Flow Velociti Elite: Το νέο Super Shoe της Under Armour, μας αποκαλύπτεται

Tρέξαμε με το νέο μοντέλο της UA και μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας!

Share
Under Armour Flow Velociti Elite

Tρέξαμε με το νέο Under Armour Flow Velociti Elite

Η φιλοσοφία της οικογένειας των μοντέλων Flow της Under Armour ήταν από την αρχή ξεκάθαρη: Άνεση, απόλυτη εφαρμογή και συνθήκες για γρήγορο τρέξιμο.

Όταν ανακοινώθηκε το νέο Under Armour Flow Velociti Elite, το πρώτο, ουσιαστικά, μοντέλο performance της UA ενισχυμένο με έλασμα από ανθρακονήματα (carbon fiber) στη σόλα, αμέσως οι προσδοκίες μας… εκτοξεύθηκαν!

Βλέπετε, ο συνδυασμός της φιλοσοφίας των Flow με το Carbon προμήνυε σίγουρα κάτι μοναδικό για το αγωνιστικό τρέξιμο!

Έτσι, λοιπόν, όταν ήρθε στα… πόδια μας, το δοκιμάσαμε σε διάφορες εντάσεις και τύπους προπόνησης, κυρίως σε επίπεδα εδάφη που ενδείκνυνται για γρήγορο τρέξιμο (άσφαλτος, ταρτάν).

Η πρώτη επαφή

Απέναντι στην κυρίαρχη προσέγγιση των περισσότερων εταιρειών στα μοντέλα της κατηγορίας Super Shoes, όπου δεσπόζουν οι ογκώδεις σόλες, το Velociti Elite παρουσιάζει μία άλλη πρόταση, πιο κοντά στα πιο «κλασικά» πρότυπα των performance και racing shoes.

Λιτές γραμμές, χαμηλό προφίλ (36mm πάχος στη φτέρνα και 28mm μπροστά, που έχουν ως αποτέλεσμα 8mm drop) και επιθετικός σχεδιασμός, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν λανθασμένη εντύπωση, ότι δεν ανήκει, δηλαδή, στην κατηγορία των Super Shoes.

Στην προπόνηση

Ωστόσο, όταν το φορέσαμε τα πράγματα μπήκαν στη… θέση τους. Κι αν αρχικά η άριστη αίσθηση της εφαρμογής μας θύμισε άλλα μοντέλα της σειράς Flow, όταν αρχίσαμε να «ρολάρουμε» στο έδαφος και να ανεβάζουμε ρυθμό, το γνωστό «σπρώξιμο» στη φάση ώθησης ήταν αισθητό, όπως θα περίμενε κανείς από ένα μοντέλο της κατηγορίας των Super Shoes.

Η έξτρα ώθηση, δεν ήταν τόσο έντονη όσο θα περίμενε κανείς, ωστόσο, η συνολική εικόνα ήταν άκρως ικανοποιητική, καθώς είχαμε πολύ καλό έλεγχο της κίνησης και της ισορροπίας μας, με το Velociti Elite να είναι εντυπωσιακά σταθερό και σαφές στο πάτημά του, κάτι που δεν συναντάς εύκολα στα Carbon plated shoes. Ταυτόχρονα είχαμε καλή απόκριση και αίσθηση του εδάφους, κάτι που βοηθά σημαντικά τις στιγμές που θέλεις να αλλάξεις ρυθμό σε μία γρήγορη προπόνηση εκτός στίβου (άσφαλτο κλπ.).

Διαπνοή

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε και για τη διαπνοή του, καθώς το διχτυωτό υλικό Warp 2.0 στο άνω μέρος είναι «τόσο-όσο» διαπνέον προσφέροντας άνεση και ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον στο εσωτερικό, κάτι που εκτιμήσαμε ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σόλα – Μεσόσολα

Στη σόλα, το κυρίαρχο υλικό στο μέσο τμήμα, το Flow, παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον που χρειάζεται το έλασμα Carbon για να «δράσει», ενώ το Elite είναι και το πρώτο μοντέλο της UA που διαθέτει ένα ακόμα αφρώδες υλικό, το Pebax 44C, ενισχύοντας έτσι την αντικραδασμική του προστασία.

Το Under Armour Flow Velociti Elite ανταποκρίνεται εξαιρετικά στους πιο γρήγορους ρυθμούς, ενώ χωρίς να είναι ιδιαίτερα μαλακό στο πάτημα – λόγω carbon –προστατεύει αποτελεσματικά από τους κραδασμούς, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό, αφού την επόμενη μέρα μετά από μία δυνατή προπόνηση, τα πόδια είναι πιο φρέσκα και άνετα. Και για αυτό «ευθύνεται», κυρίως, ο συνδυασμός των δύο υλικών που προαναφέραμε, του Flow και του Pebax 44C.

Εξωτερικά, παρόλο που η σόλα δεν έχει κάποια επιπλέον επίστρωση, έχει ικανοποιητική πρόσφυση, ενώ έτσι επιτυγχάνεται χαμηλότερο βάρος (το αντρικό 42άρι δεν ξεπερνά τα 218γρ.), αλλά και καλύτερη αίσθηση του εδάφους.

Συμπερασματικά

Η Under Armour μπήκε στο παιχνίδι των Carbon, με τους δικούς της, όμως, όρους. Δημιούργησε ένα μοντέλο που διατηρεί τα δομικά χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία των Flow και πρόσθεσε το carbon plate.

Το αποτέλεσμα; Ένα ελαφρύ, ιδιαίτερα άνετο μοντέλο, με σχετικά χαμηλό προφίλ για την κατηγορία που δίνει το κάτι παραπάνω στις γρήγορες προπονήσεις και στον αγώνα! Ένα μοντέλο που έχει σαν αρχή την άριστη εφαρμογή, την εντυπωσιακή σταθερότητα – για τα δεδομένα της κατηγορίας – αλλά και την υψηλή αισθητική, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η UA.

Το τρέξιμο μαζί του είναι πράγματι μία ξεχωριστή εμπειρία και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε!

Under Armour Flow Velociti Elite – Τεχνικά στοιχεία

Βάρος: 218γρ

Drop: 8mm

Ύψος φτέρνας: 36mm

Ύψος μπροστινό τμήμα: 28mm

Πάτημα: Ουδέτερο, αλλά και για ελαφρώς overpronators

Αντιστοιχία μεγέθους: Κανονική

Kατηγορία: Αγωνιστικό (Super Shoe με carbon plate)

Τιμή: 249,99€

Εταιρεία διάθεσης: UNLIMITEDSPORT, Τ. 211 1088464, https://underarmour.unlimitedsport.gr/

Under Armour Flow Velociti Elite
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
UA Flow Velociti Elite 2: Φτιαγμένο για να κερδίζει(ς) μαραθωνίους!
Γνώρισε το ξεχωριστό μοντέλο της Under Armour και κάντο δικό σου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο