Δρόμος Θυσίας «Αγωνιστή Γιάννη Γούναρη» 2023 – Αιτωλικό

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Δρόμος Θυσίας «Αγωνιστή Γιάννη Γούναρη» 2023 - Αιτωλικό

Την Κυριακή 11 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο Δρόμος Θυσίας «Αγωνιστή Γιάννη Γούναρη» 2023 – Αιτωλικό. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Δρόμος Θυσίας «Αγωνιστή Γιάννη Γούναρη» 2023 – Προκήρυξη

Κάθε Ιούνιο, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μεσολογγίου τιμά τον Γιάννη Γούναρη-Ζούκα, τον κυνηγό και, τελικά, καλόγερο της Κλεισούρας, που θυσίασε τους δικούς του για να σώσει το Μεσολόγγι τα Χριστούγεννα του 1822.

Από τον Οκτώβριο του 1822 το Μεσολόγγι πολιορκείται στενά από τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη. Όλες οι προσπάθειες των εχθρών για να καταλάβουν το Μεσολόγγι πέφτουν στο κενό. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Τούρκος πασάς σχεδιάζει γενική έφοδο την ώρα που οι Χριστιανοί θα βρίσκονται στις εκκλησίες.

Όμως, ένας Γιαννιώτης ακόλουθος του πασά, ο Γιάννης Γούναρης-Ζούκας και ενώ η οικογένειά του είναι υπό τουρκική ομηρία στην Άρτα, μαθαίνει τα σχέδια του αφέντη του και αποφασίζει, γνωρίζοντας ότι διακινδύνευε την ασφάλεια της οικογένειάς του να φύγει κρυφά από το στρατόπεδο, να κατευθυνθεί προς τα ανατολικά του Μεσολογγίου και, στην περιοχή των αλυκών, στον δρόμο προς Αιτωλικό, να ειδοποιήσει τους Έλληνες που συνάντησε.

Η ενέργεια του Γούναρη έσωσε το Μεσολόγγι και την επανάσταση στην Δυτική Ελλάδα, αλλά καταδίκασε την γυναίκα του και τα παιδιά του στον θάνατο. Ο Γούναρης αποφάσισε να κρυφτεί στα μέρη του Ζυγού, σε μια σπηλιά στην περιοχή που ονομάζεται Κλεισούρα και, έχοντας χάσει τα πάντα εκτός από την πίστη του, αποφάσισε να γίνει καλόγερος στο σημείο χρησιμοποιώντας την σπηλιά ως κελί.

Το Αθλητικό Σωματείο Δρομείς Υγείας Αιτωλικού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων προς τιμήν του Γιάννη Γούναρη-Ζούκα, διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου θυσίας 9 χλμ.

ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ Γιάννη Γούναρη-Ζούκα 9 km

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 11 Ιουνίου 2023

Εκκίνηση: Δυτική Παραλία Αιτωλικού

Τερματισμός: Μονή Αγίας Ελεούσας

Ώρα εκκίνησης: 18:45

Απόσταση αγώνα: 9 χιλιόμετρα

Για το χάρτη της διαδρομής πατήστε ΕΔΩ

Για τη διεξαγωγή του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.

Σταθμοί υποστήριξης: Θα υπάρχει 1 σταθμός ανεφοδιασμού (στο 5ο χλμ της διαδρομής) καθώς και στον τερματισμό με εμφιαλωμένο νερό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο Θυσίας 9km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2011 ή και νωρίτερα (≥12 ετών). Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν καθότι το κόστος της διοργάνωσης θα καλυφθεί από ευγενική χορηγία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου Θυσίας των 9km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1 ώρας και 25 λεπτά, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Μεσολογγίου.

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Οι δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο Θυσίας, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, ηλεκτρονικό αναμνηστικό Δίπλωμα συμμετοχής και τεχνικό (dryfit) t-shirt.

Ασφάλεια αγωνιζομένων–Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη διαδρομή, θα φροντίσει η Αστυνομία και η Τροχαία Μεσολογγίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο πατώντας ΕΔΩ ή επικοινωνήστε με τους διοργανωτές (Γιάννης Καραγιάννης τηλ. 6936508387, ή Δήμητρα Τρικαλινού τηλ. 6946790830)

Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων οι διοργανωτές θα δεχθούν εξαιρετικά περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κ. Γιάννη Καραγιάννη τηλ. 6936508387 και την κα. Δήμητρα Τρικαλινού τηλ. 6946790830.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Κυριακή 11/06/2023

16:30-18:30, Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου από Γραμματεία στο χώρο εκκίνησης
18:45, Εκκίνηση δρόμου Θυσίας 9 km
20:00, Απονομή επάθλων
20:15, Λήξη αγώνων
20:30, Μεταφορά αθλητών από το χώρο τερματισμού στο Αιτωλικό με λεωφορείο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Life Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Skiathos Trail Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο