Την Παρασκευή ξεκινά το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ – Κάλεσμα Ζησιμόπουλου

Τελευταία νέα από τη διοργάνωση

Share

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η εκκίνηση στο 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, έναν από τους σημαντικότερους αγώνες υπεραπόστασης παγκοσμίως!

Το παρών στον ιστορικότερο αγώνα υπεραποστάσεως στον κόσμο, θα δώσουν, 400 αθλητές και αθλήτριες των υπεραποστάσεων προερχόμενοι από 54 χώρες του κόσμου. Η εκκίνηση του επετειακού 40ου Σπάρταθλον θα δοθεί, μπροστά από το θέατρο Ηρώδου του Αττικού, και κάτω από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών. 

Ανάμεσα τους θα είναι και 51 Έλληνες δρομείς.

Μεγάλο ενδιαφέρoν παρουσίασε η συμμετοχή δρομέων από όλα τα σημεία του πλανήτη καθώς οι αιτήσεις προς την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Συνδέσμου έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Έτσι μετά από κλήρωση που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο, στην γραμμή αφετηρίας της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκονται 400 δρομείς από 54 χώρες του πλανήτη. Μεταξύ τους και 51 Έλληνες δρομείς, 45 άνδρες, και 6 γυναίκες, οι οποίοι, θα δώσουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα των 245 χιλιομέτρων, τρέχοντας επάνω στα ίδια μονοπάτια που έτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης.

 Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.).

Ο περσινός πρώτος νικητής του αγώνα, Φώτης Ζησιμόπουλος, δηλώνει πανέτοιμος για την εκκίνηση του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ , και πιστεύει πως ο κόσμος και πάλι θα κατεβεί στους δρόμους για να “αγκαλιάσει” τον ιστορικό αγώνα.

Δείτε το βίντεο με το κάλεσμα του

Ακόμα, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου της φετινής διοργάνωσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κ. Βαγγέλης Πολυμέρης και ο Γ. Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μπονέλης έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, την Τριτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00π.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Hotel Oasis στην Λεωφ. Ποσειδώνος 27, Γλυφάδα 166 75”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο