Απίθανος νικητής Ημιμαραθωνίου στην Ισπανία: Περίμενε 28 δευτερόλεπτα στη γραμμή τερματισμού

Μία περίεργη όσο και αστεία ιστορία

Share

Μία απίθανη ιστορία σε Ημιμαραθώνιο στην Ισπανία

Έχουμε δει πολλά στους αγώνες δρόμου και το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Alcúdia Half Marathon στην Βαλένθια της Ισπανίας είδαμε ένα ακόμα!

Στον λιγότερο διάσημο Ημιμαραθώνιο, λοιπόν, της πόλης, συγκριτικά με τον διάσημο Trinidad Alfonso, ο φετινός νικητής έκανε κάτι αρκετά περίεργο. Ωστόσο, τελικώς, όπως αποδείχθηκε, υπήρχε “λογική” εξήγηση.

Πονηρή σκέψη

Για να τα πάρουμε από την αρχή, λοιπόν, όταν ο Luis Agustín Escriche έφτασε με διαφορά πρώτος στον τερματισμό, όλοι περίμεναν ότι θα κόψει με φόρα την κορδέλα που τον περίμενε κάτω από την αψίδα.

Ωστόσο, εκείνος σταμάτησε μερικά μέτρα πριν, περπάτησε και τελικά σταμάτησε ακριβώς πίσω από την κορδέλα. Εκεί, στάθηκε για 28 δευτερόλεπτα.

Όταν τελικά πέρασε τη γραμμή, ο χρόνος του ήταν 1:08:45, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ διαδρομής (ήταν 1:09:20). Με τον τρόπο αυτό μάλιστα κέρδισε και 150 ευρώ, αφού τόσα είχαν θεσμοθετήσει οι διοργανωτές για όποιον/α σπάσει το ρεκόρ αγώνα.

Ο Luis Agustín Escriche σκέφτηκε πονηρά, και δεν θέλησε να κατεβάσει αρκετά το ήδη υπάρχον ρεκόρ, έτσι ώστε να μπορέσει και του χρόνου να το ξανακάνει – και να κερδίσει και πάλι το “150άρι”.

Φυσικά, αυτό δείχνει ότι θα δώσει και του χρόνου το παρών στον εν λόγω αγώνα και σκοπεύει να διατηρήσει τα σκήπτρα του νικητή. Ωστόσο, προκάλεσε, πέρα από την αμηχανία των διοργανωτών, κάποια όχι και τόσο θετικά σχόλια, στην παγκόσμια δρομική κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο