1ος Νυχτερινός Αγώνας Πηλίου

Share
1ος Νυχτερινός Αγώνας Πηλίου - αφίσα

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 1ος Νυχτερινός Αγώνας Πηλίου. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

1ος Νυχτερινός Αγώνας Πηλίου – Προκήρυξη

Σύλλογος Δρομέων Υγείας ΒΟΛΟΥ, σε συνεργασία με την εταιρία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure, ανακοινώνει την διοργάνωση των αγώνων ορεινού τρεξίματος “1ος Νυχτερινός Αγώνας Πηλίου”, 15 χλμ., και 5 χλμ, γύρω από το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022. 

Η γραμματεία θα λειτουργεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στα Χάνια Πηλίου, από τις 16:00 έως 20:00. Οι αθλητές θα πρέπει να παραλάβουν τα νούμερά τους από την γραμματεία τις καθορισμένες ώρες.

Χρονικό όριο για την διαδρομή των 15 χλμ. είναι οι 3 ώρες και 30 λεπτά, ενώ ο αγώνας των 5 χλμ δεν έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης.

Έγκυροι θεωρούνται οι αθλητές που τρέξουν μέσα στα πιο πάνω χρονικά όρια.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ 

Η εκκίνηση του αγώνα 15 χλμ θα δοθεί στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου 2022. ενώ ο αγώνας των 5 χλμ θα γίνει στις 21:00 της ίδιας ημέρας, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

Δικαίωμα συμμετοχής στον 1ο νυχτερινό νυχτερινό αγώνα Πηλίου 15 χλμ και 5 χλμ έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, άνδρες και γυναίκες κάτοικοι Ελλάδος ή εξωτερικού.

Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή μία αίτηση παρά το γεγονός ότι αυτή πληρεί τα τυπικά κριτήρια , για λόγους που δεν υποχρεούται να εξηγήσει στον ενδιαφερόμενο. 

Ο αγώνας διέπεται από τους κανονισμούς των WA / AIMS, και κατ’ επέκταση του ΣΕΓΑΣ, που έχει εναρμονίσει τους κανονισμούς του με τους διεθνείς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

και εδώ
https://kentavrostrail.gr/1os-nychterinos-agonas-piliou/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 

Οι κατηγορίες του κάθε αγώνα είναι δύο,
• Κατηγορία ανδρών
• Κατηγορία γυναικών

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Υποχρεωτικός εξοπλισμός ορίζεται ως 2 φακοί κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες και μόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές εκτός των φακών κεφαλής, τρέχουν με τον εξοπλισμό και τα υλικά που επιθυμούν και ανεφοδιάζονται από τη διοργάνωση στα σημεία ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 10 ευρώ για τον αγώνα των 5 χλμ, 20 ευρώ για τους αγώνες τον αγώνα των 15 χλμ,  το οποίο καταβάλλεται με την εγγραφή των αθλητών στη διοργάνωση. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:

  • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (5χλμ. – 15χλμ.)
  • ειδικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022
  • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες)
  • SOUVLAKI Party μετά τη λήξη των αγώνων στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου. 
  • Φακός Κεφαλής
  • t-shirt dri-fit 
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στα Χάνια. Η διαδρομή του 2022 έχει κατά 85% μονοπάτι και 15% δασικό δρόμο. Τα δύσκολα μονοπάτια του Πηλίου σε συνάρτηση με το «βαθύ» σκοτάδι στο πυκνό δάσος καθιστούν απαιτητική και σοβαρή τη διαδρομή του αγώνα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού ανά 5 χιλιόμετρα περίπου. Στους σταθμούς τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού θα παρέχονται σε όλους τους αθλητές/τριες τα πιο κάτω:
• Νερό και ισοτονικά ποτά
• Αλμυρά σνακ και ξηροί καρποί

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΟΜΑΔΩΝ

Με την αίτηση, οι συμμετέχοντες αναφέρουν το ονοματεπώνυμο τους, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, μέγεθος μπλούζας, τον αγώνα που θα θέλανε να συμμετάσχουν όπως και την ομάδα ή σύλλογο που εκπροσωπούν.

Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Ακύρωση συμμετοχής (με επιστροφή χρημάτων) μετά τις 10 Σεπτεμβρίου δεν γίνεται δεκτή.

Κύπελλα, μετάλλια

Στους τρεις πρώτους νικητές ανδρών και γυναικών θα δοθούν κύπελλα. Αναμνηστικά μετάλλια θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν έγκαιρα τον αγώνα μέσα στους προκαθορισμένους χρόνους.

Τροποποίηση κανονισμών

Η διοργάνωση δύναται να κάνει τροποποίηση των κανονισμών και να την ανακοινώσει στους ενδιαφερόμενους το αργότερα μέχρι και μια εβδομάδα πριν την έναρξη του αγώνα.

Λίγα λόγια για την πρώτη νυχτερινή υπνοβασία του Πηλίου του Νίκου Μαγγίτση

Νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Πήλιο
Σάββατο 14 Αυγούστου 2010. Χάνια

Καλοκαίρι βράδυ στο Πήλιο.
Στα 1.200 μ. στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια, η αναζωογονητική αύρα διαχέει τα μεθυστικά αρώματα του δάσους.
Ο ουρανός καθαρός, έναστρος, καλοκαιρινός. Ένα μαγευτικό σκηνικό, ιδανικό και ταιριαστό για έναν αγώνα με το όνομα “νυχτερινή υπνοβασία”…
Η ώρα πλησιάζει 21.00μ.μ και στην αφετηρία αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, αδημονούν για την έναρξη του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος που διεξάγεται αποκλειστικά τη νύχτα. Με ένα φακό κεφαλής στον υποχρεωτικό τους εξοπλισμό, θα τρέξουν για 18 χιλιόμετρα στα ορεινά μονοπάτια κάτω από το φως του λαμπερού αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η ώρα περνά και ο αφέτης δίνει την εκκίνηση. Σε 3 ώρες δηλαδή τα μεσάνυκτα, οι πιο αργοί θα πρέπει να έχουν τερματίσει.
Η διαδρομή είναι απολαυστική και κρατά σε εγρήγορση τις αισθήσεις των αθλητών που κινούνται στο μονοπάτι ακολουθώντας τη σήμανση του αγώνα. Σε λίγο συναντούν τον 1ο από τους 3 σταθμούς τροφοδοσίας στο 5ο χιλιόμετρο. Νερό και ισοτονικά, αλμυρά σνακ και ξηροί καρποί δίνουν ενέργεια στους δρομείς.
Η διαδρομή αναπτύσσεται κυρίως σε μονοπάτι και εναλλάσσεται με σύντομα τμήματα δασικών δρόμων. Γύρω σκοτάδι. Κάπου-κάπου τη νυχτερινή σιωπή διακόπτει το νυχτοπούλι με το διαπεραστικό του τραγούδι.

Περνώντας και τον τελευταίο σταθμό, οι δρομείς πλησιάζουν πια στον τερματισμό, στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια απ’ όπου ξεκίνησαν. Σε λίγη ώρα, τα μεσάνυκτα θα γίνουν οι απονομές των νικητών.
Συγχαρητήρια σε όλους! Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Ίσως και να ήταν το όνειρο ενός… υπνοβάτη που εμπνεύστηκε και “σκηνοθέτησε” ο Νίκος Μαγγίτσης για εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο