Έτρεξε με 1000… μια στροφή πριν τα 40!

39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. – Δελτίο διοργάνωσης.

Share

[!%ARTICLE_MODULE_ID:658:%!]

Είναι το αγαπημένο 20άρι της άνοιξης και ξέρει κάθε χρόνο να το αποδεικνύει. Ο 39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 6 Μαρτίου στη γνωστή, αγαπημένη διαδρομή στην παραλιακή με εκατοντάδες δρομείς να ζουν ξεχωριστές στιγμές σε μία όμορφη, ηλιόλουστη μέρα.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας με τη συνεργασία της ALL ABOUT RUNNING που είχε την επιμέλεια της διοργάνωσης, και την ASICS που ήταν για μία ακόμα φορά ο Μεγάλος Χορηγός του αγώνα προχώρησαν σε μία ακόμα πετυχημένη διοργάνωση μία… στροφή πριν από τα 40 χρόνια του ιστορικού αγώνα.

Όλα άρχισαν στο RUNNER STORE
Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου όπου στο δρομικό κατάστημα RUNNER STORE στο Golden Hall που ήταν και φέτος χορηγός της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα για δύο ημέρες να παραλαμβάνουν τα πακέτα συμμετοχής τους (bib number, t-shirt) καθώς και ηλεκτρολύτες και ενεργειακά τζελ από την HIGH5 Sports Nutrition, που οι περισσότεροι κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Την Κυριακή ο ήλιος έκανε από νωρίς εμφανείς τις προθέσεις του ζεσταίνοντας την εγκατάσταση του Αγίου Κοσμά όπου είχε στηθεί και φέτος το σκηνικό του αγώνα. Οι δρομείς των 20 χλμ. αλλά και τα πρώτα μέλη των ομάδων της σκυταλοδρομίας λίγο πριν τις 10 είχαν πάρει τη θέση τους πίσω από την αψίδα της εκκίνησης που αυτή τη φορά δόθηκε από τη σύζυγο του Ηλία Αποστολακόπουλου, στον οποίο ήταν αφιερωμένος ο φετινός αγώνας.
Πολύ γρήγορα η παραλιακή λεωφόρος γέμισε με  περισσότερους από 1.000 δρομείς που κατευθύνονταν προς το Καβούρι τρέχοντας δίπλα στη θάλασσα. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το αγαπημένο τους αθλητικό ποτό, POWERADE, αλλά και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αποκτώντας έτσι την ενυδάτωση και την απαραίτητη αντοχή για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.
Λίγα λεπτά αργότερα, 200 περίπου παιδιά ζούσαν τις δικές τους δρομικές, δυνατές στιγμές συμμετέχοντας στον αγώνα των 2χλμ. εντός των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά και τερματίζοντας στο στάδιο.

Λίγο μετά τις 11:00 ο πρώτος δρομέας έκανε την εμφάνισή του στο Κεντρικό Στάδιο του στίβου. Ήταν ο 20χρονος Χρήστος Μπουντούλης ο οποίος ήταν και ο νικητής του 39ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20χλμ. με τελικό χρόνο 1:08:38. Ακολούθησαν ο Κώστας Δρόσος σε 1:10:19 και ο Γιώργος Μενής σε 1:11:24. Λίγο αργότερα τερμάτισε και η πρώτη γυναίκα, η αειθαλής Χάιντι Διακομοπούλου σε 1:23:26 με τις Άννα Βεσυροπούλου και Ελίνα Μακρίδη να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα σε 1:28:31 και 1:32:52 αντίστοιχα.
Οι τερματισμοί συνεχίζονταν για αρκετή ώρα ακόμα με το κλίμα στο Στάδιο να είναι πιο ζεστό από ποτέ, όχι μόνο λόγω θερμοκρασίας αλλά και της ανταπόκρισης του κόσμου που βρισκόταν εκεί  για να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των δρομέων.
Ξεχωριστές στιγμές, αποτέλεσαν τόσο οι τερματισμοί των Παρολυμπιονικών μας στον μαραθώνιο Σέργιου Σιούτη και Νίκου Τσατσακλά όσο και της Ολυμπιονίκης Αθανασίας Τσουμελέκα και τις κατόχου του πανελλήνιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Μαρίας Πολύζου που ηγήθηκε της πολυπληθέστερης ομάδας στον αγώνα Marathon Team Greece by Maria Polyzou.
Οι τερματισμοί κορυφώθηκαν με αυτόν του 85χρονου (!) Στέλιου Πρασσά, ο οποίος δίκαια απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα.
Στον αγώνα πήραν επίσης μέρος 33 ομάδες σκυταλοδρομίας με τα “Τρεχαντήρια”, δηλ. τον Γρηγόρη Βουτσινά και τον Χρύσανθο Ακριτίδη να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση.

Φυσικά, όλοι όσοι τερμάτισαν πήραν το δικό τους πακέτο… αποκατάστασης, με άφθονο φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, αθλητικό ποτό POWERADE και μπανάνες DOLE ώστε να αναπληρώσουν άμεσα τη χαμένη ενέργεια.
Συνολικά τερμάτισαν περισσότεροι από 930 δρομείς στα 20χλμ., 33 ομάδες σκυταλοδρομίας αλλά και 160 παιδιά.

Ο αγώνας αυτός βέβαια είχε ιδιαίτερη αξία για τον διοργανωτή σύλλογο, καθώς τίμησε έτσι τον Ηλία Αποστολακόπουλο, έναν Άνθρωπο που υπήρξε για περισσότερα από 30 χρόνια ο Μεγάλος Φίλος του Συλλόγου προσφέροντας πολύτιμο έργο από τις διάφορες θέσεις που κατέλαβε, είτε ως Πρόεδρος ή Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, είτε ως Φίλος του Συλλόγου.

Η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. ήταν και φέτος εκεί, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην οριοθέτηση της διαδρομής με κώνους σε όλο το μήκος της, το πρακτορείο ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ TOURS, η INTERAMERICAN διέθεσε ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο για την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Πειραιά) και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής έδωσαν δυναμικό παρών, ανεβάζοντας τον αριθμό των εθελοντών στους 100, παρέχοντας αίσθηση ασφάλειας σε όλους, ενώ η Τροχαία Ελληνικού και Καλλιθέας, ο ΟΑΣΑ και η ΣΤΑ.ΣΥ. ΤΡΑΜ Α.Ε. ρύθμισαν αποτελεσματικά την κυκλοφορία ώστε να μην παρεμποδιστούν ή κινδυνέψουν σε κανένα σημείο οι δρομείς.

Το ραντεβού έχει ήδη κανονιστεί για τον Μάρτιο του 2017 όπου ο ιστορικός αγώνας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας θα κλείσει τα 40 του χρόνια!    

Για να δείτε όλα τα απολέσματα πατήστε εδώ.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:645:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο