Η Αθήνα γιόρτασε με τον Ημιμαραθώνιο

Χιλιάδες συμμετοχές πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης

Share

H Aθήνα πλημμύρισε από δρομείς σε μία όμορφη μέρα που χάρισε αισοδοξία και χαμόγελα στο κέντρο της πόλης. Το κλίμα ήταν γιορτινό με τον κόσμο να έρχεται για να αγωνιστεί αλλά και για να παρακολουθησει τους αγώνες, σε μία Αθήνα άδεια από αυτοκίνητα.

Όλα ξεκίνησαν στις 9:00 όταν 4.500 περίπου δρομείς πήραν εκκίνηση μπροστά από τη Βουλή για να διασχίσουν τη διαδρομή των 21,1 χλμ. Λίγο αργότερα, πήραν εκκινηση και τα 3 χλμ. με 2.500 περίπου δρομείς, οι οποίοι τερμάτισαν σχετικά γρήγορα και πήραν μία μικρή γεύση από αγώνες δρόμου. Νικητές στη μικρότερη απόσταση της ημέρας ήταν ο νεαρός Νίκος Σάκης και η Ζωή Ανδρικοπούλου σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Στον ημιμαραθώνιο και πάλι, ο αγώνας στην κορυφή ήταν πραγματικά συναρπαστικός αφού είχαν ξεχωρίσει ο Κώστας Γκελαούζος, ο Δήμος Μαγγίνας, ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Κώστας Πούλιος και ο Άκης Αναγνώστου οι οποίοι έδιναν σκληρή μάχη για το ποιος θα επικρατήσει. Τελικά, ο Γκελαούζος ήταν πιο δυνατός ξεφεύγοντας στο τέλος και φτάνοντας στη νίκη με 1:08:35. επίδοση που αποτελεί και νέο ρεκόρ διαδρομής. Η νίκη του αυτή τον στέλνει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου το ερχόμενο καλοκαίρι στο Άμστερνταμ όπως φυσικά και την πρώτη γυναίκα μετά από την απόφαση του ΣΕΓΑΣ οι νικητές του αγώνα να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Δεύτερος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης σε 1:09:27 σε μία συμμετοχή στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ τρίτος ήταν ο Κώστας Πούλιος σε 1:09:34.

Ακολούθησαν Μαγγίνας σε 1:09:45, Πιτσώλης σε 1:11:00 και Παπαδημητρίου σε 1:11:48.

Στις γυναίκες, το επίπεδο ήταν σημαντικά ανεβασμένο με τη Ράνια Ρεμπούλη να επικρατεί με 1:16:57, και αυτό ρεκόρ διαδρομής, και την Αναστασία Καρακατσάνη να ακολουθεί σε 1:17:23. Τρίτη ήταν η Μάγδα Γαζέα σε 1:18:54 και τέταρτη με μεγάλο ατομικό ρεκόρ η Γιώτα Βλαχάκη σε 1:20:12.

Συνολικά τερμάτισαν 3.453 άνδρες και 777 γυναίκες σε μία ημέρα με έντονη ζέστη που όσο να ‘ναι δυσκόλεψε τις προσπάθειές τους.

Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά αγωνίστηκαν στον ημιμαραθώνιο και δύο αθλητές με χειρήλατο αμαξίδιο σε έναν αγώνα επίδειξης, στην προσπάθεια όλων να εντάξουν παρόμοιους αγώνες στις μεγάλες διοργανώσεις.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τον αγώνα 5 χλμ. “Εθνική Τράπεζα” και χιλιάδες δρομείς να ζουν τις δικές τους δρομικές περιπέτειες στους άδειους κεντρικότερους δρομείς της πόλης. Ο πρώτος τερματισμός ήρθε 15:41 αργότερα με τον Χρήστο Καλλία να είναι ο νικητής, ενώ ακολούθησαν ο Κώστας Νακόπουλος σε 16:15 και ο Κώστας Δρόσος σε 16:47, οποίος μάλιστα νωρίτερα είχε αναδειχθεί δεύτερος στα 3χλμ.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη σε 17:59 με τις Ροδάμα Λαγνωίδου και Σκεύη Θρασυβούλου να συμπληρώνουν το βάθρο των απονομών

Οι τερματισμοί συνεχίστηκαν για πολύ ώρα, ξεπερνώντας τις 6.500, σε ένα πανηγυρικό κλίμα και χιλιάδες χαμόγελα.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του Ημιμαραθώνιου

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των 3 και 5 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο