Από δρομείς για δρομείς

Είσαι δρομέας, άρα τα παπούτσια και το καρδιοσυχνόμετρο είναι τα απαραίτητα εργαλεία σου. Υπάρχει όμως και μια νέα συσκευή η οποία θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να αποκτήσει μια σημαντική θέση στην καθημερινή σου προπόνηση. Πρόκειται για το νέο μοντέλο ηλεκτρομυοδιεγέρτη της εταιρείας COMPEX, το runner.

Share

Η ονομασία του μας προδιαθέτει θετικά, ας δούμε όμως καλύτερα τι καλό κρύβει ο υποψήφιος σύντροφός μας στην προπόνηση, μέσα στα κυκλώματά του.

Γιατί ονομάζεται «runner»;
Αμέσως διαπιστώνει κανείς ότι η Compex έδωσε βάρος στην ανάπτυξη ενός μοντέλου που ειδικεύεται στις μυϊκές ομάδες του δρομέα. Πέρα όμως από την ενδυνάμωση, η πρόληψη, η αποκατάσταση και η μείωση του πόνου στην περίπτωση που το έχετε παρακάνει, αποτελούν σημαντικά κεφάλαια στη ζωή ενός δρομέα, στα οποία τις περισσότερες φορές χρειάζεται έναν… πιστό σύμμαχο.

Πρόληψη
Με την εφαρμογή των ειδικευμένων προγραμμάτων του runner θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε, αλλά κυρίως να προλάβετε τα συνήθη προβλήματα ενός δρομέα, όπως οι κουρασμένοι μύες, οι κράμπες, τα διαστρέμματα, οι πόνοι χαμηλά στη μέση, τα προβλήματα κυκλοφορικού κλπ. Για την επίτευξη των παραπάνω υπάρχουν προγράμματα ενίσχυσης της ποδοκνημικής άρθρωσης (ώστε να μην είναι επιρρεπής σε διαστρέμματα), πρόληψης από κράμπες και λουμπάγκο (ενισχύει την αντοχή των μυών της κάτω ράχης), κ.ά.

Προπόνηση δύναμης
Ακόμα και οι δρομείς αντοχής πρέπει να βελτιώνουν τα επίπεδα της δύναμής τους, έτσι ώστε οι μύες να δέχονται ευκολότερα τις προσαρμογές, να αποδίδουν καλύτερα και κυρίως να μένουν μακριά από τραυματισμούς. Ανάλογα με το αγαπημένο σας αγώνισμα (ημιμαραθώνιο, μαραθώνιο ή ορεινό αγώνα) υπάρχουν προγράμματα σταθεροποίησης κορμού, αερόβιας αντοχής, ειδικής αντοχής για ορεινούς αγώνες, βελτιστοποίησης της αντοχής σε αγώνες μεγάλης διάρκειας, υπεραναπλήρωσης και Φάρτλεκ.

Αποκατάσταση: η λέξη κλειδί για την επιτυχία
Ένα σχεδόν άγνωστο κεφάλαιο για τους περισσότερους δρομείς έρχεται να λύσει το μοντέλο runner. Η αγωνιστική χρονιά μπορεί να είναι μεγάλη και οι προπονήσεις επίπονες. Τα εξειδικευμένα προγράμματα της ενεργητικής αποκατάστασης, της αποκατάστασης μετά από έντονη προπόνηση ή αγώνα και της μείωσης πιασίματος, βοηθούν στην πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά του σώματος ανάμεσα στις προπονητικές μονάδες (ημερήσιες προπονήσεις), ενώ η χρήση του κρίνεται απαραίτητη και μέσα σε ένα μακρόκυκλο (πολλές ημερήσιες προπονήσεις μέσα σε ένα χρόνο).

Αν το έχω παρακάνει και πονάω;
Μπορεί να μην είναι απαραίτητα τραυματισμός, αλλά πρέπει να αντιμετωπισθεί αμέσως για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Και σε αυτήν την περίπτωση οι σχεδιαστές του runner, που είναι βέβαια… δρομείς, έχουν σκεφθεί τη λύση. Οι αρθρώσεις, οι τένοντες και οι μύες έχουν πλέον ένα δυνατό σύμμαχο: τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της τενοντίτιδας, της χρόνιας τενοντίτιδας, του λουμπάγκο, του διαστρέμματος, του πόνου από μυϊκή σύσπαση στους γαστροκνήμιους με ταυτόχρονη ανάπαυση.

Για τους μυς σας μόνο
Το συγκεκριμένο μοντέλο COMPEX runner mi-READY είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία muscle intelligence™, με την οποία μπορεί να εξειδικεύσει ακόμα περισσότερο την προπόνησή σας. Με τον αισθητήρα mi έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες mi-SCAN, mi-RANGE και mi-TENS, έτσι ώστε η ηλεκτρομυοδιέγερση να προσαρμόζεται στη φυσιολογία των μυών σας και να προσφέρει περισσότερη άνεση, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Η χρήση του είναι απλή. Όπως και στα άλλα μοντέλα της εταιρείας, τα ηλεκτρόδια κουμπώνουν πολύ απλά, ενώ η οθόνη του είναι ευκολοδιάβαστη. Με το κουμπάκι «i» μπορεί κανείς να ανεβάσει την ένταση ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα όταν έχει ήδη φτάσει σε υψηλή ένταση. Τα ηλεκτρόδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν 15 με 30 φορές, αν το δέρμα είναι καθαρό και ξυρισμένο. Στο συνοδευόμενο βιβλιαράκι φαίνονται σε εικόνες ακριβώς τα σημεία στα οποία τοποθετούνται τα ηλεκτρόδια. Τις συνεδρίες μπορείτε να τις εκτελέσετε εκτός της κανονικής σας προπόνησης αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής. Σε μια τέτοια περίπτωση η ενεργητική προπόνηση πρέπει να προηγείται. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, όπως η αναερόβια αντοχή, τότε προηγείται η συνεδρία γιατί θέλουμε να πετύχουμε μια «προ»-κόπωση των μυών.

Το COMPEX runner είναι μια πολύ καλή λύση για δρομείς γιατί περιλαμβάνει όλα τα βασικά στοιχεία μιας προπόνησης δρομέα. Τα προγράμματά του μπορούν να βοηθήσουν οποιουδήποτε επιπέδου δρομέα – επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην προετοιμασία, όσο και στη μεταβατική περίοδο (περίοδο ξεκούρασης), αλλά και στην επανένταξη μετά από τραυματισμούς. Και αυτό είναι σίγουρα πολύ σημαντικό.

Δείτε τον οδηγό χρήσης του σε ηλεκτρονική μορφή

Για περισσότερες πληροφορίες
ΠΑΡΙΜΕΝΤ, www.parimed.gr
Τηλ.: 210 7489262

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Mizuno Wave Neo Collection
Η νέα High Performance Running συλλογή με την χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση στην ιστορία της Mizuno
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο