Μεγάλο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 3.000μ. από τον Lamecha Girma – Επιστροφή Jacob, απάντηση Τεντόγλου

Έσπασε το ρεκόρ του Daniel Komen!

Share

Ο Lamecha Girma ήταν το πρόσωπο των αγώνων στο μίτινγκ Hauts de France Pas de Calais το βράδυ της Τετάρτης.

Ο νεαρός Αιθίοπας μετά από μία συναρπαστική κούρσα κατάφερε να σπάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα των 3.000μ. με το ασύλληπτο 7:23.81!

Με τον τρόπο αυτό πήρε το στοιχειωμένο ρεκόρ του Daniel Komen που κρατούσε από το 1998 με 7:24.90 και θεωρείτο από τα πιο δύσκολα στον κλειστό στίβο!

Η κούρσα ήταν πολύ γρήγορη από την αρχή με τα πρώτα 1.000μ. να περνούν σε 2:28.49, το διχίλιαρο σε 4:58.38, ενώ ο μοναδικός δρομέας που κατάφερε να ακολουθήσει τον Girma, ήταν ο Ισπανός Mohamend Katir!

Μάλιστα ο Katir κρατήθηκε πίσω από τον Girma μέχρι και το τέλος και αποζημιώθηκε με ένα πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ, 7:24.68 που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, και φυσικά ρεκόρ Ευρώπης.

Είμαι πολύ χαρούμενος. Τις τελευταίες μέρες σκεφτόμουν πολύ το ρεκόρ, κι ο αδερφός μου, ο οποίος είναι και ο προπονητής μου, μου είπε ότι μπορώ να το κάνω. Τον πίστεψα και τα κατάφερα.

Οι λαγοί αλλά και το Wavelight ήταν τέλεια. Η ατμόσφαιρα στο μίτινγκ ήταν φοβερή και δεν ήθελα να απογοητεύσω τον κόσμο. Ελπίζω αυτό το ρεκόρ να μείνει για πολύ καιρό” δήλωσε ο νεαρός Αιθίοπας μετά τον αγώνα.

Δείτε το βίντεο του αγώνα

Ο 23χρονος ήταν δεύτερος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, ενώ δύο φορές έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2019 και 2022) στο ίδιο αγώνισμα.

Σε ότι αφορά το αγώνισμα, πλέον ο Daniel Komen έχει στην κατοχή του μόνο το ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο με 7:20.67 από το 1996, μία επίδοση που για πολλούς θα αργήσει πολύ να σπάσει.

Μεγάλες επιδόσεις

Επιστροφή στους αγώνες για τον Jacob Ingebrigtsen στα 1.500μ. και μάλιστα απέναντι στον πολύ φορμαρισμένο Yared Nuguse. Ο 22χρονος Νορβηγός που ήθελε να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται τερμάτισε πρώτος σε 3:32,38 με τον Αμερικάνο να ακολουθεί σε 3:33.22.

Σπουδαία επίδοση και για την Tsegay στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών. Η Tsegay ήταν σε ρυθμό για παγκόσμιο ρεκόρ, ωστόσο, στο τέλος που έμεινε και μόνη έφτασε απλά στη νίκη με 3:53.09 που είναι και η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Στα 800μ. των γυναικών η Βρετανίδα Kelly Hodgkinson επικράτησε με 1:57.71 βελτιώνοντας τη δική της καλύτερη επίδοση για φέτος.

Αποστομοτικός ο Μίλτος

Στο ίδιο μίτινγκ ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε ένα πραγματικό σόου! Λίγες ώρες μετά την ακύρωση της καλύτερης επίδοσης που είχε πετύχει σε προηγούμενο μίτινγκ με 8.40μ. λόγω παπουτσιών, έδωσε απαντήσεις!

Αρχικά προσγειώθηκε σε 8.31μ., στη συνέχεια σε 8.36 ενώ πέταξε και στα 8.41μ. για να κερδίσει, φυσικά, αλλά και να πετύχει και επίσημα την καλύτερη επίδοση για το 2023.

Δείτε το στόρι του Έλληνα Πρωταθλητή στο Instagram

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο