2ος Γύρος Σιδηροκάστρου Τριφυλίας

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
2ος Γύρος Σιδηρόκαστρου

Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο 2ος Γύρος Σιδηροκάστρου Τριφυλίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

2ος Γύρος Σιδηροκάστρου Τριφυλίας – Ανακοίνωση

Για δεύτερη φορά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ανωμάλου Δρόμου “Γύρος Σιδηροκάστρου” στις 13 Αυγούστου. Μια διοργάνωση που θέλει να συνδυάσει την ιστορία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πελοποννήσου.

Η περιοχή που διεξάγεται η διοργάνωση, βρίσκεται στο Δήμο Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας, στα 440 μέτρα υψόμετρο και μόλις λίγα χιλιόμετρα από από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φυσικό τοπίο και να περιηγηθούν μέσα σε πανέμορφα μονοπάτια για να θαυμάσουν την ιδιαίτερη πετρόχτιστη αρχιτεκτονική του χωριού. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της ιστορίας, της φύσης και της πεζοπορίας.

Η διοργάνωση περιέχει τρεις διαδρομές των 10, των 3 χιλιομέτρων και των 1.500 μέτρων για παιδιά. Σκοπός της διοργάνωσης, εκτός από το να αναδείξει την ομορφιά του τόπου, είναι  και να προβάλλει την ιστορική σημασία της περιοχής. Το Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας ή αλλιώς το χωριό των 100 αγαλμάτων θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα χωριά, καθώς  αποτέλεσε σημείο αναφορά για την Επανάσταση του 1821. Μέσα στο χωριό οι επισκέπτες θα δούνε αναρίθμητα αγάλματα γνωστών Ελλήνων ηρώων και πολλά σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.

Μια διοργάνωση από των Εξωραϊστικό Λαογραφικό Σύλλογο Σιδηροκάστρου (Δημοσθένης Κακκαβάς) σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Αθήνας και την Τοπική Κοινότητα. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Τριφυλίας.

Στο τέλος των αγώνων, η διοργάνωση έχει προνοήσει για αυτούς που θέλουν να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία και θα πραγματοποιήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους τους επισκέπτες. Μια εξαιρετική ευκαιρία για τους δρομείς της διοργάνωσης που θέλουν να γευτούν τοπικά εδέσματα με τη συνοδεία μουσικής.

Για εγγραφές: https://event.athletopia.com/gyrossidirokastrou?step=1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20ος Δρόμος Θυσίας Νάουσας
Δείτε περισσότερα
12οs Βαλλιάνειος
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
10ος Επετειακός Δρόμος Αθανάτων
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο