H Gebreslase Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στον Μαραθώνιο!

Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο των γυναικών

Share

Η 27χρονη Gotytom Gebreslase αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στον Μαραθώνιο!

Η αθλήτρια από την Αιθιοπία μάλιστα πέτυχε νέο ρεκόρ διοργάνωσης – το προηγούμενο κρατούσε η Paula Radcliffe – αλλά και προσωπικό ρεκόρ, με το εντυπωσιακό 2:18:11 που σημείωσε!

Η Gebreslase έγινε ευρέως γνωστή όταν πριν από έναν χρόνο περίπου κέρδισε τον μεγάλο Μαραθώνιο του Βερολίνου, ενώ τον περασμένο Μάρτιο στο Τόκιο είχε σημειώσει 2:18:18 κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση. Bέβαια από μικρή είχε δείξει το ταλέντο της καθώς είχε αναδειχθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κατηγορία Κ18 στο αγώνισμα των 3.000μ. το 2011.

Ακολούθησε η Κενυάτισσα Judith Jeptum Korir σε χρόνο 2:18:20, επίσης με ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτη κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο για το Ισραήλ ήταν η Lornah Salpeter σε 2:20:20 ολοκληρώνοντας το πιο γρήγορο βάθρο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Σστην 4η θέση η τερμάτισε η Nazret Weldu από την Ερυθραία σε 2:20:29 και νέο εθνικό ρεκόρ, ενώ 5η γνωρίζοντας την αποθέωση ήταν η Αμερικανίδα Sara Hall σε 2:22:11 και έκτη η Κενυάτισσα Angela Tanui σε 2:22:15.

Ακολούθησε η δεύτερη Αμερικανίδα, Emma Bates σε 2:23:19 στην 7η θέση και νέο ατομικό ρεκόρ, με την συμπατριώτισσά της, Keira D’ Amato να είναι 8η σε 2:23:34.

Αυτή ήταν και μία μεγάλη επιτυχία για τους Αμερικάνους αφού μπορεί να μην πανηγύρισαν κάποιο μετάλλιο, είχαν όμως τρεις αθλήτριες στην πρώτη 8άδα.

Η δεκάδα έκλεισαν με την Γιαπωνέζα Mizuki Matsuda στην ένατη θέση σε 2:23:19, και η Citiali Moscote σε 2:26:33.

Ο Tamirat Τola Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον Μαραθώνιο.
Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο των ανδρών.

Πώς ξεκίνησε ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά με την Κενυάτισσα Ruth Chepngetich να μπαίνει μπροστά και να δίνει έναν εξωφρενικό ρυθμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρασε το πρώτο τριάρι σε 9:44!

Ωστόσο, μερικά χιλιόμετρα αργότερα η νεαρή Κενυάτισσα σταμάτησε την προσπάθειά της λόγω στομαχικών ενοχλήσεων.

Στα τελευταία χιλιόμετρα η Gebreslase κατάφερε να αποσπαστεί από την Jeptum Korir ανεβάζοντας αισθητά το ρυθμό (τελευταία 2χλμ. κοντά στα 6:18) και να φτάσει σε αυτό το μεγάλο ρεκόρ και φυσικά στο χρυσό μετάλλιο που είναι το δεύτερο για την Αιθιοπία στο αγώνισμα του Μαραθωνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόγραμμα «Γεύματα Ζωής» από το «Άλμα Ζωής»
Πρόγραμμα παροχής δωρεάν γευμάτων σε ασθενείς
Δρομείς Υγείας Γρεβενών: Κοπή πίτας 2025
Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο