Skyrunning Series 2016 by Salomon

Ανακοινώθηκαν οι αγώνες του φετινού πρωταθλήματος

Share

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning με την ονομασία Skyrunning Series 2016 by Salomon.
Συγκεκριμένα οι διοργανώσεις και οι αποστάσεις που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είναι:

27 Μαρτίου
Taygetos Challenge, 37 χλμ.

24 Απριλίου
Μονοπάτι Παρνασσού, 25 χλμ.

29 Μαΐου
Ursa Trail, 42 χλμ.

26 Ιουνίου
Olympus Marathon, 44 χλμ.

23 Ιουλίου
Zagori Mountain Running, 80 xlm.

18 Σεπτεμβρίου
Ορεινός Μαραθώνιος «Ηρακλής», 40 χλμ.

2 Οκτωβρίου
AlpamayoPRO Trail Race, 25 χλμ.

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:

«Πιστό στο ραντεβού του με το δρομικό κοινό, το Skyrunning Series 2016 by Salomon, θα είναι και φέτος κοντά στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος,  προκειμένου να προσφέρει για ακόμα μία χρονιά μοναδικές εμπειρίες σε επτά πανέμορφες γωνιές της Ελλάδας.
Το πρώτο ραντεβού για φέτος έχει δοθεί στις 26 και 27 Μαρτίου στην πανέμορφη Καρδαμύλη και τις πλαγιές του Ταϋγέτου με το «Taygetos Challenge by Salomon». Έχοντας στο επίκεντρο τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης με τα γραφικά καλντερίμια και τη μοναδική θέα στο Μεσσηνιακό Κόλπο, ο πρώτος αγώνας της σειράς Skyrunning Series 2016 by Salomon, προσφέρεται για έναν πρώτης τάξεως  αγωνιστικό στόχο!
Κι από τις πλαγιές του Ταϋγέτου, μεταφερόμαστε βορειότερα σε εκείνες του Παρνασσού. Η γραφική κωμόπολη της Αμφίκλειας, εκκίνηση και τερματισμός του αγώνα «Μονοπάτι Παρνασσού», είναι έτοιμη να υποδεχτεί και φέτος τους εκατοντάδες δρομείς που θα θελήσουν να γνωρίσουν την ομορφιά του βουνού και να δουν μια διαφορετική πλευρά του αγαπημένου χειμερινού προορισμού. Τα δασωμένα μονοπάτια και η θέα στα χωριά του κάμπου σε συνδυασμό με τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων συνιστούν ιδανικά στοιχεία για μια αξέχαστη αγωνιστική εμπειρία.
Μετά το περυσινό ντεμπούτο του στο Skyrunning Series 2015 by Salomon, ο δημοφιλής στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος αγώνας, «Ursa Trail», θα είναι και φέτος μέρος της σειράς αποτελώντας τον 3ο σταθμό του Skyrunning Series 2016 by Salomon! Έχοντας στο επίκεντρο το πανέμορφο Μέτσοβο, ο αγώνας που φέρει την υπογραφή του Νίκου Καλοφύρη, διεξάγεται μέσα σε ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς. Τα συνολικά 40χλμ της διαδρομής με 2800μ. θετική υψομετρική φέρνουν τους δρομείς αντιμέτωπους με ένα καταπράσινο σκηνικό, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες και συνιστώντας μια εμπειρία μοναδική που όλοι θα πρέπει να την προσθέσουν στο αγωνιστικό βιογραφικό τους.
Στα μονοπάτια της αρχαιότητας, αυτά που χρησιμοποιούνταν προκειμένου να φτάσουν στις κορυφές του Ολύμπου και να αποδώσουν τιμές στον Δία, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν οι συμμετέχοντες του «Olympus Marathon». Ο πλέον ιστορικός αγώνας από τους επτά που περιλαμβάνει το Skyrunning Series 2016 by Salomon, συγκινεί όχι μόνον όσους αποφασίζουν να πάρουν μέρος για πρώτη φορά, αλλά και τους πλέον έμπειρους. Η παρουσία και μόνο σε ένα μέρος όπου η ιστορία «παντρεύεται» με την φυσική ομορφιά, αποτελεί  δέλεαρ για όλους τους συμμετέχοντες κι αυτό είναι η μεγάλη δύναμη του «Olympus Marathon»!
Στην καρδιά του καλοκαιριού, στα τέλη Ιουλίου, ο TNF Zagori Mountain Running, θα βάλει και φέτος «τα καλά» του προκειμένου να υποδεχτεί τους εκατοντάδες δρομείς που αναμένεται και φέτος να δώσουν δυναμικό «παρών» σε έναν από τους πλέον σημαντικούς αγώνες που περιλαμβάνει για το 2016 το καλεντάρι του Skyrunning Series by Salomon. Τα Ζαγοροχώρια, από τα ομορφότερους ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας, είναι έτοιμα να προσφέρουν έντονες και ποικίλες συγκινήσεις στους αθλητές που θα πάρουν μέρος σε κάποιον από τους αγώνες του TNF Zagori Mountain Running, με αυτόν των 80χλμ να αποτελεί την κορωνίδα των διοργανώσεων! Ο αγώνας περνάει από τα ομορφότερα σημεία της Βόρειας Πίνδου, το φαράγγι του Βίκου, από μνημεία φυσικού κάλλους και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μετά από ένα διάλειμμα του Αυγούστου, η δράση του Skyrunning συνεχίζεται με τον Μαραθώνιο «Ηρακλής», στη 10η επανάληψή του, που υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος. Με 3 κορυφές πάνω από τα 2.000μ, την ανάβαση στο Γρεβενό και τα αλπικά λιβάδια με τους δασικούς δρόμους που οδηγούν στην Υπάτη, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο αγώνας αυτός συνιστά ένα άκρως απαιτητικό τέστ αντοχών και δυνάμεων, που αποτελεί πρόκληση τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους πιο έμπειρους δρομείς. Οι πολύτιμες συμβουλές του Λουκά Πρατίλα και των συνεργατών του, απόρροια της αληθινής αγάπης του για το βουνό και της μακρόχρονης εμπειρίας τους, μπορούν να σας δώσουν το «μυστικό» για μια άψογη διαδρομή αλλά και να εντείνουν το παρεΐστικο κλίμα παραμονές του αγώνα.
Η αυλαία του Skyrunning Series 2016 by Salomon, θα πέσει στην Αθήνα και το βουνό της Πάρνηθας. Ο AlpamayoPro Trail Race, θα μας ταξιδέψει σε μια καταπράσινη διαδρομή στις παρυφές της όασης της Αττικής. Ο αγώνας που έχει χαρακτηριστεί από όλους ως ένας από τους πιο άρτια οργανωμένους, θα κλείσει αγωνιστικά το Skyrunning Series by Salomon στην επετειακή 10η διοργάνωσή του! Όλοι οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διαδρομής, συνολικής απόστασης 25 χιλιομέτρων, αφού είναι αυτός που θα χρήσει τον πρωταθλητή και την πρωταθλήτρια για το 2016!    
Μέγας Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunning Series 2016 η εταιρεία ένδυσης, υπόδυσης και αθλητικού εξοπλισμού Salomon

Χρυσοί Χορηγοί του Πρωταθλήματος Skyrunning Series 2016 by Salomon είναι:
– Το εργομετρικό κέντρο myathlete (Νίκος Δημητριάδης, 6974372004 – 2109690096).
– Η εταιρεία αθλητικών ρολογιών Suunto

Υποστηρικτές
– Το κέντρο κρυοθεραπείας και αποκατάστασης Cryosauna Studio (Κώστας Γκώγκος, 2130243502)
– Το κέντρο φροντίδας ποδιών Vimaplus (Νίκος Παγούνας, 2106202813 – 2114026562)

Χορηγοί Επικοινωνίας
Zougla.gr
Coremag.gr
Runnermagazine.gr / Runner Magazine

Για περισσότερες πληροφορίες:
Στη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/skyrunninghellas
και στην επίσημη ιστοσελίδα: www.skyrunner.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο