Αγώνας 200 μιλίων σε υπόγειο τούνελ!

Θα τρέχατε 200 μίλια κάτω από την Γη;

Share

Μία ξεχωριστή δρομική πρόκληση

Οι αγώνες υπεραπόστασης έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια στο αγωνιστικό καλεντάρι, σε παγκόσμιο επίπεδο, και πλέον αρχίζουμε και βλέπουμε αρκετούς, νέους και διαφορετικούς αγώνες.

Ένας από αυτούς, που σίγουρα είναι ξεχωριστός είναι ο Tunnel Ultra στο Bath της Αγγλίας. Πρόκειται για έναν αγώνα που πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στο… σκοτάδι, δηλαδή μέσα σε ένα υπόγειο τούνελ!

Και σαν να μην φτάνει που οι δρομείς δεν θα δουν το φως του ήλιου, οι διοργανωτές απαγορεύουν την εξωτερική βοήθεια, όπως ακουστικά αλλά και το τρέξιμο δίπλα-δίπλα σε ζευγάρια.

Επιπλέον, υπάρχει και το όριο των 55 ωρών, καθώς αυτός είναι ο μέγιστος χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι συμμετέχοντες για να καλύψουν την απόσταση.

Η οποία απόσταση αποτελείται στην πραγματικότητα από 100 επαναλήψεις “πήγαινε-έλα” , καθώς το τούνελ ουσιαστικά είναι μία ευθεία γραμμή μήκους 1 περίπου μιλίου.

Οι διοργανωτές περιγράφουν τον αγώνα σαν ένα “τεστ ακραίας αντοχής αλλά και αισθητηριακής στέρησης” και πράγματι έτσι είναι, καθώς πέρα από τη δρομική δοκιμασία, οι δρομείς κατά κάποιο τρόπο θα “στερηθούν” τη μία τους αίσθηση, αυτής της όρασης, κατά τη συμμετοχή τους.

Τα… καλά νέα είναι πως το έδαφος του Combe Down τούνελ είναι επίπεδο, αλλά το “κάρβουνο” στο πάτωμα πολύ δύσκολα θα ξεχωρίζει, ιδίως τις βραδινές ώρες.

Ο αγώνας πραγματοποιείται σε ποσοστό 99% κάτω από το έδαφος και σίγουρα είναι μία ξεχωριστή πρόκληση.

Για όσους ενδιαφέρονται οι εγγραφές είναι περιορισμένες, αλλά ακόμα ανοιχτές για τον αγώνα του 2023 που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου. Όσο για το κόστος συμμετοχής είναι στις 250 λίρες (περίπου 285 ευρώ) με τους κανονισμούς να είναι κάπως αυστηροί…

Αν σας ενδιαφέρουν όλοι οι αγώνες δείτε το καλεντάρι μας

Προσοχή!

Θα πρέπει να πούμε, ωστόσο, πως ορισμένοι δρομείς εμφάνισαν πρόβλημα με την όραση τους τις επόμενες μέρες μετά τον αγώνα λόγω της πολύωρης παραμονής τους στο σκοτάδι.

Το Combe Down Tunnel

Το τούνελ Combe Down λειτουργούσε από το 1874 ως σιδηροδρομικό τούνελ που ένωνε δύο περιοχές του Bath στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι εκτός λειτουργίας και χρησιμοποιείται για πεζοπορίες (οργανωμένες) αλλά και αγώνες ποδηλασίας και τρεξίματος.


Φως στο… τούνελ

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τον αγώνα

Δείτε το βίντεο ενός δρομέα που έχει τερματίσει τον αγώνα (όχι ότι θα καταλάβετε και πολλά…).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο