, αφουγκράζεται, εμπνέεται από τα ιερά τέρατα του χώρου (Διακογιάννης / Θεοδωρακόπουλος / Μαμουζέλος) και συνεχίζει μακρύτερα. Εφαρμόζει τη συλλογικότητα και τη συνεργασία, κι όχι τον ανταγωνισμό, αφού γνωρίζει ότι η ατομική ευτυχία συνδέεται άμεσα με την ευτυχία των άλλων. Η ποιότητά του του επιτρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του, και να πράττει πάντα αυτό που είναι σωστό κι όχι απλώς εκείνο που είναι αποδεκτό. Όταν περιγράφει δε μια διοργάνωση, το πάθος του κι η ευγένεια της φωνής του κάνουν τους τηλεθεατές κι ακροατές να νομίζουν ότι συμμετέχουν κι εκείνοι στον αγώνα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την εκπληκτική παρουσία του πέρυσι, κατά τη μετάδοση του Ημιμαραθωνίου Αθηνών (20/04/2022). Υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες (βροχή, αέρας, παγετός πρωτοφανή για την εποχή), ο Περικλής κι οι συνεργάτες του παρέμειναν αγέρωχοι κι αμετακίνητοι στο πόστο τους. Στο έλεος των φυσικών στοιχείων, δίχως την υποτυπώδη προστασία μιας τέντας, έκαναν το καθήκον τους μένοντας στην πρώτη γραμμή περισσότερες από 4 ώρες, ώστε να υποστηρίξουν και να προβάλλουν την προσπάθεια των αγωνιζομένων. Αυτό δηλώνει στόφα και ψυχή, και για τον γράφοντα, είναι κι εκείνοι νικητές δίπλα στον Καραϊσκο και την Ασημακοπούλου. Προσωπική εκτίμηση λοιπόν – ο σεμνός κι ευφυής Περικλής θα είναι ο διάδοχος των μεγάλων της δημοσιογραφίας Διακογιάννη και Θεοδωρακόπουλο. Ευχαριστούμε για όλα Περικλή, τις ευχές μου!

ΥΓ: το ενεργητικό άτομο μαθαίνει μόνο του, γιατί η γνώση δεν καταλαμβάνει χώρο αλλά πιάνει τόπο.

12/03/2023, 14ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος».

Η εφετινή διοργάνωση συνοδεύτηκε από πολύ γρήγορους χρόνους και μεγάλες εμφανίσεις. Ο νικητής Κώστας Σταμούλης, (1:04’24’’) βελτίωσε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής (1:05’10’’, πέρυσι, επίσης δικό του), το οποίο έσπασε μάλιστα και ο αδερφός του Νίκος Σταμούλης (δεύτερη θέση με 1:05’07’’), δείχνοντας ότι τα αστέρια του κου Χαράλαμπου Ποσανίδη διανύουν εξαιρετική περίοδο. Ιδιαίτερη μνεία ωστόσο αξίζει στην βασίλισσα της Κρήτης Ελευθερία Πετρουλάκη η οποία επέστρεψε στην ενεργό δράση με ένα εντυπωσιακό 1:18’11’’ (δεύτερη θέση στις γυναίκες). Έπειτα από διετή απουσία, η αθλήτρια του κου Παναγιώτη Γεράκου επανέρχεται με έναν εμφατικό τρόπο, κι ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τη συνέχεια! Η γαλήνια Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ήταν επίσης εξαιρετική (1:18’39’’), και μένει να δούμε εάν και πόσο (εκτιμώ ότι θα χάσει γύρω στα 50’’…) θα στοιχίσει αυτή η επίδοση στην αθλήτρια του κου Αντώνη Στόικου, εν όψει του Ημιμαραθωνίου Αθηνών. Δυο μεγάλοι αγώνες μέσα σε μια εβδομάδα είναι πολύ, ωστόσο η Βασιλική έχει δείξει ότι είναι για τα δύσκολα! Η αρχόντισσα της Κρήτης Άννα Βασιλείου (με προπονητή τον κο Αναστάσιο Βλατάκη) έκανε κι εκείνη μια αρχοντική εμφάνιση (1:22’36’’), δείχνοντας ότι θα αφήσει βαθύ αποτύπωμα στο χώρο των δρόμων αντοχής. Τέλος, ξεχωριστή αναφορά αξίζει κι ο αειθαλής Αντώνης Παπαδημητρίου, που στα 43 του έτη έκανε ένα εξαιρετικό 1:06’49’’. Στο Μιλάνο (02/04) δεν μπορώ να πω μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Εύγε σε όλους σας!

Κλείνοντας, θα θελα να δώσω πολλά πολλά συγχαρητήρια στους συντοπίτες μας Χρήστο Βότσο (πρώτος νικητής στο Πρωτάθλημα Ανωμάλου της Ελληνικής Αστυνομίας), στο ανερχόμενο αστέρι Γιάννη Δαμανάκη και τη χαρισματική Ειρήνη Πευκιανάκη (πρώτοι νικητές στον Μαραθώνιο Ναυπλίου). Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές τους κκ Μιχάλη Αφορδακό και Γιάννη Βαφειάδη. Και εις ανώτερα!

ΥΓ: Για να έχεις ελευθερία, πρέπει να έχεις παιδεία. Ελευθερία δίχως παιδεία, δεν γίνεται.

Με τιμή, Στέφανος Αντωνάκης, Ηράκλειο Κρήτης, 16/03/2023

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού: Ρεκόρ συμμετοχής
Όλα όσα έγιναν στον αγώνα, οι φωτογραφίες και τα αποτελέσματα
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο