Θρίαμβος Ζησιμόπουλου στο 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Μεγάλος νικητής ο Ζησιμόπουλος – Τα αποτελέσματα

Share
Ο Φώτης Ζησιμόπουλος νικητής στο 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ
Ο Φώτης Ζησιμόπουλος νικητής στο 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Με ανατροπή ο Ζησιμόπουλος

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος ήταν ο μεγάλος νικητής του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 21 ώρες και 59 δευτερόλεπτά που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον αγώνα.

Αυτή ήταν και η δεύτερη νίκη και μάλιστα συνεχόμενη για τον Αγρινιώτη αθλητή της Saucony παρά το γεγονός ότι πολύ νωρίς βγήκε εκτός διαδρομής για 7 χιλιόμετρα χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Ακολούθησε 18 λεπτά αργότερα ο Ιάπωνας Toru Somiya που για μεγάλο μέρος της κούρσας ήταν μπροστά, ενώ τρίτος ήταν ο επίσης Ιάπωνας Yoshihiko Ishikawa, αρκετά αργότερα.

Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Diana Dzaviza από την Λετονία σε 25 ώρες και 11 λεπτά, ενώ η Αμερικανίδα Camille Herron που ήταν και το μεγάλο φαβορί είχε σταματήσει τον αγώνα από το απόγευμα του Σαββάτου.

Δείτε εδώ όλους τους τερματίσαντες έως τώρα και εδώ το LIVE του αγώνα

Σπουδαία επίδοση

Αυτή είναι και η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, μετά από το 20:25:00 και το 20:29:04 του Γιάννη Κούρου το 1984 και το 1990 αντίστοιχα. Επιπλέον είναι κατά 57 λεπτά καλύτερη από την περσινή του παρά το γεγονός ότι βγήκε για αρκετό χρόνο εκτός διαδρομής.

Επιπλέον είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη κάτι που εκτός από τον Γιάννη Κούρο έχουν ακόμα καταφέρει ο Σουηδός Λάρσον, ο Βρετανός Ζάρεϊ, ο Κώστας Ρέππος, ο Γερμανός Γιενς Λούκας, ο Αμερικάνος Σκοτ Τζούρεκ και ο Ιταλός Κουντίν,

Οι Έλληνες

Από ελληνικής πλευράς ο Χάρης Βάκουλας, η Γεωργία Λαλιώτη, η Μιλτιάδης Χρόνης, ο Αλέξανδρος Πιπερίδης, ο Στέλιος Λοϊζος, ο Κώστας Κωνσταντόπουλος, η Πέγκυ Στάρφα, ο Νικόλαος Σίφτης, ο Νικόλαος Πεκρίδης, ο Σπύρος Παππάς και ο Γιώργος Κουλογιάννης έχουν περάσει και τον 60ο σταθμό και οδεύουν προς τον τερματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο