39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Οι μεγάλες ανατροπές

Πιτσώλης και Κωνσταντινοπούλου οι μεγάλοι νικητές

Share

Ήταν αναμφίβολα η διοργάνωση των ανατροπών: Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ήταν οι μεγάλοι νικητές στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας κι έγραψαν ιστορία με τις ανατρεπτικές τους νίκες.

Δικαίωση Πιτσώλη

Ο Πιτσώλης δικαιώθηκε για τη σταθερή βελτίωσή του όλα αυτά τα χρόνια, την υπομονή και την επιμονή του. Και σήμερα όμως, η υπομονή ήταν αυτή που τον δικαίωσε. Φέρθηκε έξυπνα στις εναλλαγές, ανέβηκε στο τέλος και βλέποντας τον Κώστα Γκελαούζο – ο οποίος όδευε προς την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του – να καταρρέει ανέβασε κι άλλο, τον προσπέρασε κι έφτασε στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του με νέο ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή (είχε 2:24:15 από πέρυσι).

Έτσι πρόσθεσε το τρίτο του μετάλλιο στον Μαραθώνιο (Πανελλήνιο πρωτάθλημα) με τα δύο πρώτα να έχουν χάλκινο χρώμα το ’21 και το ’19.

Και σε μία χρονιά που είναι η… χρονιά του αφού παντρεύτηκε, ενώ σε λίγους μήνες θα γίνει και πατέρας. Κι έκανε κι ατομικό ρεκόρ την άνοιξη στην Βιέννη με 2:23:17…

Ο αθλητής του Γιώργου Ζώρζου – παιδί του Ιλισού και του Ζώρζου από μικρός με ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών για σπουδές στην Πάτρα και προπονητή τον Γιάννη Δαγκόγλου – είναι ένας “εργαζόμενος” δρομέας και στα 29 του είναι δρομικά πιο ώριμος από ποτέ.

Δουλεύει ως λογιστής σε ιδιωτική εταιρεία, ωστόσο, βρίσκει το χρόνο να προπονείται και να τρέχει σε υψηλό επίπεδο, μοιράζοντας χρόνο σε εργασία και προπόνηση αλλά και “πήγαινε – έλα” καθώς περνά αρκετό χρόνο στο αμάξι.

Το μεγαλείο της Κωνσταντινοπούλου

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ήταν πάντα μία καλή δρομέας, κυρίως στα 5.000 και στα 10.000μ.. Πριν από έναν χρόνο “ανέβηκε” στον Μαραθώνιο κι έδειξε από την αρχή τι μπορεί να πετύχει.

Λίγο πριν είχε προλάβει να φέρει στον κόσμο τον γιό της – είναι παντρεμένη με τον επίσης μαραθωνοδρόμο Γιάννη Κρέκα – αλλά και να νικήσει και μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Δεν το έβαλε κάτω ποτέ και υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Στόικου έφτασε στην πρώτη της μεγάλη νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών ανεξαρτήτου απόστασης.

Εκμεταλλεύτηκε την κούρσα όπως εξελίχθηκε, με τις πολλές εναλλαγές αλλά και τις “στάσεις” λόγω ενοχλήσεων της Ασημακοπούλου και πήρε το χρυσό μετάλλιο δίνοντας ένα ακόμα πιο… χολιγουντιανό χρώμα στην μοναδική ιστορία της!

Η 26χρονη που είχε ρεκόρ από πέρυσι και πάλι στον Αυθεντικό 2:51:32 – ήταν τρίτη συμπτωματικά όπως και ο Πιτσώλης – μεταξύ άλλων συνέτριψε και το ατομικό της ρεκόρ για πέντε περίπου λεπτά.

Είχε δείξει βέβαια από τον Νυχτερινό της Θεσσαλονίκης ότι ήταν σε καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσε πανηγυρικά σήμερα στην Αθήνα.

Σίγουρα ξεχώρισαν πολλοί δρομείς σήμερα, όμως δικαιωματικά είναι η μέρα των νικητών και Πιτσώλης και Κωνσταντινοπούλου, ο καθένας με τη δική του ιστορία, βρίσκονται στην κορυφή του Ολύμπου! Μπράβο τους!

Δείτε όλα τα αποτελέσματα του Μαραθωνίου, του αγώνα 5χλμ. Stoiximan και του αγ΄νωα 10χλμ. ΟΠΑΠ

Οι δεκάδες των νικητών στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Άνδρες

Xαράλαμπος Πιτσώλης2:23:44
Κώστας Γκελαούζος2:24:45
Κώστας Σταμούλης2:25:37
Παναγιώτης Καραΐσκος2:26:28
Μπουρίκας Παναγιώτης2:27:00
Κυριάκος Μπέης2:27:33
Μιχάλης Παρμάκης2:27:47
Γιώργος Μίνος2:30:40
Μιχάλης Χατζηιωάννου2:31:09
Χαράλαμπος Βούλκος2:32:22

Γυναίκες

Κωνσταντινοπούλου Βασιλική2:46:01
Ασημακοπούλου Κατερίνα2:50:25
Ρεμπούλη Ράνια2:50:42
Guzelj Blatnik Laur2:50:49
Δαγκλή Παγκότο Φωτεινή2:52:46
Νούλα Σταματία2:54:36
Μάλαι Μαρία2:54:57
Δημάκη Ντενίζ2:55:49
Παναγιωτοπούλου Ιουλία2:57:11
Dunn Janessa2:57:39

φωτογραφίες: Παντελής Συμεωνίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο London Marathon!
Δείτε πόσες χιλιάδες αιτήσεις συγκέντρωσε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο