Τρέξαμε με το νέο Reebok Floatride Energy City

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο

Share

Για έναν περίπου μήνα δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Reebok, Floatride Energy City που βρήκαμε στα καταστήματα της INTERSPORT. Πρόκειται για ένα εμφανίσιμο μοντέλο, με γνωστές και καταξιωμένες τεχνολογίες, για την καθημερινή προπόνηση, και όχι μόνο.

Η εμπειρία του Floatride Energy City

Ο αφρός Floatride Energy Foam είναι ήδη γνωστός στην… αγορά από την προηγούμενη έκδοση του Floatride Energy (που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε). Πρόκειται για μία πολύ ποιοτική δομή που προσφέρει ευχάριστο και μέτρια μαλακό πάτημα, καλή απόκριση σε κάθε έδαφος και υψηλά ποσά επιστροφής ενέργειας.

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

Πάτημα + Επιστροφή ενέργειας

Η αίσθηση στο πάτημα είναι ξεχωριστή. Η προσγείωση γίνεται σε ένα μαλακό περιβάλλον, χωρίς όμως να βουλιάζει το πόδι δίνοντας την αίσθηση, αλλά και την ουσία της προστασίας σε επίπεδο απόσβεσης. Ωστόσο, και στη φάση της ώθησης, όταν δηλαδή «σπρώχνουμε» το έδαφος για να τρέξουμε, η αίσθηση της ώθησης είναι έντονη, βοηθώντας στην ανάπτυξη ταχύτητας. Ουσιαστικά πρόκειται για την ικανότητα του αφρού να «επιστρέφει» την ενέργεια λειτουργώντας σαν ένα «ελατήριο» σε κάθε προσγείωση-απογείωση.

Απόκριση

Η συμπεριφορά του αφρού που κυριαρχεί στη σόλα (Floatride Energy) είναι όμοια σε κάθε έδαφος δείχνοντας μία εντυπωσιακή προσαρμογή. Αρκετή βοήθεια λάβαμε και σε επίπεδο πρόσφυσης, δημιουργώντας ένα σύνολο που μπορεί να προσφέρει σε σκληρά εδάφη, σε μαλακά και πιο επικίνδυνα, αλλά, κυρίως, σε αγωνιστικά περιβάλλοντα (ταρτάν, άσφαλτος). Το αποτέλεσμα μάλιστα είναι αισθητό και μετά την προπόνηση αφού τα πόδια είναι πιο «φρέσκα» και λιγότερα ταλαιπωρημένα. Τo drop των 9mm επιτρέπει την ανάπτυξη ταχύτητας, παρέχοντας την απαραίτητη στήριξη.

Εμφάνιση

Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη έκδοση διαφορετική είναι χωρίς αμφιβολία η «αστική» του εμφάνιση! Σοβαρές και μοδάτες γραμμές στο εξωτερικό δίνουν ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα για όσους θέλουν και για την καθημερινότητά τους ένα ζευγάρι που κρατά τα πόδια τους ξεκούραστα, παρέχει άνεση και προστασία στις δραστηριότητές τους!

Aνθεκτικότητα

Το υλικό στο άνω μέρος εμφανίζει μεγάλες αντοχές σε φορτία και φθορές, τη στιγμή που στη σόλα η επίστρωση με υλικό από carbon προστατεύει από τριβές και μεγαλώνει σημαντικά το χρόνο ζωής του παπουτσιού.

Η… ετυμηγορία

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα μοντέλο που κάλυψε κάθε μας προπονητική ανάγκη. Προστασία και άνεση σε προπονήσεις ελεύθερου τρεξίματος, ακόμα και αρκετά μεγάλης διάρκειας όπως τα Long Run, αλλά και ώθηση και δυναμική στις γρήγορες προπονήσεις. Μάλιστα ο υβριδικός αυτός χαρακτήρας επιτρέπει με μεγάλη ευκολία την εναλλαγή ρυθμού, αλλά και χρήσεων (ανηφόρες, γυμναστήριο, άλματα, αλλαγές κατεύθυνσης κ.ά). Οπωσδήποτε μιλάμε για ένα πολύ ποιοτικό και υψηλής αισθητικής καθημερινής χρήσης μοντέλο!

Σίγουρα απευθύνεται σε όλο το φάσμα των δρομέων, είτε μιλάμε για απλούς χομπίστες που τρέχουν 1-2 φορές την εβδομάδα, είτε για πιο «πιστούς» που προετοιμάζονται για αγώνες κάθε απόστασης. Επιπλέον, καλύπτει τις ανάγκες των δρομέων ανεξάρτητα από το βάρος τους ή το πάτημά τους.

Ακόμα

+Αρκετά καλή εφαρμογή με ένα πλαίσιο που αγκαλιάζει ευγενικά τη φτέρνα και «οδηγεί» σωστά το πέλμα (cruise control)

+Μικρή γλώσσα που δεν βαραίνει το σύνολο και επιτρέπει την καλύτερη επίδεση

+Χαμηλό βάρος (210γρ. στη γυναικεία έκδοση)

Και για να μην ξεχνιόμαστε με το περιβάλλον! Το νέο Reebok Floatride Energy City αγαπά το περιβάλλον και για αυτό είναι κατασκευασμένο σε ποσοστό 30% από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Πώς θα βρεις το σωστό μέγεθος; Μα με το Fit Finder

Μπες στη νέα Online υπηρεσία της INTERSPORT, Fit Finder, και βρες εύκολα και γρήγορα το κατάλληλο μέγεθος για τα πόδια σου!

Βρες την ανδρική και την γυναικεία έκδοση!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mizuno Wave Sky 7
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Mizuno
Salomon Thundercross GTX
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Salomon
On Cloudeclipse
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της On
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο