Skiritida Run 2023 – Νέα ημερομηνία

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 9 Ιουλίου (νέα ημερομηνία) θα διεξαχθεί ο αγώνας Skiritida Run 2023 στο δάσος Σκιρίτιδας. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Skiritida Run 2023 – Προκήρυξη

Η Αρκαδική Οικολογική Φάρμα σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσουν τον αγώνα τρεξίματος  «SKIRITIDA RUN 2023». 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουλίου 2023, στο εκπληκτικό τοπίο του Δάσους Σκιρίτιδας.

Η 5η διοργάνωση του αγώνα έρχεται με όνειρα και φιλοδοξίες για να μαγέψει συμμετέχοντες δρομείς και επισκέπτες, με σημαντική κληρονομιά τις τέσσερις επιτυχημένες πρώτες διοργανώσεις!

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 9/07/2023

Τόπος διεξαγωγής: Δάσος Σκιρίτιδας

Πρόγραμμα φεστιβάλ

1) Ημιμαραθώνιος
Αφετηρία: Κερασιά
Τερματισμός: Αρκαδική Οικολογική Φάρμα
Ώρα εκκίνησης: 17:00

Η απόσταση είναι 21,1 χλμ. και αποτελείται από άσφαλτο και τα τελευταία χιλιόμετρα με κυβόλιθο.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουνόλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που τους επιτρέπουν την συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση, ότι είναι καλά στην υγεία τους και συμμετέχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με δική τους ευθύνη.

Έπαθλα – Βραβεύσεις: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο.
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν 6 σημεία τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή (μετά το 5ο χλμ. και ανά 3 χιλιόμετρα και ένας σταθμός) που θα διαθέτουν τα παρακάτω.

Χλμ.581113,51618,5
Νερό
Ενεργειακό ποτό
Gel

Χρονικό όριο: Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 3,5 ώρες.

Κόστος:

  • Ατομική εγγραφή: 12 €
  • Ομαδική συμμετοχή (πάνω από 5 άτομα): 10 €

2) Αγώνας Δρόμου 5χλμ.

Αφετηρία: Είσοδος Χωριού Κολλίνες

Τερματισμός: Αρκαδική Οικολογική Φάρμα.

Ώρα Εκκίνησης: 17:30

Η απόσταση είναι 5 χλμ. και η διαδρομή στα πρώτα 2 χλμ. κινείται σε δρόμου ασφάλτου και στη συνέχεια κινείται σε δρόμο από κυβόλιθούς.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, ότι είναι καλά στην υγεία τους και συμμετέχουν στη διοργάνωση με δική τους ευθύνη.

Στους συμμετέχοντες δρομείς που είναι ανήλικοι υπογράφουν την υπεύθυνη δήλωση οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους προκειμένου να τους επιτραπεί η συμμετοχή τους. 

 Έπαθλα – Βραβεύσεις: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο.
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Υδροδοσία: Θα υπάρχει σημείο υδροδοσίας στα 2,5 χλμ. και στον τερματισμό.

Χρονικό όριο: Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1,5 ώρα από την ώρα εκκίνησης.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:
• Τον αριθμό συμμετοχής και παραμάνες
• Chip χρονομέτρησης (MyLaps)
• Αναμνηστικό μετάλλιο
• Παροχές ανεφοδιασμού (νερό, ισοτονικό, χυμό, αναψυκτικό)
• Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
• Αναμνηστικό T-shirt
• Πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας)

Κόστος:

  • Ατομική εγγραφή: 10 €
  • Ομαδική συμμετοχή (πάνω από 5 άτομα): 8 €

3) Αγώνας Δρόμου 1χλμ. για παιδιά

Αφετηρία: Εκκλησία Αγίων Αποστόλων

Τερματισμός: Αρκαδική Οικολογική Φάρμα

Ώρα: 17:30

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές Δημοτικού Σχολείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές – τριες θα πρέπει να εξεταστούν με ευθύνη των γονέων τους, για να διαπιστωθεί η καλή τους υγεία, για ακίνδυνη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Επίσης, θα πρέπει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί τους ότι είναι υγιές ώστε να συμμετάσχει και ότι συναινούν στην συμμετοχή τους.

Έπαθλα – Βραβεύσεις:  Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
Θα βραβευθούν τα τρία (3) πρώτα αγόρια και τα τρία (3) πρώτα κορίτσια.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:
• Τον αριθμό συμμετοχής και παραμάνες
• Chip χρονομέτρησης (MyLaps)
• Αναμνηστικό μετάλλιο
• Παροχές ανεφοδιασμού (νερό)
• Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
• Πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας)
ΠΡΟΣΟΧΗ το πακέτο δεν συμπεριλαμβάνει το αναμνηστικό T-Shirt του αγώνα.

Κόστος: Δωρεάν

4) Γενικές πληρροφορίες

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής για θα γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: www.skiritidarun.gr

Για τις εγγραφές που θα ολοκληρωθούν (δήλωση και πληρωμή) μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιουνίου θα αναγράφεται το όνομα του δρομέα στον αριθμό συμμετοχής.

Η περίοδος των ηλεκτρονικών εγγραφών και των πληρωμών θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουνίου.

Παραλαβή πακέτων συμμετοχής: Η γραμματεία της διοργάνωσης θα λειτουργήσει για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής το Σάββατο 24/06/2023 από τις 11:00 έως 20:00 στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη ενώ την Κυριακή 25/06/2013 στο (σημείο εκκίνησης και τερματισμού) από τις 14:00 μ.μ. έως τις 15:00 μ.μ. 

Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα των δρόμων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.skiritidarun.gr όπως και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τον τρόπο και την τοποθεσία που θα τελεστούν.

5) Όροι συμμετοχής

– Όλοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγιείς για να συμμετέχουν στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα.

– Αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή στον αγώνα όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες) κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση αλλά και κακή κατάσταση του οδοστρώματος.

– Παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.

– Με την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, οι αθλητές ή οι κηδεμόνες των ανηλίκων και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνουν ότι: Γνωρίζω πως οι δραστηριότητες που λαμβάνω μέρος μπορεί να επιφέρουν κινδύνους για την σωματική και πνευματική μου ακεραιότητα. Με την παρούσα δήλωση, δηλώνω ότι έχω προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχω κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο για την καλή μου υγεία και φυσική μου κατάσταση που απαιτείται για τη δοκιμασία του/των αγωνίσματος/των.

– Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία με τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να δεχθεί τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλλει το αντίτιμο της συμμετοχής και τότε θα ολοκληρώνεται η εγγραφή του.

– Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.

– Οι συμμετέχοντες δίνουν την έγκρισή τους στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες τους ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση.

– Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών.

– Ακυρώσεις συμμετοχής και επιστροφή του κόστους συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί καμία ακύρωση και επιστροφή του κόστους.

– Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας χρησιμοποιήσει τον αριθμό κάποιου άλλου θα ακυρώνεται και δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα.

– Σε περίπτωση αναβολής της διοργάνωσης, οι συμμετοχές θα μεταφερθούν για την νέα ημερομηνία που θα ορίσει η οργανωτική επιτροπή.

– Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής αφού προβούν στην σχετική ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
76ος Δρόμος Θυσίας  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Belles Historic Trail 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο