Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ σχετικά με τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στον Μαραθώνιο Αθήνας

Διαβάστε αναλυτικά

Share
Από τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας:

Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν στη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στον Μαραθώνιος Αθήνας, ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

“Ο ΣΕΓΑΣ σε άριστη και διαχρονική συνεργασία με την Ομοσπονδία ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ εντάσσει και συνδιοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου για άτομα με αναπηρία στη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδίδει ο ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνοντας όλο το κόστος για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Παράλληλα χωρίς καμία προϋπόθεση και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας υποδέχεται εκατοντάδες δρομείς με αμαξίδια, καθώς και αθλητές με προβλήματα όρασης από όλο τον κόσμο.

Η μοναδική εξαίρεση που έχει από κοινού συμφωνηθεί από το 2012 με την Ομοσπονδία όλων των αθλητών με αναπηρία (ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ), αφορά στην συμμετοχή μιας και μοναδικής κατηγορίας τροχήλατων αμαξιδίων που μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητες άνω των 30km, γεγονός που στην συγκεκριμένη διαδρομή καθιστά αδύνατη την λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς .

Όπου είναι τεχνικά δυνατό και οργανωτικά ασφαλές επιτρέπεται η συμμετοχή της παραπάνω ειδικής κατηγορίας όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την συμμετοχή και αυτής της ειδικής κατηγορίας στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας αλλά και στους αγώνες των 5 και 10χλμ. που διοργανώνονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο όπου και περιμένουμε να τους υποδεχθούμε με χαρά.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή επιχείρημα δεν αφορά τον ΣΕΓΑΣ, την Ομοσπονδία ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ και την ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Αθήνας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο