Foloi Trail Run 2024

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Tην Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας: Foloi Trail Run 2024. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Foloi Trail Run 2024 – Προκήρυξη

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας ” Ορειβατείν ”προκηρύσσει τον 4ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία

FOLOI TRAIL RUN ”ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ”.

Τόπος διεξαγωγής: Τ.Κ. Φολόη Δήμου Αρχ. Ολυμπίας Νομού Ηλείας .

Ημερομηνία: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 .

Εκκίνηση διαδρομής 20 και 30 χλμ. Ώρα 08.30 π.μ.

Εκκίνηση διαδρομής 10 χλμ. Ώρα 09.00 π.μ.

Εκκίνηση παιδικού αγώνα ώρα 11.30 π.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Η διαδρομή των 30 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Φολόης, με χρονικό όριο 6 ώρες. Το 90% της διαδρομής είναι μονοπάτια στο δάσος και το υπόλοιπο 10% δασικός δρόμος. 

Η διαδρομή των 20 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Φολόης, με χρονικό όριο 5 ώρες. Το 90% της διαδρομής είναι μονοπάτια στο δάσος και το υπόλοιπο 10% δασικός δρόμος.

Η διαδρομή των 10 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Φολόης, με χρονικό όριο 3 ώρες. Το 90% της διαδρομής είναι μονοπάτια στο δάσος και το υπόλοιπο 10% δασικός δρόμος.

Οι διαδρομές έχουν σήμανση με κόκκινο χρώμα σε εμφανή σημεία, με ταινία έργου και με ξύλινες πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα.

Μετά τον τελευταίο δρομέα της κάθε διαδρομής θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός ( σκούπα )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 21/10/23 από ώρα 12.00 μέχρι 19.00 διάθεση πακέτου στο Κοινοτικό Γραφείο Φολόης.

Κυριακή 22/10/23 ώρα 07.00 π.μ. Άνοιγμα γραμματείας, διάθεση πακέτου

 08.30 εκκίνηση διαδρομών 20 και 30 χιλιομέτρων

 09.00 εκκίνηση μικρής διαδρομής,

11.30 εκκίνηση παιδικού αγώνα,

 12.30 απονομές

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο ( 18 ) έτος της ηλικίας τους.

Ο κάθε αθλούμενος /η αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου πριν τον αγώνα .

Η συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα πρέπει να αποσταλεί υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά στο [email protected] ή να κατατεθεί στη Γραμματεία του αγώνα κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές ανοίγουν την  1η Αυγούστου 2023 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 για την ομαλότερη λειτουργία και προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης . Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας δεν θα γίνουν άλλες εγγραφές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες γίνονται ΜOΝΟ ηλεκτρονικά στην επίσημη σελίδα του αγώνα foloitrailrun.webnode.gr και στον σύνδεσμο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του αγώνα στο Facebook: Foloi Trail Run ” το φαράγγι των Κενταύρων» πατώντας εδώ

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 euro για τον αγώνα των 30 χιλιομέτρων, 15,00 euro για τον αγώνα των 20 χιλιομέτρων και 12,00 euro για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την ασφάλεια των αθλούμενων με την παρουσία της ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος των διαδρομών . Στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο.

Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού , θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από συμμετέχοντες που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλούμενων, που θα μετάσχουν στον αγώνα.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

ΠΑΡΟΧΕΣ

30 ΧΙΛ Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι, μετάλλιο για όλους τους αθλητές, τροφοδοσία στους σταθμούς και στον τερματισμό, ιατρική κάλυψη.

20 ΧΙΛ Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι, μετάλλιο για όλους τους αθλητές, τροφοδοσία στους σταθμούς και στον τερματισμό, ιατρική κάλυψη.

10 ΧΙΛ Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι, μετάλλιο για όλους τους αθλητές, τροφοδοσία στους σταθμούς και στον τερματισμό, ιατρική κάλυψη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

1.Αγώνας 30 χλμ. ανδρών: 18 – 35 / 35 – 50 / 50 και άνω.

2.Αγώνας 30 χλμ. γυναικών: 18 – 35 / 35-50 / 50 και άνω.

3.Αγώνας 20 χλμ. ανδρών: 18 – 35 / 35-50 / 50 και άνω.

4.Αγώνας 20 χλμ. γυναικών: 18 – 35 / 35 -50 / 50 και άνω.

5.Αγώνας 10 χλμ. ανδρών: 18 – 35 / 35-50 / 50 και άνω.

6.Αγώνας 10 χλμ. γυναικών: 18 – 35 / 35 -50 / 50 και άνω

ΕΠΑΘΛΑ

• Οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης των αγώνων 30,20 και 10χλμ.

• Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες, όλων των παραπάνω αναγραφόμενων κατηγοριών.

• Στον μεγαλύτερο/η ηλικιακά άνδρα ή γυναίκα στο σύνολο των διαδρομών.

• Σημείωση : Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, Γενικής Κατάταξης και για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν το λιγότερο 6 αθλητές-αθλήτριες.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ – ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΩΝ

Οι σταθμοί θα είναι πλήρεις με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα : νερό – ισοτονικό – Cola – αλμυρά και γλυκά κ.α.

Για περιβαλλοντολογικούς λόγους ΔΕΝ θα δίνεται μικρό μπουκάλι νερού από τους σταθμούς. Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς τροφοδοσίας. Στην διαδρομή των 30 χλμ θα υπάρχουν 5 σταθμοί τροφοδοσίας, στην διαδρομή των 20 χλμ. θα υπάρχουν 4 ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού και στην διαδρομή των 10 χλμ. θα υπάρχουν 2 ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη οποιοδήποτε απορρίμματος κατά την διάρκεια της διαδρομής.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ

Από Πάτρα. Το χωριό Φολόη απέχει από το κέντρο της Πάτρας περίπου 80 χιλ. Ακολουθούμε την ευθεία των οδών Ακρωτηρίου – Δημοκρατίας – ΕΟ Πατρών Τρίπολης 111. Στρίβουμε δεξιά στην διασταύρωση Αρχ. Ολυμπία – Λάλας. Συνεχίζουμε κ στρίβουμε δεξιά στην διασταύρωση Φολόη.

Από Αθήνα. Ακολουθούμε την Ολυμπία οδό και στην συνέχεια την Κορίνθου – Τριπόλεως. Στρίβουμε στην έξοδο Βυτίνα/Αρχ. Ολυμπία. Ακολουθούμε πορεία προς Αρχ. Ολυμπία, στρίβουμε δεξιά στην διασταύρωση Φολόη.

Σημ.: Αν χρησιμοποιήσετε GPS ενδέχεται να δείτε διαφορετικές οδηγίες.

Δείτε εδώ την πλήρη προκήρυξη με τα διαθέσιμα καταλύματα https://foloitrailrun.webnode.gr/prokiryxi-agona/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
2ος Αγώνας Δρόμου Πάτμου - Patmos ChoRun 24
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Καλυδώνιος δρόμος 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο