10ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ: Μεταγωνιστικό δελτίο

Δείτε τι έγινε στον 10ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Share
10ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο 10ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο πλαίσιο του 10ου Αθλητικού Camp της ΚΝΕ. Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο.

10ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ: Μεταγωνιστικό δελτίο

Με μαζική συμμετοχή αθλουμένων που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και διοργανωτική επιτυχία για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο 10ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης που διοργάνωσε η ΚΝΕ στα πλαίσια του 10ου Αθλητικού Camp του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγήτη».

Στον αγώνα όπου η συμμετοχή ήταν δωρεάν το παρών έδωσαν άνθρωποι όλων των ηλικιών αγωνιζόμενοι στις διαδρομές των 5 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων για άνδρες και γυναίκες καθώς και στην αντίστοιχη του 1 χιλιομέτρου για τα μικρά παιδιά. Μάλιστα χαρακτηριστικό της μαζικής παρουσίας αθλούμενων που υπήρξε φέτος αποτελεί το γεγονός πως οι συμμετοχές στις διαδρομές των ανδρών γυναικών έφθασαν τα 250 άτομα ενώ επίσης ιδιαίτερα πολυπληθείς ήταν και η παρουσία των μικρών παιδιών που έτρεξαν στην δική τους διαδρομή. Μεταξύ άλλων ανάμεσα στους αγωνιζόμενους το παρών έδωσαν πέρα του απλού κόσμου και ερασιτέχνες αθλητές/τριες των δρομικών αποστάσεων, καθώς και μέλη αθλητικών σωματείων.

Επίσης αρκετοί ήταν αυτοί που παρευρέθηκαν στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των αθλούμενων στον αγώνα αλλά και τις βραβεύσεις που ακολούθησαν στους τρεις πρώτους νικητές των κατηγοριών. Στο αγώνα παραβρέθηκε ο παλαίμαχος πρωταθλητής του μήκους και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, Σπύρος Βασδέκης.

10ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ

Πριν την έναρξη του αγώνα στους αθλούμενους απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Ανδρέας Σοφιανός, υπεύθυνος της Επιτροπής Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΚΣ της ΚΝΕ, τους οποίους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους. Σημειώνοντας πως το ρεκόρ συμμετοχών και το γεγονός πως ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου της ΚΝΕ μπαίνει στο 10ο χρόνο καθιστούν την φετινή διοργάνωση ιδιαίτερη. Επισημαίνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια η ΚΝΕ μέσω της διοργάνωσης τόσο του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου όσο και γενικότερα του αθλητικού camp κάνει μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να αναδείξει την ανάγκη αλλά και το δικαίωμα στην δωρεάν άθληση για όλους και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Βάζοντας μέσω των αθλητικών εκδηλώσεων όπως είπε και ζητήματα που έχουν να κάνουν την ανάγκη που υπάρχει τόσο για την δημιουργία περισσότερων αθλητικών υποδομών όπως για την την αναβάθμιση και την συντήρηση των όσων ήδη υπάρχουν σήμερα και όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τα προβλήματα που υπάρχουν. Την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων για τα οποία τα προβλήματα σήμερα και ιδιαίτερα μετά την πανδημία αποτελούν τροχοπέδη για να κάνουν την δουλεία τους ή απειλούν ακόμα και την βιωσιμότητα τους .Αλλά και για μια σειρά άλλων σημαντικών ζητημάτων όπως η ανάγκη για την ενίσχυση των χώρων πρασίνου.

Υπογραμμίζοντας πως οι πρωτοβουλίες αυτές της ΚΝΕ ντύνονται με τα ίδια υλικά που ντύνεται και το Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» με αυταπάρνηση πρωτοβουλία και την προσπάθεια δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προκειμένου παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες να παρέχουμε υψηλού ικανοποιητικού επιπέδου. Παράλληλα στο χαιρετισμό του ο Ανδρέας Σοφιανός ευχαρίστησε την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ για την βοήθεια που έδωσε για τον αγώνα τον Σπύρο Βασδέκη για την παρουσία του στον αγώνα και ειδικά τον Ηλία Ζαχαρόγιαννη για την συμβολή του στην χρονονομέτρηση των αθλούμενων.

10ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ

Στο δικό του μήνυμα προς του αθλούμενους ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σπύρος Βασδέκης έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ΚΝΕ για το εγχείρημα της διοργάνωσης ενός τόσο σημαντικού γεγονός όπως ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου που προσφέρει την ευκαιρία στους αθλούμενους να συμμετάσχουν δωρεάν. Και μίλησε για την αξία της άθλησης και ειδικά της ενασχόλησης με τον στίβο που πέραν τα οφέλη που έχει για την σωματική και ψυχική υγεία έχει την δυνατότητα να διαπαιδαγωγεί και να πλάθει χαρακτήρες δίνοντας τα εφόδια σε κάποιον να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες σε γενικότερο επίπεδο.

Μετά το τέλος του αγώνα στους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν μετάλλια καθώς και ένα αναμνηστικό δίπλωμα της ΚΝΕ για την συμμετοχή τους στους αγώνα. Τις απονομές έκαναν εκ μέρους του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ η Λούλα Καρατζά, ο Σπύρος Βασδέκης, ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης και ο Γιώργος Παραδείσης.

Η τριάδα των νικητών και οι χρόνοι τους στις διαδρομές ανδρών-γυναικών σε κάθε κατηγορία ήταν:

5 χλμ. Ανδρών: 1. Γιώργος Τζουβίστας 18.25, 2. Κωστ/ντινος Ντίνου 18.40, 3. Νίκος Ξηνταράς 22.45

5 χλμ. Γυναικών: 1. Βερονίκη Μπούγα 21.27 (3η στην γενική κατάταξη της διαδρομής) 2. Κατερίνα Κόμη 22.38, 3. Σοφία Τσικούηρα 23.19

10 χλμ. Ανδρών: 1. Νίκος Σκούταρης 41.05, 2. Γιώργος Θεοδότος 41.57, 3. Κωστας Παπατσούγλου 46.11

10 χλμ. Γυναικών: 1. Αλεξάνδρα Καρζή 54,.62, 2. Μαργαρίτα Τζανετάκη 1.03.11, 3. Αλεξάνδρα Βουλπίωτη 1.04.33

Σε δήλωση του μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου ο νικητής των 5χλ των ανδρών Γιώργος Τζουβίστας στάθηκε στην χρησιμότητα που έχουν οι πρωτοβουλίες της ΚΝΕ για τον αθλητισμό δίνοντας το δικαίωμα σε όλους να συμμετάσχουν. Αναφέροντας πως η συμμετοχή στο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου τιμάει την ίδια την εκδήλωση αλλά και τον χώρο στον οποίον πραγματοποιείται το Πάρκο Αντώνης Τρίτης.

Απ’ την πλευρά του ο αντίστοιχος νικητής στα 10 χλμ. των ανδρών Νίκος Σκούταρης χαρακτήρισε τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου μια ιδιαίτερη διοργάνωση εξαιτίας του χώρου που πραγματοποιείται εντός του πάρκου Αντ.Τρίτσης. Ενώ ειδικά για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΝΕ την χαρακτήρισε εντυπωσιακή που κατάφερε να αντέξει και να ανδρωθεί χρόνο με τον χρόνο αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι με το κάθε χρόνο να αποτελεί παρακαταθήκη για τον επόμενο.

Η νικήτρια στα 5 χλμ. των γυναικών Βερονίκη Μπούγα στάθηκε στην αξία της δωρεάν συμμετοχής, πορ προσέφερε η πρωτοβουλία της ΚΝΕ και μαλιστα σε μια εποχή που για να αθληθεί κάποιος, έξω, θα πρέπει να πληρώσει.

Το ρεπορτάζ είναι από τον 902.gr

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα για όλους όσος έτρεξαν. Ενώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του 10ου Αθλητικού CAMP για τις ημέρες του Φεστιβάλ
22-23-24 Σεπτεμβρίου, καθώς και το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεών του 48ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στην ιστοσελίδας μας https://festival.kne.gr/48o-
festival/
.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο RUNNER Magazine 141: Το κίνητρο που χρειάζεσαι!
Το ιδανικό ξεκίνημα για την άνοιξη!
Ο Ivan Siuris στον Patras Half Marathon
O Μολδαβός πρωταθλητής έρχεται και φέτος στην Πάτρα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο