Κέρη Cross Country Race 2022

Share
Κέρη Cross Country Race λογότυπο

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας Κέρη Cross Country Race 2022 στην Κρήτη. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Κέρη Cross Country Race 2022 – Προκήρυξη

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Μήκος: 10,2 χιλιόμετρα 
Υψομετρική διαφορά: 240 μέτρα +/-
Τύπος εδάφους: 100% χωματόδρομος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:30

Γενικότερα η διαδρομή χαρακτηρίζεται από μικρές αλλά συνεχής εναλλαγές στις κλίσεις γεγονός το οποίο αυξάνει ελαφρώς την δυσκολία. Το παραπάνω χαρακτηριστικό και το γεγονός του ότι κινείται αποκλειστικά σε χωμάτινο έδαφος είναι ένας από τους βασικούς κανόνες του αθλήματος Cross – Country Running.

Η διοργάνωση έχει ως στόχο την προώθηση του ορεινού τρεξίματος και την εισαγωγή αθλητών σε αυτό, καθώς επίσης και την γνωριμία των συμμετεχόντων με ένα νέο είδος αθλήματος. 

*Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή στην σελίδα στο Facebookhttps://www.facebook.com/KeriCrossCountry 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ

Ο 2ος αγώνας Κέρη Cross Country race 2022  θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στο δάσος της Κέρης.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:30 π.μ. ενώ ο παιδικός αγώνας 1000μ στις 10:15. 

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το όριο συμμετοχών ορίζετε στους 400 αθλητές. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 21:00.  Εγγραφές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές! 

Δεκτοί γίνονται αθλητές, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 και άνω, ενώ οι ανήλικοι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους (κλικ για την δήλωση). Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα. Δυνατότητα για χειρόγραφες εγγραφές ΔΕΝ θα υπάρχει καθώς και εγγραφές στη γραμματεία τη μέρα του αγώνα ΔΕΝ θα γίνουν, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα διεξαγωγής σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ.

2. ΠΛΗΡΩΜΗ
Ολοκληρωμένη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά. Όλες οι πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά. Οι εγγραφές θα χωριστούν σε τρία στάδια: early – birds, standard, late – birds. 

– early birds: Οι πρώτες 80 εγγραφές θεωρούνται early birds. Η τιμή του πακέτου έχει έκπτωση 40% κοστίζει €12.  

– standard: Αφού ολοκληρωθούν οι 50 πρώτες εγγραφές, ξεκινάει το πακέτο standard όπου έως 5 Δεκεμβρίου η τιμή θα έχει έκπτωση 30% , συνολικού κόστους 14€

– late birds: Οι ενδιαφερόμενοι από 5 έως 11 Δεκεμβρίου, θα πληρώνουν την κατηγορία late bird στα 17 € .

Όσοι εγγραφούν από τις 12 Δεκεμβρίου έως την λήξη των εγγραφών, θα πληρώσουν το ολόκληρο πακέτο της διοργάνωσης στα 20€ .

ΌΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Γραμματεία θα λειτουργήσει και μια μέρα πριν την διοργάνωση (μόνο για παραλαβή πακέτων και όχι για πληρωμή) , Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρες 14:00 έως 16:00. 

Τοποθεσία παραλαβής το Γυμναστήριο Three Trees επί της Κνωσσού 38 α .  (κλικ στον σύνδεσμο για τοποθεσία)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
– Μετά την κατάθεση δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων, για οποιονδήποτε λόγο, πέρα από μεταφορά ημερομηνίας του αγώνα από την διοργάνωση ή ακύρωση της διοργάνωσης όπου υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ολόκληρου του ποσού. 

– Για την συμμετοχή των παιδιών στα αγωνίσματα των 1000μέτρων η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την συμμετοχή ανηλίκων, είναι απαραίτητη η προσκόμηση της υπεύθυνης δήλωσης τις ώρες της γραμματείας. 

– Η κάθε συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για κάθε αθλητή και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο

3α. ΠΑΡΟΧΕΣ
Η διοργάνωση του αγώνα θα παρέχει στους αθλητές:
1. Αριθμό αγώνα.

2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
3. Ιατρική Υποστήριξη.
4. Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
5. Υπηρεσίες μασάζ
6. Σταθμό ανεφοδιασμού με νερό (θα υπάρχουν ποτήρια και όχι μπουκάλια όπου θα υποχρεούται να καταναλώσει επί τόπου ο αθλητής)
7. Φωτογραφικό υλικό

8. Συμμετοχή στα δώρα της διοργάνωσης

3β. ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Η διοργάνωση του αγώνα θα παρέχει στους αθλητές 1 σταθμό τροφοδοσίας με νερό στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Συστήνεται από την διοργάνωση, οι αθλητές να έχουν το δικό τους φλασκί για νερό καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η χρήση του πλαστικού. 

– Σημαντική σημείωση: θα υπάρχουν ποτήρια γεμάτα με νερό τα οποία όλοι οι αθλητές οφείλουν να καταναλώσουν επί τόπου. Όποιος αθλητής κουβαλήσει μαζί του & πετάξει εκτός ορίων του σταθμού το ποτήρι θα τιμωρείται με αποκλεισμό. 

4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ
Οι κατηγορίες θα είναι:
–  Γενικής κατάταξης Ανδρών- Γυναικών ( 3 πρώτες θέσεις ) 
– 18 – 49 Ανδρών- Γυναικών ( 3 πρώτες θέσεις ) 
– 50 + Ανδρών- Γυναικών ( 3 πρώτες θέσεις ) 
–  3 πρώτες ομάδες (μικτές ομάδες / σύλλογοι) ανδρών & γυναικών) 
–  Μεγαλύτερος & μικρότερος σε ηλικία αθλητής ή αθλήτρια 

5. ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των κανονισμών. Οι αθλητές υποχρεούνται στην ενυπόγραφη κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης που θα διανέμεται στη γραμματεία του αγώνα. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό, χωμάτινο και δύσβατο, μερικές φορές έδαφος και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

6. Κατοικίδια
Απαγορεύεται η παρουσία σκύλων χωρίς την συνεχή συνοδεία του αφεντικού τους και το λουρί του. 

7. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου αλλά και ειδική σήμανση της IDEAN ROUTES που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη με κόκκινο χρώμα . Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραχθείσας διαδρομής.

8. ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ (ΚΑΝΟΝΕΣ) 

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες ομάδες (μικτές ανδρών & γυναικών) που θα συγκεντρώσουν τους λιγότερους πόντους . Θα αθροίζονται οι 3 καλύτερες θέσεις που έλαβαν οι αθλητές κάθε ομάδας στην γενική κατάταξη του αγώνα και όποια ομάδα συγκεντρώνει τους λιγότερους πόντους κερδίζει ( οι 3 θέσεις με τους λιγότερους πόντους κάθε ομάδας βραβεύονται) . Η θέση του κάθε δρομέα στην γενική κατάταξη είναι και ο αντίστοιχος πόντος που δίνει στην ομάδα του. Στην κατηγορία ομάδες, συμπεριλαμβάνονται μόνο όσοι αθλητές έχουν δηλώσει ομάδα ή σύλλογο. 

Παράδειγμα: 

 –  4 αθλητές της ομάδας “ΜΠΛΕ”  τερμάτισαν στην 5η , 10η, 15η, 20η θέση. Λαμβάνουμε υπόψιν τις 3 καλύτερες θέσεις δηλαδή 5η, 10η & 15η άρα έχουμε σύνολο 30 πόντους. 

 – 3 αθλητές της ομάδας “ΜΑΥΡΟ” τερμάτισαν στην 1η, 6η & 8η θέση. Το σύνολο των πόντων που συγκεντρώνουν είναι 15, άρα κερδίζουν τους αθλητές της ομάδας “ΜΠΛΕ”. 

9. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Η χρήση υποδημάτων τύπου trail – running συνίσταται λόγω του χωμάτινου εδάφους όπως ενδεχομένως (ανάλογα τις καιρικές συνθήκες) και η χρήση γαντιών, αντιανεμικού, ισοθερμικού κλπ.

10. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η συντόμευση (κόψιμο ) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.

11. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Για την ασφάλεια αλλά και την ομαλή ροή της διοργάνωσης, θα υπάρχει ένα χρονικό όριο αποκλεισμού στο σημείο ανεφοδιασμού και ορίζεται στις 2 ώρες και 15 λεπτά (2:15` ) από την ώρα εκκίνησης.

12. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

13. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ
Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

14. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

15. ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Η Διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει -εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο. 

Για ότι δεν προβλέπεται στον κανονισμό η διοργάνωση θα αποφασίζει επιτόπου.

Εγγραφές

Δηλώσεις συμμετοχής στο https://ideanroutes.gr/event/keri-cross-country-race/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pathfinder Mykonos Lighthouse Challenge Fast Running
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Corfu Mountain Trail 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Grammos Mountain Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο