Niels Laros, ένα αστέρι γεννιέται

Σπουδαίες επιδόσεις από τον 17χρονο Ολλανδό

Share

Niels Laros, ο νεαρός Ολλανδός στα χνάρια του Jacob

Ο Jacob Ingebrigtsen είναι ο κορυφαίος σύγχρονος δρομέας εντός στίβων και το επιβεβαιώνει σε κάθε διοργάνωση.

Το ευχάριστο είναι, ωστόσο, πως πλέον η Γηραιά Ήπειρος φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να “παράγει” κι άλλους δρομείς πολύ υψηλού επιπέδου, όπως έχουμε δει και με τον Δανό Alex Vang Christensen, αλλά και με τον Νορβηγό Lilleso.

Πλέον μάλιστα, ξεπροβάλλει ακόμα ένας πολύ ελπιδοφόρος αθλητής, ο Ολλανδός Niels Laros.

Διακρίσεις και ρεκόρ

O 17χρονος Laros νωρίτερα το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του (Κ18) σε 1.500μ. και 3.000μ. με επιδόσεις πιο γρήγορες από αυτές που είχε ο Jacob Ingebrigtsen στην ηλικία του.

Πιο πρόσφατο κατόρθωμά του ήταν το 7:48.25 που σημείωσε σε μίτινγκ στην Κροατία πριν λίγες ημέρες στα 3.000μ. Η επίδοση αυτή αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης στην κατηγορία αφού συνέτριψε το 7:56.40 του Ανατολικογερμανού Kunze που κρατούσε για 47 χρόνια!

Μάλιστα έχει ξεπεράσει τις αντίστοιχες επιδόσεις του Jacob και στις μικρότερες αποστάσεις καθώς έχει ήδη καταφέρει να τρέξει τα 1.500μ. σε 3:39.46 (ο Jacob είχε αντίστοιχα 3:39.92 και 8:00.01 στα 3.000μ.), ενώ έχει και πολύ γρήγορο 800άρι με 1:46.30.

Σίγουρα απομένει πολύς δρόμος μέχρι την… κορυφή, τα εντυπωσιακά ρεκόρ και κατορθώματα του Jacob, ωστόσο, φαίνεται πως ο μικρός είναι σε καλή πορεία…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο