Απίστευτος τελικός στα 10.000μ. Γυναικών, νικήτρια η Letesenbet Gidey – 9ος ο Φραντζεσκάκης, το πάλεψαν οι άλτριες

Δείτε τι έγινε το πρωί της 2ης ημέρας των αγώνων

Share
Η Letesenbet Gidey

Μεγάλη κούρσα είδαμε στα 10.000μ. των γυναικών. Ο αγώνας που έγινε στο πρωινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας ήταν συναρπαστικός με πολλά σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος να μας χαρίζουν έντονες στιγμές.

Η κούρσα ξεκίνησε δυνατά με την McColgan και την Γιαπωνέζα Hironaka να δίνουν γρήγορο ρυθμό από την αρχή με περάσματα κοντά στα 3:00/χλμ. Μάλιστα σχεδόν όλες οι συμμετέχουσες ακολουθούσαν.

Λίγο μετά το 7ο χλμ. η Letesesnbet Gidey έκανε την κίνησή της και μπήκε μπροστά και σιγά σιγά η κατάσταση άρχισε να ξεχωρίζει. Κοντά της έμειναν ακόμα 8 αθλήτριες, η συμπατριώτισσά της Taye, η Κενυάτισσα Helen Obiri και η Kipkemboi επίσης από την Κένυα, η Kipkurui από το Καζακστάν, η Sifan Hassan λίγο πιο πίσω, καθώς και η Daniel από την Ερυθραία και η Αμερικανίδα Karissa Schweizer.

Ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά στις τελευταίες 5 στροφές και τελικά όλα κρίθηκαν στην τελευταία στροφή.

Εκεί μετά από μία απίθανη μάχη νικήτρια αναδείχθηκε με 30:09.94 η Letesenbet Gidey που μπήκε μπροστά στα τελευταία 300μ. και άντεξε μέχρι το τελευταίο μέτρο την πίεση από τις Κενυάτισσες και την Sifan Hassan που είχαν αρκετές δυνάμεις αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το χρυσό.

Οι Κενυάτισσες Obiri (30:10.02 ατομικό ρεκόρ) και Kipkemboi (30:10.07 επίσης Ατομικό) πήραν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο ενώ η Sifan Hassan έμεινε με… άδεια χέρια στην τέταρτη θέση με 30:10.56.

H κούρσα ήταν πολύ γρήγορη και έβγαλε πολλά ρεκόρ. Η Rahel Daniel από την Ερυθραία ήταν 5η με 30:12.15 και νέο εθνικό ρεκόρ, η Ejagehu Taye ήταν 6η με 30:12.45, 7η ήταν η Kipkurui από το Καζακστάν με 30:17.64, και η Bosena Mulatie από την Αιθιοπία έκλεισε την 8άδα.

Όσον αφορά την Eilish McColgan έμεινε τελικά πιο πίσω και με 30:34.60 πήρε την 10η θέση, πίσω από την Αμερικανίδα Karissa Schweizer που ήταν 9η με 30:18.05 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Είχαμε ακόμα ένα εθνικό ρεκόρ με την Stella Chesang από την Ουγκάντα να σημειώνει 31:01.04 στην 14η θέση.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πέρασαν τα φαβορί στα στιπλ των γυναικών

Στο απογευματινό πρόγραμμα έγιναν και οι προκριματικοί των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των γυναικών.

Εκεί, όλα τα φαβορί πέρασαν, με την Norah Jeruto, την Κενυάτισσα που πλέον αγωνίζεται με το Καζακστάν, να είναι η πιο γρήγορη – και το μεγάλο φαβορί στον τελικό – με 9:01.54.

Πέρασαν ακόμα και οι τρεις Αμερικανίδες, η Emma Coburn, η Courtney Wayment και η Courtneny Frerichs, η Alice Finot από την Γαλλία που δείχνει πολύ δυνατή, η Getachew και η Αbebe από την Αιθιοπία, καθώς και η Yavi από το Μπαχρέιν, πρώην Αφρικανή, που συγκαταλέγεται στα μεγάλα φαβορί.

Το πάλεψε ο Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έκανε ό,τι μπορούσε στον μεγάλο τελικό της σφυροβολίας απέναντι σε πολύ μεγάλα ονόματα και τελικά κατέλαβε την εξαιρετική 9η θέση με καλύτερη βολή στα 77,04 μ.

Για λίγο η Γκούσιν, δεν τα κατάφερε η Καρύδη

Στον προκριματικό του άλματος σε ύψος η Τατιάνα Γκούσιν έκανε πολύ καλή εμφάνιση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της με 1.90 αλλά έμεινε τελικά 13η για λίγο εκτός τελικού.

Στον προκριματικό του τριπλούν των γυναικών η νεαρή Σπυριδούλα Καρύδη πήρε πολύτιμες εμπειρίες, όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Με άλμα στα 13.62μ. ήταν 24η στο σύνολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο