Συνέντευξη Τύπου του ENDOMARCH Greece RUN/WALK

Λάβετε θέσεις στον αγώνα… ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση

Share

Σε Συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο ΙΑΣΩ, ανακοινώθηκαν οι δράσεις του ENDOMARCH Greece για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την Ενδομητρίωση.

Το κίνημα ΕNDOMARCH WORLWIDE, το οποίο ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και διεξάγεται σε πάνω από 50 χώρες στου κόσμου, έχει καταφέρει να κάνει γνωστή την άγνωστη χρόνια πάθηση από την οποία υποφέρουν εκατομμύρια γυναίκες. Το παγκόσμιο αυτό κίνημα έχει αναλάβει να σπάσει τη σιωπή, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη σιωπηλή νόσο που «χτυπά» 1 στις 10 γυναίκες παγκοσμίως.
Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Απειλεί 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα. 

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων, που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «AWARE» και οι οποίες κορυφώνονται με το ENDOMARCH-Greece RUN&WALK.

Το ENDOMARCH Greece RUN/WALK είναι ένας Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χλμ. στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, στις 3 Απριλίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.endomarch.gr

Oι Παντελής Ξυριδάκης (Δήμαρχος Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού), Δρ. Γεώργιος Σταματίου (Μ/Γ, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ), Χριστίνα Ταμπουρέα (Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ), Nicola Mckeown (Καθηγήτρια Αγγλικών, πάσχουσα ασθενής από ενδομητρίωση), Γεώργιος Χείλαρης (Λέκτορας Μαιευτικής Γυναικολογίας και Γυναικολογικής Ογκολογίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Standford Καλιφόρνιας, Συνεργάτης ΙΑΣΩ), Νίκος Πολιάς (Πανελληνιονίκης μαραθώνιου, εκδότης του περιοδικού Runner).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
41ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.: Νέα εποχή
Τεχνολογικές καινοτομίες με την παρουσία του κορυφαίου Σπαρταθλητή Φώτη Ζησιμόπουλου
Φυσικά συστατικά που θα ενισχύσουν την απόδοση στην προπόνησή σου
Το προϊόν που μπορεί να τα συνδυάσει όλα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο