Hoke One One Speedgoat 4: Και βουνό και θάλασσα

Τρέξαμε με το νέο Speedgoat σε αρκετά εδάφη

Share

Η HOKA ONE ONE στοχεύει και στο βουνό ή έστω στα πιο «ανώμαλα» τερέν με ορισμένα πιο «ειδικά» μοντέλα. Ένα από αυτά, ίσως και το πιο διαφημισμένο, είναι το Speedgoat, το οποίο έφτασε στην 4η έκδοση.

Τρέξαμε μαζί του για περίπου έναν μήνα σε διάφορα τερέν. Η πρώτη εντύπωση είναι σχετικά διαφορετική από τα “συνηθισμένα” trail μοντέλα. Κι αυτό διότι η απόδοσή του στην άσφαλτο, και γενικά στα πιο ομαλά τερέν, είναι εξαιρετική. Έχοντας μάλιστα φορέσει αρκετά από τα δρομικά μοντέλα της εταιρείας δεν φαίνεται να υστερεί σε κάτι. Υψηλό επίπεδο απόσβεσης, ικανοποιητικό πάτημα, προσαρμοσμένη αντίδραση της σόλας και «ρολάρισμα» της έντασης που καταλήγει σε μία ώθηση προς τα εμπρός στη φάση της απογείωσης.

Στα χωμάτινα τώρα τερέν, η αντίδραση του είναι καταπληκτική. Πολύ καλό grip σε εδάφη με ψιλές πέτρες και μικρές “ανωμαλίες” . Θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο τερέν είναι και το ιδανικό του. Γενικά, στο κομμάτι της πρόσφυσης θεωρείται ότι έγινε πολύ καλή δουλειά από τους ανθρώπους της εταιρείας χάρη και στην προσθήκη του υλικού Vibram MegaGrip.

Δοκιμάσαμε και πιο απαιτητικές “ξερές” ορεινές διαδρομές. Εκεί η απόδοσή του παραμένει καλή αφού διατηρεί την εξαιρετική αίσθηση στα πόδια, ακόμα κι το έδαφος ήταν πολύ σκληρό ή απρόβλεπτο. Ωστόσο, το υψηλό κέντρο βάρους σε συνδυασμό με την σχετική του «ακαμψία» προβληματίζει όταν τα εμπόδια του εδάφους είναι πολλά και σχηματίζουν ακανόνιστες γωνίες.

Θα πρέπει σίγουρα να σταθούμε στην προσθήκη GORE-TEX στο άνω μέρος που διασφαλίζει την προστασία από νερά, λάσπες, αν και δεν είχαμε την τύχη να συναντήσουμε και πολλά στις προπονήσεις μας.

Περάσαμε πραγματικά πολύ ευχάριστα χιλιόμετρα μαζί του τόσο στην άσφαλτο όσο και σε χωμάτινες off road διαδρομές. Μας έδωσε την αίσθηση ασφάλειας εκεί που χρειάστηκε σε διαδρομές «εκτός ασφάλτου», ενώ στην άσφαλτο ήταν απολαυστικό (όπως κάθε Hoka One One) χωρίς να σου θυμίζει ότι είναι κατά βάση μοντέλο της trail κατηγορίας.

Θα λέγαμε πως είναι ιδανικό για δρομείς που βάζουν χιλιόμετρα και που συχνά πυκνά επιλέγουν χώμα και ήπιες road διαδρομές.

Επίσης, είναι εξαιρετικό για δρομείς με μεγάλο βάρος, αλλά και για αυτούς που έχουν φαρδιά πέλματα. Το μεγάλο πλαίσιο στα δάχτυλα θα τους φιλοξενήσει με μεγαλύτερη άνεση.

  • Αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση
  • Περισσότερος χώρος στα δάχτυλα
  • Ανανεωμένο υλικό (αφρός) EVA στη μεσόσολα
  • Προσθήκη GORE-TEX

Tιμή: 145€

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (0-100)

Σταθερότητα: 91
Απορρόφηση κραδασμών: 95
Πρόσφυση: 94
Άνεση: 92
Ελαστικότητα: 88
Σχέση τιμής απόδοσης: 92

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mizuno Wave Neo Collection
Η νέα High Performance Running συλλογή με την χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση στην ιστορία της Mizuno
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο