Salomon Sonic S-LAB & Pro

Δύο μοντέλα ειδικά σχεδιασμένα για τους λάτρεις της ταχύτητας

Share

Η Salomon μας παρουσιάζει τα νέας της ελαφριά αθλητικά παπούτσια σχεδιασμένα για τους δρομείς που τους αρέσει η ταχύτητα. Με ειδικές τεχνολογίες που επικεντρώνονται στην κατάλληλη εφαρμογή και το γρήγορο τρεξιμο, τα Salomon Sonic S-LAB και Sonic Pro παρέχουν ότι καλύτερο σε ένα ελαφρύ παπούτσι για υψηλές επιδόσεις.

Έχοντας αναπτύξει αμέτρητες καινοτομίες για την εφαρμογή, το κράτημα και τις διαδρομές για τα παπούτσια του ορεινού τρεξίματος, οι σχεδιαστές της Salomon έβαλαν στόχο τη δημιουργία ενός αθλητικού παπουτσιού που να ειδικεύεται περισσότερο στους καθημερινούς δρομείς που εστιάζουν στην ταχύτητα και την άνεση για μικρές αποστάσεις. «Κοιτάξαμε τις σύγχρονες τάσεις εκγύμνασης και προπόνησης λαμβάνοντας υπόψη το όριο γαλάκτωσης, με αυξημένη ταχύτητα, καθώς επίσης και μυοσκελετικές μελέτες σχετικά με την επίδραση του βάρους», εξηγεί ο Pete Cameron, Διευθυντής της γραμμής παραγωγής αθλητικών παπουτσιών της εταιρείας. Και συνεχίζει «Ο στόχος ήταν σαφής, να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικά ελαφρύ παπούτσι το οποίο να παρέχει άφθονη απορρόφηση των κραδασμών, να επιτρέπει την ομαλή σύνδεση με την επιφάνεια τρεξίματος, και να έχει μια πολύ ασφαλή και ακριβή εφαρμογή για γρήγορες ταχύτητες.»

Το αποτέλεσμα είναι τα Sonic S-LAB και Sonic Pro, δύο ελαφριά παπούτσια που τρέχουν τόσο γρήγορα όσο φαίνονται. Με βάρος μόλις 230 γρ. για το S-LAB και 243 γρ. για το Pro, η σειρά Sonic φιγουράρει άνετα στην κατηγορία «ανάλαφρου» τρεξίματος. Χρησιμοποιώντας μόνο συγκόλληση για τα υλικά, μειώνοντας το ύψος και την πλατφόρμα για την απορρόφηση των κραδασμών των παραδοσιακών αθλητικών παπουτσιών και χρησιμοποιώντας εξαιρετικά ελαφριά υλικά, με αποτέλεσμα τα δύο μοντέλα να είναι πραγματικά ελαφριά σαν πούπουλο. Αλλά η απόδοση απαιτεί κάτι περισσότερο από ένα ελαφρύ παπούτσι και εδώ, η τεχνογνωσία της Salomon μπαίνει στο παιχνίδι κάνοντας το Sonic να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ελαφριά αθλητικά παπούτσια. Για να εξασφαλίσει μια άνετη διαδρομή (fluid ride) σε ολόκληρο το πόδι, η Salomon ενσωματώνει τα πατενταρισμένα Energy cell και Energycell+, μια ενδιάμεση σόλα διπλής πυκνότητας για απορρόφηση των κραδασμών και μια εξαιρετικά ελαφριά ταινία 3D Profeel για να διευκολύνει την εναλλαγή και την ανάκαμψη στην κίνηση φτέρνας-δαχτύλων. Για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή, συνώνυμη με την Salomon, το Sonic περιλαμβάνει τα περίφημα Sensifit και Quicklace, σε συνδυασμό με μια εσωτερική θήκη Endofit για να διασφαλίσει ότι η φτέρνα και το μεσαίο τμήμα του ποδιού παραμένουν άνετα στη θέση τους. Με την προσθήκη δύο 3D Flex πάνελ στο μεσαίο και πλάγιο τμήμα του ποδιού, τα παπούτσια Sonic επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση αλλά και ακρίβεια κινήσεων. Τέλος, τα παπούτσια Sonic περιλαμβάνουν τη σόλα Contagrip® διπλής πυκνότητας για εξαιρετικό κράτημα και αντοχή.

«Η τάση για ελαφριά παπούτσια είχε ένα πολύ θετικό αντίκτυπο στις επιδόσεις στο τρέξιμο για την αγορά», εξηγεί ο Cameron. «Αλλά πολλά από τα παπούτσια που συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία ανάλαφρων παπουτσιών έχουν απλά μειώσει το βάρος τους. Τα παπούτσια Sonic είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Εκτός του ότι είναι ελαφριά, πρόκειται για πραγματικά αθλητικά παπούτσια τρεξίματος τα οποία οι δρομείς γρήγορων ταχυτήτων μπορούν να χρησιμοποιούν καθημερινά».

Λίγα λόγια για τη SALOMON
Η SALOMON διαθέτει είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ καθώς και εξοπλισμό για όλα τα σπορ του βουνού και πιο συγκεκριμένα για το αλπικό σκι, το σκι cross-country, το snowboarding, το trail running και το city running, επενδύοντας κάθε χρόνο στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η SALOMON ιδρύθηκε το 1947 στην καρδιά των Γαλλικών Άλπεων και πατρίδα του σύγχρονου αλπινισμού. Καθοδηγούμενοι από το πάθος τους για το σκι και τις καινοτομίες στον τομέα του design, ο Francois Salomon και ο γιος του George σχεδίασαν και τελειοποίησαν πολλά από τα πρώτα σύγχρονα ski bindings.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:621:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Saucony Ride 17
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Saucony
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Puma Velocity 3
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Puma
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο