ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς – εκδήλωση στις 17/12

«Από την Μικρά Ασία στην κυρίως Ελλάδα : H συνέχεια του μικρασιατικού αθλητισμού και πολιτισμού»

Share
ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς - εκδήλωση «Από την Μικρά Ασία στην κυρίως Ελλάδα : H συνέχεια του μικρασιατικού αθλητισμού και πολιτισμού»

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ο ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Από την Μικρά Ασία στην κυρίως Ελλάδα : H συνέχεια του μικρασιατικού αθλητισμού και πολιτισμού». Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου.

ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς – εκδήλωση στις 17/12 – Ανακοίνωση

O αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:

«Από την Μικρά Ασία στην κυρίως Ελλάδα : H συνέχεια του μικρασιατικού αθλητισμού και πολιτισμού»

Σάββατο 17/12/2022 , ώρα 17.30

Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης, Δήμου Αθηναίων, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 152, 4ος όροφος

Ομιλητές:

Ανδρέας Μπαλτάς
Δρ.Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, καθ.Φυσικής Αγωγής, Συγγραφέας

Λουκάς Χριστοδούλου
Πρόεδρος Κέντρου Μικρασιατικού Ελληνισμού, οικονομολόγος, συγγραφέας

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Η Μικρασιατική καταστροφή ως ένα από τα πιο δραματικά ιστορικά γεγονότα του περασμένου αιώνα, επηρέασε άμεσα το σύνολο των  Ελλήνων της Μικράς Ασίας ενώ οι έμμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειές της καταστροφής διέτρεξαν όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικοοικονομικής ζωής της μητροπολιτικής Ελλάδας. Ο πολιτισμός και κατ’ επέκταση και ο αθλητισμός δεν εξαιρέθηκε από αυτήν τη διαδικασία. Όμως ο ξεριζωμός των Μικρασιατών δεν έσβησε το αθλητικό ιδεώδες και την πολιτιστική κουλτούρα τους. Στο νέο τους περιβάλλον, οι Έλληνες της Ανατολής με υπομονή και επιμονή, κάτω από αντίξοες συνθήκες, δημιούργησαν αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, καλλιεργώντας το πνεύμα του αθλητισμού, τα γράμματα, τις τέχνες και την λαϊκή παράδοσή τους, εμπλουτίζοντας έτσι με τις αξίες και τις γνώσεις τους την πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας του Μεσοπολέμου. Ο Ανδρέας Μπαλτάς και ο Λουκάς Χριστοδούλου με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους και την πολυετή ενασχόλησή τους στα θέματα του Μικρασιατικού αθλητισμού και πολιτισμού, θα μας περιγράψουν το πέρασμα αυτού του πλούτου από την μια πλευρά του Αιγαίου στην άλλη ενώ μέλη του πολιτιστικού βραχίονα των Αθηναίων Δρομέων θα επιμεληθούν σχετικού οπτικοακουστικού, ιστορικού και λογοτεχνικού υλικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο Έδαφος 2024: Οι νικητές
Αναγνώστου και Μαρινάκου οι μεγάλοι νικητές – Δείτε όλες τις τριάδες
Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024
LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο