Όλα τα λεφτά ο TCS London Marathon και στις γυναίκες

Οι καλύτερες συμμετοχές που έχουμε δει ποτέ!

Share

Εντάξει, καταλάβαμε στους άνδρες θα γίνει πανικός στο Λονδίνο και τον TCS London Marathon καθώς θα τρέξουν οι 4 από τους 5 πιο γρήγορους!

Όχι ότι θα πάνε πίσω και οι γυναίκες βέβαια καθώς και εκεί οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και γι’ αυτό.

Και μάλιστα και με το παραπάνω καθώς η λίστα των ελίτ τρομάζει!

Οι πιο γρήγορες και οι πιο ελπιδοφόρες

Η περσινή νικήτρια Yalemzerf Yehualaw (ρεκόρ 2:17:23) θα υπερασπιστεί τον τίτλο της και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη γυναίκα που έχει το Παγκόσμιο ρεκόρ, την Κενυάτισσα Brigid Kosgei (2:14:14), αλλά και την χρυσή ολυμπιονίκη της απόστασης, την επίσης Κενυάτισσα Peres Jepchirchir (2:17:16).

Θα τρέξει ακόμα η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 1.500μ., Genzebe Dibaba, η Tigist Assefa από την Αιθιοπία με ρεκόρ 2:15:37, νικήτρια τον Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, αλλά και η πρώην κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στα 10.000μ., Almaz Ayana που έχει ήδη προλάβει να τρέξει σε 2:17:20!

Στον φετινό αγώνα, ακόμα, θα κάνει το ντεμπούτο της η Eilish McColgan. Η Βρετανίδα δρομέας τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τα πάνω της κι έχει σημειώσει πολύ μεγάλη βελτίωση, ενώ έχει λάβει και σημαντικές διακρίσεις.

Πλέον, θα δοκιμάσει και στον Μαραθώνιο, έχοντας αρκετά αξιόλογα ατομικά ρεκόρ στις μικρότερες αποστάσεις. Mάλιστα έχει στην κατοχή της το ρεκόρ Βρετανίας στον Ημιμαραθώνιο με 1:06:26, μία επίδοση που προμηνύει και καλό Μαραθώνιο.

Έχει τρέξει ακόμα τα 10.000μ. σε 30:19.02, επίσης ρεκόρ Βρετανίας και 14:28.55 στα 5.000μ.

Και δεν θα είναι το μοναδικό ντεμπούτο που θα έχει ενδιαφέρον αφού και η παγκόσμια Πρωταθλήτρια των 5.000 και 10.000μ. Sifan Hassan θα κάνει την πρώτη της απόπειρα στην απόσταση των 42.195μ. Και σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε κάτι πολύ καλό…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο