H Gebreslase Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στον Μαραθώνιο!

Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο των γυναικών

Share

Η 27χρονη Gotytom Gebreslase αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στον Μαραθώνιο!

Η αθλήτρια από την Αιθιοπία μάλιστα πέτυχε νέο ρεκόρ διοργάνωσης – το προηγούμενο κρατούσε η Paula Radcliffe – αλλά και προσωπικό ρεκόρ, με το εντυπωσιακό 2:18:11 που σημείωσε!

Η Gebreslase έγινε ευρέως γνωστή όταν πριν από έναν χρόνο περίπου κέρδισε τον μεγάλο Μαραθώνιο του Βερολίνου, ενώ τον περασμένο Μάρτιο στο Τόκιο είχε σημειώσει 2:18:18 κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση. Bέβαια από μικρή είχε δείξει το ταλέντο της καθώς είχε αναδειχθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κατηγορία Κ18 στο αγώνισμα των 3.000μ. το 2011.

Ακολούθησε η Κενυάτισσα Judith Jeptum Korir σε χρόνο 2:18:20, επίσης με ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτη κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο για το Ισραήλ ήταν η Lornah Salpeter σε 2:20:20 ολοκληρώνοντας το πιο γρήγορο βάθρο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Σστην 4η θέση η τερμάτισε η Nazret Weldu από την Ερυθραία σε 2:20:29 και νέο εθνικό ρεκόρ, ενώ 5η γνωρίζοντας την αποθέωση ήταν η Αμερικανίδα Sara Hall σε 2:22:11 και έκτη η Κενυάτισσα Angela Tanui σε 2:22:15.

Ακολούθησε η δεύτερη Αμερικανίδα, Emma Bates σε 2:23:19 στην 7η θέση και νέο ατομικό ρεκόρ, με την συμπατριώτισσά της, Keira D’ Amato να είναι 8η σε 2:23:34.

Αυτή ήταν και μία μεγάλη επιτυχία για τους Αμερικάνους αφού μπορεί να μην πανηγύρισαν κάποιο μετάλλιο, είχαν όμως τρεις αθλήτριες στην πρώτη 8άδα.

Η δεκάδα έκλεισαν με την Γιαπωνέζα Mizuki Matsuda στην ένατη θέση σε 2:23:19, και η Citiali Moscote σε 2:26:33.

Ο Tamirat Τola Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον Μαραθώνιο.
Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο των ανδρών.

Πώς ξεκίνησε ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά με την Κενυάτισσα Ruth Chepngetich να μπαίνει μπροστά και να δίνει έναν εξωφρενικό ρυθμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρασε το πρώτο τριάρι σε 9:44!

Ωστόσο, μερικά χιλιόμετρα αργότερα η νεαρή Κενυάτισσα σταμάτησε την προσπάθειά της λόγω στομαχικών ενοχλήσεων.

Στα τελευταία χιλιόμετρα η Gebreslase κατάφερε να αποσπαστεί από την Jeptum Korir ανεβάζοντας αισθητά το ρυθμό (τελευταία 2χλμ. κοντά στα 6:18) και να φτάσει σε αυτό το μεγάλο ρεκόρ και φυσικά στο χρυσό μετάλλιο που είναι το δεύτερο για την Αιθιοπία στο αγώνισμα του Μαραθωνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργάνωσε και έτρεξε!
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο