Περιφερειακοί Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος και Δημόσια Οδό 2023 – Άργος Ορεστικό

Δείτε περισσότερα για τον αγώνα στο Άργος Ορεστικό

Share

Από την ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   προκηρύσσονται οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ και ΔΗΜΟΣΙΑ  ΟΔΟ 2023   στις κατηγορίες:

Ανδρών – Γυναικών, Κ23 (Ανδρών – Γυναικών), Κ20 (Ανδρών – Γυναικών), Κ18 (Ανδρών – Γυναικών), Κ16 (Αγοριών – Κοριτσιών), Κ14 (Αγοριών – Κοριτσιών), Κ12 (Αγοριών – Κοριτσιών).

Η συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών στους περιφερειακούς αγώνες  αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος (5 Μαρτίου 2023).

Οι Περιφερειακοί αγώνες θα διεξαχθούν  σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1).  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :

            Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι το Κυριακή  5-2-2023  Άργος Ορεστικό ώρα έναρξης 10:00

2).  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ– ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ  :

ΚατηγορίαΈτη ΓέννησηςΑγώνισμα
Κ12  (Αγοριών – Κοριτσιών) 2012 – 2013 – 20144 Χ 500 Μικτή Σκυταλοδρομία (2 αγόρια και 2 κορίτσια
Κ14  (Αγοριών)2010 – 20111.000 μ.
Κ14  (Κοριτσιών)2010 – 20111.000 μ.
Κ16  (Αγοριών2008 – 20092.000 μ.
Κ16  (Κοριτσιών)2008 – 20092.000 μ.
Κ18  (Ανδρών)2006 – 20074.000 μ.
Κ18 (Γυναικών)2006 – 20074.000 μ.
Κ20  (Ανδρών)2004 – 20056.000 μ.
Κ20  (Γυναικών)2004 – 20054.000 μ.
Κ23 Ανδρών2001 – 2002 – 2003 8.000 μ.
Κ23 – Γυναικών2001 – 2002 – 2003 6.000 μ.
            Ανδρών2000 & μεγαλύτεροι8.000 μ.
Γυναικών2000 & μεγαλύτερες6.000 μ.

3). ΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

            α. Στην κατηγορία Κ12 η διεξαγωγή θα γίνει σε μορφή σκυταλοδρομίας 4Χ500μ.  με την συμμετοχή 2 αγοριών και 2 κοριτσιών σε κάθε ομάδα.

β.  Το κάθε σωματείο μπορεί να συμμετέχει με όσες ομάδες σκυταλοδρομίας επιθυμεί.

γ. Η σειρά που θα τοποθετούνται οι αθλητές/τριες θα είναι ένα αγόρι-ένα κορίτσι- ένα κορίτσι- ένα αγόρι .

4). ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

α) Στους  αγώνες έχουν δικαίωμα  συμμετοχής  οι αθλητές  – αθλήτριες που ανήκουν στα σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. όπως ορίζεται στην τελευταία υπουργική απόφαση και στους οποίους – ες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας, ανεξάρτητα εάν ανήκουν σε σωματείο της διοργανώτριας Ε.Α.Σ και των Ε.Α.Σ. που συμμετέχουν στον όμιλο ή είναι αθλητές – αθλήτριες σωματείων από άλλες Ε.Α.Σ.

            β) Οι αθλητές – αθλήτριες, με δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., μπορούν να συμμετέχουν σε μία ή και περισσότερες διοργανώσεις «Περιφερειακοί αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και δημόσια οδό», ανάλογα με τους τόπους και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

            γ) Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής και μαθητές – μαθήτριες, αλλά και ανεξάρτητοι δρομείς, χωρίς δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

            – Οι μαθητές – μαθήτριες θα συμμετέχουν ανάλογα με την ηλικία τους, στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία.

            – Οι ενήλικοι δρομείς οι οποίοι δεν είναι μαθητές – μαθήτριες, θα συμμετέχουν στην ανώτερη ηλικιακή κατηγορία Α/Γ.

5).  ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από τα σωματεία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ηλεκτρονικά   στο  mail της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  [email protected],  και στο  mail του τεχνικού συμβούλου [email protected] στο excel που σας επισυνάπτεται με κεφαλαία γράμματα  μέχρι την  Τρίτη  31-1-2023.

          Καμία  δήλωση  δεν  θα  γίνει  δεκτή  μετά  την  παρέλευση της  ημερομηνίας, αλλά  και  κατά  την  ημέρα  των  αγώνων.

          Επίσης  στη  δήλωση  συμμετοχής  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ θα  πρέπει να γράφεται ο αριθμός  δελτίου του  αθλητή-τριας ευκρινώς ,άλλως  δεν  θα  αναγράφεται  στο  πινάκιο.  

         Ο αριθμός συμμετοχής κατά κατηγορία  είναι  απεριόριστος.

         Όλοι οι αθλητές-τριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ.

         Ο εκπρόσωπος του σωματείου κατά την έναρξη των αγώνων, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια αυτών, να έχει μαζί του τα Αθλητικά Δελτία  των αθλητών-τριών, για να τα παραδώσει στον Αλυτάρχη ή στον Τεχνικό υπεύθυνο των  αγώνων  εφόσον ζητηθούν, θεωρημένα από τον  Γιατρό.

6).  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  :

α) Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως  στην αίθουσα κλήσης προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και την κάρτα υγείας του αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

β) Οι αθλητές – τριες που είναι από μετεγγραφή της τελευταίας περιόδου και δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας και ηλικίας και απαραίτητα θεωρημένη την κάρτα υγείας αθλητή.

γ) Οι μαθητές – μαθήτριες που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να προσκομίσουν στην αίθουσα κλήσης:

  1. Αποδεικτικό έγγραφο της ηλικίας τους

2) Ιατρική βεβαίωση ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες χωρίς κίνδυνο της υγείας τους ή το Ατομικό Δελτίο Υγειάς Μαθητή «Α.Δ.Υ.Μ.» ή κάρτα υγείας αθλητή άλλου αθλήματος (τα πιστοποιητικά υγείας ισχύουν για ένα έτος από την έκδοσή τους).

δ) Οι ενήλικοι ανεξάρτητοι δρομείς που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να προσκομίσουν στην αίθουσα κλήσης:

1)  Αποδεικτικό  έγγραφο της ηλικίας τους.

2) Ιατρική βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση ότι: «έχουν εξεταστεί από ιατρό, είναι υγιείς και συμμετέχουν με αποκλειστική δική τους ευθύνη και ότι οι διοργανωτές δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για ότι τους συμβεί και οφείλεται σε έλλειψη ιατρικής εξέτασης».

ε) Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν όλα τα παραπάνω και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή – αθλήτρια  που δεν προσκομίζει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά .

7). ΕΠΑΘΛΑ:

            Θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σύμφωνα με τα παρακάτω:

α) Κατηγορία Κ12: Στις τρεις πρώτες ομάδες και στους 4 αθλητές (2) – αθλήτριες (2) που συμμετέχουν στις συγκεκριμένες ομάδες .

β) Κατηγορίες Κ14 – Α/Γ: Στους τρεις(3) πρώτους-ες της ατομικής κατάταξης.

8) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΔΕΝ  καλύπτονται  έξοδα  μετακίνησης  για τα σωματεία  από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ

9). ΓΕΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

α) Οι Περιφερειακοί αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και δημόσια οδό, ΔΕΝ έχουν αξιολόγηση και επίσης ΔΕΝ καλύπτονται έξοδα μετακίνησης από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

β) Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου 2022 – 2023.

γ) Αγωνιστική στολή-εμφάνιση αθλητών – αθλητριών:

Οι αθλητές-τριες  θα πρέπει να φορούν και να αγωνίζονται ΜΟΝΟ με την επίσημη στολή (φανέλα, σορτς) του συλλόγου τους. Ο κανονισμός αυτός θα έχει εφαρμογή εκτός από την αγωνιστική εμφάνιση και για τη φόρμα του αθλητή-τριας.

δ) Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

ε) ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

10). ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Ο τεχνικός υπεύθυνος των Περιφερειακών αγώνων δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και δημόσια οδό, ορίζεται ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης – σωματειακού αθλητισμού υπεύθυνος για την περιοχή που διεξάγονται οι αγώνες ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

11).  ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ  ΑΓΩΝΩΝ:

Η διοργανώτρια  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  θα  διασφαλίσει με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας κατά την διάρκεια των αγώνων.

.

12).  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ  ΑΝΩΜΑΛΟ  ΕΔΑΦΟΣ  (5 – 3 – 2023).

1) Η συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών σε ένα τουλάχιστον περιφερειακό αγώνα (ανεξάρτητα από την κατηγορία και την χιλιομετρική απόσταση που συμμετείχαν), αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος (5 – 3 – 2023).

Οι αθλητές – αθλήτριες άνω των 35 ετών, εκτός από την προϋπόθεση συμμετοχής στους Περιφερειακούς αγώνες, θα πρέπει να εκπληρώνουν και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στην προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

            2).  Επίσης θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, ανεξάρτητα εάν έχουν συμμετάσχει ή όχι στους περιφερειακούς αγώνες (Α΄ Φάση) και οι παρακάτω αθλητές – αθλήτριες:

            α). Οι επιλεγμένοι αθλητές – αθλήτριες για το 2023, στις πέντε κατηγορίες του σχεδιασμού του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., στην κατηγορία στήριξης και στις προεθνικές ομάδες  Κ18 – Κ20 – Κ23.

β) Οι οκτώ (8) πρώτοι νικητές – νικήτριες των αγωνισμάτων του πανελληνίου πρωταθλήματος δρόμου σε ανώμαλο έδαφος 2022 (20/2), ανεξάρτητα από ποια κατηγορία αγωνίσθηκαν το 2022 ή θα αγωνιστούν το 2023.

γ) Οι τέσσερις (4) πρώτοι νικητές – νικήτριες των αγωνισμάτων του κυπέλλου  δρόμου σε ανώμαλο έδαφος 2022 (20/11), ανεξάρτητα από ποια κατηγορία αγωνίσθηκαν το 2022 ή θα αγωνιστούν το 2023.

δ) Οι τρεις (3) πρώτοι νικητές – νικήτριες των πανελληνίων πρωταθλημάτων ανοιχτού και κλειστού στίβου,  των αγωνισμάτων δρόμων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων από τα 800μ. και μεγαλύτερης απόστασης, για τις κατηγορίες Α/Γ – Κ23 (Α/Γ) – Κ20 (Α/Γ) – Κ18 (Α/Γ), ανεξάρτητα από ποια κατηγορία αγωνίσθηκαν το 2022 ή θα αγωνιστούν το 2023.

ε) Οι τρεις (3) πρώτοι νικητές – νικήτριες των πέντε (5) ομίλων του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16, των ατομικών αγωνισμάτων δρόμων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων από τα 1.200μ και μεγαλύτερης απόστασης, ανεξάρτητα από ποια κατηγορία αγωνίσθηκαν το 2022 ή θα αγωνιστούν το 2023.

στ) Τέλος το κάθε σωματείο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής επιπλέον των παραπάνω και με τέσσερις (4) ακόμα αθλητές – αθλήτριες συνολικά, σε όλες τις κατηγορίες του πανελληνίου πρωταθλήματος δρόμου σε ανώμαλο έδαφος 2023.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ.

                        Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

                 Κωνσταντίνος Αδάμ                                                           Αθανάσιος Ρα΄πτης                                                     

           ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

  1. ΣΤΟΛΗ ΑΓΩΝΑ
  2. ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  3. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ 2023

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

MH ΑΘΛΗΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΟΝΟΜΑTΕΠΩΝΥΜΟ:………………………………………………………

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:………………………………………………………………………………………

ΠΟΛΗ – ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ :……………………………………………………………….………..                                              ΤΗΛΕΦΩΝΟ :…………………………… / e- mail:………………………………………………

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ :……………………………………………………………………                                                    

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 8000 μ.         6000μ.          4000 μ.          2000          1000

ΦΥΛΟ: ΑΡΡΕΝ                ΘΗΛΥ    

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ: Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις  που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: Συμμετέχω με δική μου ευθύνη στον  αγώνα, και έχω  προβεί στις απαραίτητες  ιατρικές εξετάσεις. Επίσης παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για πιθανή ζημία απ’ οποιαδήποτε αιτία και παρέχω τη ρητή συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων που περιέχονται στην δήλωση μου .

 Τα στοιχεία που συμπληρώνω στη δήλωση είναι ακριβή.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ : Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις  που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: επιτρέπω με δική μου ευθύνη τη συμμετοχή του/της αθλητή/τριας …………………………………………………….. στον  αγώνα, και ο/η  αθλητή/τριας έχει προβεί στις απαραίτητες  ιατρικές εξετάσεις Επίσης παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για πιθανή ζημία απ’ οποιαδήποτε αιτία και παρέχω τη ρητή συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων που περιέχονται στην δήλωση μου.

 Τα στοιχεία που συμπληρώνω στη δήλωση είναι ακριβή.

Ημερομηνία…………………………………………………………..

Για τον συμμετέχοντα/τη συμμετέχουσα

Ο/Η κηδεμόνας

Ονοματεπώνυμο Κηδεμόνα                                          Υπογραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Egnatia Run 2024
Δείτε περισσότερα
Skyros Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες των αγώνων
Karpathos Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο